کاهش نرخ سود بانکی رویکرد شورای پول و اعتبار

19:30 - 23 خرداد 1395
کد خبر: ۱۸۴۹۴۱
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
عضو شورای پول و اعتبار گفت: کاهش نرخ سود بانکی به منظور کاهش هزینه تمام شده تسهیلات بانکی رویکرد پایدار این شوراست.
به گزارش گروه اقتصاد ، محمدرضا پور ابراهیمی عضو شورای پول و اعتبار در خصوص تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر اقتصاد کشور گفت: با توجه به کاهش نرخ تورم و همچنین گسترش رکود اقتصادی در داخل و همچنین بازارهای خارجی و کاهش قیمت نفت و فلزات اساسی در بازارهای جهانی این انتظار وجود دارد که هزینه تمام شده تأمین پول از بانک‌ها کاهش یابد.
 
وی در ادامه افزود: هدف از کاهش نرخ سود سپرده‌ها نیز حرکت در مسیر کاهش نرخ سود تسهیلات است و ما امیدواریم بانک‌ها نیز در این زمینه همکاری کنند.
 
پور ابراهیمی با بیان تاثیر کاهش نرخ تورم بر سود تسهیلات اظهار کرد: وقتی نرخ تورم کاهش یافته است این سؤال برای همگان مطرح می‌شود که چگونه بانک‌ها با سود بالاتری تسهیلات می‌دهند.
 
وی با اشاره به بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی تصریح کرد: بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی باعث شده است قدرت رقابت کالاهای ایرانی در منطقه و بازارهای جهانی کاهش یابد چون نرخ سود تسهیلات بود بانکی در کشورهای هدف و همچنین کشورهای رقیب صادراتی ما حتی در منطقه به 5 درصد می‌رسد که در مقایسه با نرخ سود بانکی در کشور ما بسیار پایین است.
 
پور ابراهیمی در خصوص رکود در فضای اقتصادی کشور گفت: با توجه به اینکه اقتصاد کشور در دوره رکود اقتصادی قرار دارد انتظار می‌رود با کاهش نرخ سود تسهیلات، هزینه تمام شده تولید نیز کمتر شود که می‌تواند قدرت رقابتی ما را نیز در بازارهای جهانی و صادراتی افزایش دهد.
 
وی در ادامه یادآور شد: در حال حاضر نظام بانکداری در کشور متناسب با شرایط حوزه‌های تخصصی و مباحث فقهی و اسلامی نبوده و مراجع عظام تقلید و مردم به نوعی از این وضعیت گلایه دارند از این‌رو می‌طلبد تغییرات جدی در حوزه بانکداری کشور صورت گیرد.
 
پور ابراهیمی تاکید کرد: متناسب با شرایط کشور باید عقدی در نظام بانکی تعریف شود که در قالب آن عقود اجرای کامل مبانی اسلامی و تخصصی مدنظر قرار گیرد. هم اکنون در حوزه عقود اسلامی مواردی وجود دارد که به شکل ناقص اجرا می‌شود و در عین حال ایرادات جدی هم بر این عقود وارد است بنابراین ایجاد ابزارهای جدید، عقود جدید،... و همین طور نحوه نظارت برای این موارد از موضوعات مهم طرح جدید بانکداری اسلامی است.

وی در ادامه با بیان اینکه نظام بانکی باید در خدمت تولید کشور باشد، یادآور شد: در حال حاضر حمایت نظام بانکی از حوزه تولید کشور رضایت بخش نبوده و باید تمامی آحاد مردم ناظر تحولی جدی در این حوزه باشند.

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: طرح جدید بانکداری اسلامی می‌تواند ساختار نظام بانکی را به سمت حذف ربا و عملیات شرعی هدایت کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *