براي جلوگيری از بد زبانی کودکان چه بايد کرد/ چرا کودکان توهین می کنند

23:01 - 25 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۵۸۸۱
براي جلوگيری از بد زبانی کودکان، اولين کار اين است که دليل اين بد زبانی را بدانيد.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،بد زبانی کودکان یکی از معضل های بزرگ هر پدر و مادری است که ممکن است آنها را نگران کند. برای جلوگیری از بد زبانی کودک تان اولین کار این است که دلیل این بد زبانی  را بدانید و از آن جلوگیری کنید.
 
چرا بچه ها بد زبان می شوند؟
 
بد زبانی و فحش دادن فقط از طریق آموزش و مواجهه شدن با این اتفاق در کودکان ایجاد می شود.یعنی فرزند شما در موقعیت بد زبانی قرار گرفته و استفاده از لغات و کلمات زشت یا انواع و اقسام فحش ها را از زبان فرد دیگری آموخته است. موقعیت بد زبانی می تواند شامل یک سریال تلویزیونی باشد که مناسب پدر و مادر است نه کودک یا اینکه ممکن است دوستی در مهد این کار راانجام داده و...البته بد زبانی فقط  شامل فحش دادن نمی شود و مواردی مثل صدا زدن بزرگترها با اسم کوچک، طعنه زدن، گستاخی و فریاد زدن بجای آرام صحبت کردن را هم باید در گروه بد زبانی قرار داد.
 
الگوی خوبی باشید
 
اگر دوست ندارید فرزندتان با فریاد حرف بزند خودتان هم نباید در برابر او و دیگران، چنین رفتاری داشته باشید. بجای اینکه هر بار وقتی کسی چیزی به فرزندتان می دهد به او بگویید «یادت رفت تشکر کنی»، خودتان الگوی این رفتار پسندیده برای بچه باشید.وقتی کار کوچکی برایتان انجام می دهد از او تشکر کنید یا اگر می خواهید دختر یا پسر کوچولو استفاده از کلمه جادویی «لطفا» را یاد بگیرد، خودتان آنقدر این کلمه را در صحبت با کودک و البته با دیگران بکار ببرید تا ملکه ذهن او شود.
 
درست حرف زدن را به او یاد بدهید
 
«درست حرف بزن»، پدر و مادر بچه های بد زبان صد بار در روز از این عبارت سه کلمه ای استفاده می کنند اما آیا آنها تا بحال به کودکشان نشان داده اند که دقیقا منظورشان از درست حرف زدن چیست؟ بنابراین اگر می خواهید کودک شما خوش زبان باشد، باید این مهارت را به او آموزش دهید. اگر دلتان نمی خواهد فرزندتان با صدای بلند با شما صحبت کند، باید به اوبگویید که فریاد زدن بجای حرف زدن معمولی یک رفتار نادرست است و در خانه شما جایی ندارد.
 
جلوی زبانتان را بگیرید
 
مهمترین مربیان بد زبانی کودک، پدر، مادر، اطرافیان وتلویزیون هستند. افراد خانواده و غریبه ها و...کلمات زشت یا حرف زدن بی ادبانه را یاد می گیرد، سپس آن را تکرار می کند. انتظار نداشته باشید که وقتی موقع رانندگی و در حضور دختر یا پسر کوچکتان، رانندگان دیگر را احمق، پشت کوهی و... میخوانید، این کلمه را چند ساعت یا چند روز بعد از زبان او نشنوید.
 
به کودک احترام بگذارید
 

بد زبانی نوعی بازی کسب توجه در کودکان است، پس کافی است از کوره در بروید و واکنش نشان بدهید تا در بازی شریک شده و کودک را به هدفی که داشته برسانید. اگر او داد می زند، شما با عصبانیت جوابش را ندهید و طوری با او رفتار کنید که انگار مهمان شما است. با احترام گذاشتن به کودکان، این رفتار را غیر مستقیم به او یاد بدهید.
 
 دور تنبیه را خط بکشید
 

تنبیه در اغلب موارد نمیتواند جلوی بد زبانی کودک را بگیرد و بهتر است فقط در مواردی لحاظ شود که رفتار کودک، هم برای خودش وهم دیگران خطرناک و آسیب زا باشد. تنبیه کردن در این مورد یا کودک را جری تر می کند یا ترس را به او یاد می دهد، نه احترام را.
 
چشم تان را روی بد زبانی کودک ببندید
 
یکی از روش های توصیه شده برای مقابله با بد زبانی کودک این است که این حرکت را ندیده بگیرید، طوریکه انگار اصلا آن حرف زشت را نشنیده اید. وقتی به بد زبانی کودکتان پاسخ ندهید، به او نشان میدهید که نمی تواند با کلمات یا طرز بیانش شما را تحت تاثیر قرار بدهد.
 
اجازه بدهید در زمان مشخصی کلمه مورد نظرش را تکرار کند
 

شنیدن کلمه احمق و.... از زبان یک کودک، آزار دهنده است و می تواند باعث شود بخاطر روش تربیتی تان احساس گناه کرده و خودتان را سرزنش کنید که پدر و مادر خوبی نبوده اید اما حالا می خواهیم اجازه دهید کودک صد ها بار در یک بازه زمانی مشخص این کلمه را تکرار کند وقتی فرزندتان کلمه ناپسندی را به زبان می آورد، به او بگویید که از این رفتارش متاسفید. سپس یک ساعت زنگ دار کوک کنید و از او بخواهید آنقدر آن کلمه را تکرار کند تا ساعت زنگ بزند، البته فراموش نکنید به او یادآوری کنید بعد زنگ ساعت اجازه بکار بردن آن را ندارد.

تکتم قره باشلویی
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *