مقابله با اطلاعات انحرافی در فضای مجازی

18:56 - 02 دی 1394
کد خبر: ۱۱۳۱۱۸
دسته بندی: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان -محمد باقر الفت ، از تصمیم این ستاد برای ورود وزارت کشور و دستگاه‌های اطلاع رسانی در امر انتخابات به فضای مجازی خبرداد و هدف آن را مقابله با اطلاعات انحرافی و ارائه اطلاعات صحیح به مردم عنوان کرد.
به گزارش گروه سیاسی ، محمدباقر الفت  دبیر ستاد پیشگیری از جرایم وتخلفات انتخاباتی  در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما اظهار داشت:‌ این تصمیم درجلسه عصر دیروز ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی گرفته شد و نمایندگان همه دستگاه‌های ذیربط در آن حضور داشتند.

وی به نمونه‌ای از اطلاعات انحرافی در آستانه انتخابات اشاره کرد و گفت:‌ این روزها اصطلاح « سونامی ثبت نام» نامزدها با هدف بالا بردن هزینه رد صلاحیت‌ها زیاد شنیده می‌شود، اما این گونه نیست.

الفت با تشریح این مساله گفت‌: اگر بازه زمانی دوره قبلی انتخابات مجلس شورای اسلامی را با دوره مشابه فعلی مقایسه کنیم، تعداد ثبت نام کنندگان انتخابات قبلی در دوره مشابه پنج روز نخست ثبت نام نسبت به این دوره بیشتر است.

وی افزود:‌ بنابراین مقرر شد وزارت کشور اطلاعات لازم در مورد داوطلبین مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را به صورت شفاف در اختیار مردم بگذارد.

دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در بخش دیگری از سخنان خود اصل تبلیغات در فضای مجازی را تخلف ندانست ولی گفت:‌ تبلیغات در فضای مجازی باید در زمان تایید شده باشد و اگر پیش از موعد یا بعد از مدت قانونی تعریف شده برای تبلیغات باشد عنوان مجرمانه و تخلف می‌گیرد و قابل پیگیری است.

وی افزود: تمام اقداماتی که در فضای حقیقی عنوان مجرمانه به خود می‌گیرد همان رفتارها اگر در شبکه مجازی واقع شود عنوان مجرمانه به خود خواهد گرفت و با آن برخورد می‌شود.

الفت تصریح کرد:‌ شبکه‌های مجازی علیرغم آنکه می‌توانند به امنیت انتخابات، ارتقای آگاهی عمومی مردم و لذت بخش بودن فضای انتخابات کمک کنند ولی متاسفانه برخی افراد از طریق این شبکه‌ها اقدامات منفی در حوزه انتخابات انجام می‌دهند.

دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در بخش دیگری از سخنان خود به نا‌امن کردن فضای انتخابات اشاره کرد و گفت:‌ ناامن کردن فضای انتخاباتی از مصادیق اخلال درامنیت داخلی بوده و فراتر از تخلف انتخاباتی، جرم است.

وی افزود‌:‌ اگر کسی امنیت داخلی کشور را متزلزل و مخدوش کند قطعا بعنوان «جرم علیه امنیت»، مقامات قضایی و انتظامی او را مورد تعقیب قرار خواهند داد و این جای بحث ندارد.

الفت تصریح  کرد:‌ متاسفانه بعضی از مقامات و افراد شناخته شده و سرشناس وضعیت خوب انتخابات را به گونه‌ای رقم می‌زنند که شیرینی آن در کام مردم را تبدیل به تلخی کنند و واقعه‌ای را که باید برای ما فرح‌انگیز باشد جانکاه جلوه می‌دهند.

وی تاکید کرد:‌ بعضی از هموطنان باید رفتارهای خودشان را در این موضع اصلاح کنند و تغییر بدهند و اجازه بدهند مردم از فضای انتخابات لذت ببرند.

دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در مورد پیشگیری از وقوع چنین فضاهایی گفت:  اقدام اولیه ما توجیه نفرات است.

وی افزود: در چند هفته گذشته رئیس قوه قضاییه در نشستهای مختلف به موضوعات انتخاباتی بسیار جدی پرداخته و مباحث علمی و تخصصی را مطرح کرده است، مخاطبین را تعیین کرده و به آنها تذکرات قانونی و حقوقی در حوزه انتخابات داده است.

الفت ابراز امیدواری کرد در این مرحله برخی افراد از ایجاد اخلال در انتخابات دست بردارند و به توصیه‌های جدی رئیس قوه قضاییه توجه کنند تا به مراحل بعدی چه در حوزه پیشگیری و چه در حوزه مقابله ورود نشود.

دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در مورد اقدام اخیر یکی از فعالان سیاسی که در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور یافت و بجای ثبت نام از برخی  اعضای هم حزبی خود دفاع کرد، گفت:‌ با فرد خاصی کاری نداریم ولی تشخیص اینکه یک رفتار برخلاف مصالح و امنیت است یا خیر با مقام قضایی بوده که به پرونده‌های خاص رسیدگی می کند.

وی افزود:‌ توصیه می‌کنیم رفتارهای تبلیغاتی و انتخاباتی متناسب با ظرفیت کشور و توسعه یافتگی باشد و رفتاری از ما سرنزند که قاطبه کشور دچار بی‌انگیزگی برای حضور در انتخابات شود.

الفت برای انتخابات دو سم مهلک تعریف کرد و گفت:‌ امنیتی کردن فضای انتخابات و سیاست زدگی از جمله موارد زیان آور برای انتخابات است.

وی افزود: نباید امور انتخاباتی را دچار سیاست‌زدگی کرد و باید بستر اجتماعی بودن آن به رنگ و لعاب سیاسی ترجیح داده شود.

الفت گفت:‌ اگر قرار باشد رفتارهای مقامات سیاسی و اشخاص، انتخابات را دچار سیاست‌زدگی کند قطعا باعث کاهش نشاط مردم در امر انتخابات خواهد شد.

دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در بخش دیگری از سخنان خود از بروز برخی تخلفات انتخاباتی خبر داد گفت: در چند روز گذشته با جرایم تبلیغاتی پیش از موعد مواجه بودیم که برخی نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مرتکب شدند.

وی افزود:‌ تلاش می‌کنیم از طریق دعوت از نامزدها و توجیه آنها مانع بروز این رفتارها شویم.

الفت با اشاره به مصادیق تخلفات انتخاباتی صورت گرفته اظهار داشت:‌ جلسات محفلی  که بعضی از داوطلبان برگزار می کنند و سخنرانی هایی که در این محافل در موضوعات مختلف  انجام می‌دهند  شروع به تبلیغات و معرفی خودشان می‌کنند و احیاناً به نقاط ضعف رقبای انتخاباتی می‌پردازند از جمله مصادیق تخلفات است.

دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی ادامه داد:‌ در این مرحله از انتخابات مهمترین تخلفی که صورت می گیرد، تخلفات پیش از موعد است.

وی افزود:‌ مهمترین تخلفی که ممکن است در حال حاضر صورت بگیرد تهدیدی است که از سوی برخی نامزدها نسبت به نامزدهای دیگر ممکن است صورت بگیرد و طرفداران آنها را مرعوب کند.

الفت در پایان تاکید کرد:‌ باید اجازه داده شود نهادهای حاکمیتی و مدنی کماکان با صلابت به کار خودشان ادامه دهند و مخدوش کردن این ارکان، جامعه را از وضعیت مدنی خارج می‌کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *