قدرت دفاعی کشور باید بر اساس پایه مالی خودمان باشد نه به امید منابع خارجی/ سوخت باید تک نرخی شود

0:43 - 24 تير 1395
کد خبر: ۱۹۷۳۵۷
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
دو نماینده مجلس به بررسی بودجه دفاعی کشور و موارد مطروحه ذیل تبصره 22 لایحه بودجه 95 سخن گفتند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ؛ در برنامه تیتر امشب لایحه اصلاح بودجه 95 با حضور محمدرضا پورابراهیمی و حسن سلیمانی نمایندگان مجلس بررسی شد.

 پورابراهیمی در خصوص مخالف حذف تبصره 22 از لایحه بودجه 95 گفت: در سال 94، یک و هفت دهم میلیارد از محل دعاوی حقوقی بین المللی دریافت شده است واین منابع در اختیار دولت و بانک مرکزی بود . در آنجا بحث این بود که این بودجه در اختیار وزارت دفاع قرار گیرد و از جهت اهمیت موضوع دفاعی عددی به سرجمع منابع بودجه اضافه شد. سرجمع منابع را در نظر گرفتیم که تصویب کنیم . این موضوع تصویب شد اما دولت در سالگرد برجام  پنج هزار میلیارد تومان از بودجه دفاعی را حذف کرد که این کار پیامد منفی خواهد داشت.

 وی  افزود: ما در پایان سال می توانیم اعداد و ارقام را از جهت کسر بودجه یا بدست اوردن آن ارائه کنیم. الان لازم نبود بودجه نظامی حذف شود.

سلیمانی گفت: طرح یا لایحه مجموعه سیاست اندیشی است که دولت ارائه می کند و مجلس باید رای نهایی را بدهد . مجلس ارزیابی می کند و درباره صحت و سقم لایحه تصمیم گیری می کند در تبصره 22 باید تصمیم گیری شود.

وی بیان کرد:  لایحه می گوید بانک مرزی کلیه وجوه مسترد شده در مجامع بین المللی درقبل و بعد از انقلاب که دریافت کرده را واریز کند. لایحه نمی گوید وجوهی که وصول شده است، پس عددی می گذاریم که باید وصول شود و اگر فرض بر وصول شدن باشد که این حکم نبوده است. ما باید امر دفاعی خود را به امر واقعی و به واقعیت ها متصل کنیم پس اگر امری محقق نمی شود و امکان محقق شدن ندارد ،نباید اصرار کرد.

پورابراهیمی گفت: ما به استناد منابعی که کارشناسی کرده ایم در کمیسیون تلفیق، گفته ایم که آنجا برای 1/7 میلیارد دلار دولت منابعی برای هزینه نداشت و ما با دولت این را مطرح کردیم که اگر دولت هم منابعی داشته، اصلا حق استفاده نداشته است. 

وی ادامه داد: سرجمع، منابع دولت را افزایش دادیم و در پایان سال می توان کسری ها را مشخص کرد که حوزه دفاعی چون اهمیت دارد پس نباید در حال حاضر این بودجه را حذف کرد.

 پورابراهیمی تصریح کرد: در گزارش کارشناسی 94 هیچگونه امکان خرج کرد 1/7 میلیارد دلار را نداشته و اگر دولت خرج کرده باشد خلاف است.

 سلیمانی اذعان کرد: حکم شما معادل مبلغ واریزی است که هزینه می شود، اگر واریز نشده چگونه می توان از سرجمع هزینه کرد؛ پس باید مبلغ باشد و محقق شود و بعد هزینه کرد؛ با امر قطعی مورد نیاز باید با قاطعیت برخورد کرد.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: احکام بودجه برای اداره مملکت بیان می شود؛ پس پیش بینی درست نیست. باید قدرت دفاعی مملکت بر اساس پایه مالی خودمان باشد و نباید به امید منابع خارجی بود.

سلیمانی در ادامه گفت: مبلغ 1/7 میلیارد دلار مبلغ وصولی سال 94 است و الان سال 95 هستیم و بودجه امسال مطرح است.

 همچنین پور ابراهیمی درباره حذف کارت سوخت و هدفمندی یارانه ها نیز گفت: در دولت قبل به قانون پرداخت یارانه برای آزادسازی حامل های انرژی عمل نشد و در دولت فعلی هم به د رستی عمل نشده است. ما در زمان بررسی بودجه گفتیم بخشی از یارانه پردرآمد ها باید حذف شود و در تولید و شغل هزینه شود واگر کسی انجام نداد مجازات لازم خواهد بود. در کمیسیون تلفیق هم وزرای دولت حضور داشتند و موافقت کردند اما دولت ضمانت را حذف کرده است؛ یعنی انجام بشود یا نشود، مانند دولت قبل خواهد بود که عمل نکردن به اصل مطلب است.
 
این نماینده مجلس در توضیح سخنانش بیان کرد: در بحث کارت سوخت نیز گفته ایم که قیمت افزایش نمی یابد اما دولت می تواند عددی برای هربخش و خودرو تعیین کند. مجلس تصمیم گرفت تفاوت را از میانگین مصرف سالانه به ازای زیست محیطی پرداخت کند که این دونرخی شدن بنزین نخواهد بود بلکه مصرف درست را پیش بینی کرده ایم.

سلیمانی نیز در این ارتباط گفت:  از ابتدای تیرماه 1395 پرداخت یارانه به اشخاص مشمول این تبصره ( تبصره 14) تصرف در اموال عمومی بوده و جرم محسوب  می‌شود. اما باید گفت که بنده با جرم زایی مخالفم بلکه باید ضمانت اجرای کیفری را به غیر کیفری تبدیل کرد.

وی درباره دو نرخی و تک نرخی شدن بنزین نیز بیان داشت: پیش بینی ما این است که سوخت باید تک نرخی شود؛ اساس قیمت تمام شده است پس نباید خلاف قانون عمل شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *