آرامش از نیمه آذر به بازار مرغ باز می‌گردد

12:10 - 06 آذر 1400
کد خبر: ۷۷۷۲۱۱
برخی از مسوولان صنعت طیور خبر از بازگشت آرامش و ثبات بازار مرغ از ۱۵ آذر به بعد با افزایش جوجه ریزی از محل تولید داخل و تخم مرغ‌های نطفه دار وارداتی می‌دهند.

_ باشگاه خبرنگاران نوشت: چند ماهی است که مرغداران گوشتی نسبت به عرضه جوجه یکروزه بالاتر از نرخ مصوب انتقاداتی دارند که هر یک از کارشناسان صنعت طیور دلایل خاصی برای این موضوع مطرح می‌کنند، اما تاثیر چشمگیر این افزایش قیمت بر نرخ تمام شده تولید و ایجاد بازار سیاه تنها به ضرر مرغداران گوشتی تمام شده است چرا که آن‌ها به رغم افزایش هزینه‌های تولید ناگریز به عرضه مرغ زنده با نرخ مصوب هستند.

بنابر آمار‌های اعلامی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی سودجویی ناشی از عدم همخوانی قیمت جوجه با نرخ مصوب ۷۲۰ میلیارد تومان است که این موضوع بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان زیان به مرغداران گوشتی وارد کرده است که عرضه جوجه از طریق سامانه بازارگاه می‌تواند راهی برای پایان دادن به بازار سیاه جوجه و سودجویی دلالان باشد.

این پایان ماجرا نیست چرا که بدنبال التهابات قیمت مرغ و گرانفروشی در سطح مغازه‌های خرده فروشی تحت تاثیر عوامل مختلف همچون اثر کالای جایگزین و کاهش جوجه ریزی، دولت برای تنظیم بازار تصمیماتی همچون واردات مرغ و کاهش قیمت مرغ منجمد به ۲۰ هزار تومان اتخاذ کرد، درحالیکه استمرار این سیاست می‌تواند به زیان تولید داخل تمام شود، هر چند بنابر اعلام دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد واردات مرغ متوقف شده است.

بسیاری از مسئولان صنعت طیور با افزایش جوجه ریزی از محل تولید داخل و تخم مرغ‌های نطفه دار وارداتی خبر از آرامش و ثبات بازار مرغ از ۱۵ آذر به بعد را می‌دهند که در شرایط کنونی که قیمت تمامی محصولات پروتئینی جهش چشمگیری داشته است، این موضوع می‌تواند منجر به حفظ این محصول در سبد خانوار شود که امیدواریم مرغداران با جدی گرفتن توصیه‌های سازمان دامپزشکی مبنی بر رعایت پروتکل‌ها نگذارند بازار مرغ بار دیگر از ناحیه کاهش تولید زیان ببیند.

واردات ۷۵ هزار تن مرغ به کشور

حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: سالیانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرغ نیاز مصرفی کشور است، درحالیکه ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن مرغ تولید می‌شود.

وی گفت: امسال در مقطعی که جوجه باید ریخته می‌شد، برای مدت زمان ۲ ماه جوجه ریزی مولد کم بود که در بازار تاثیرش را گذاشت که در نهایت به دلیل کاهش تولید مجبور به تامین مرغ از طریق واردات شدیم.

عباسی معروفان ادامه داد: با افزایش جوجه ریزی و عرضه مرغ از آذر دیگر نیازی به واردات از خارج نداریم.

به گفته این مقام مسئول، بنابر مصوبه قرار شد ۲۳۵ هزار تن مرغ وارد شود که بالای ۲۰۰ هزار تن کار‌های اجرایی آن انجام شده و ۷۵ هزار تن تاکنون وارد و مابقی هم تا سقف مجوز وارد می‌شود.

وی گفت: تا چند هفته گذشته قیمت هر کیلو مرغ منجمد ۲۹ هزار تومان یود که بنابر بازدید معاون اول رئیس جمهور قیمت هر کیلو مرغ منجمد در راستای حمایت از مصرف کننده به ۲۰ هزار تومان کاهش یافت.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی ادامه داد: با توجه به عرضه مرغ منجمد به نرخ ۲۰ هزارتومان، ۲۳هزار مرغدار معترض هستند که گلایه آن‌ها به جاست و حال با افزایش عرضه، واردات از این ماه قطع می‌شود.


برچسب ها: مرغ قیمت مرغ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *