خاطره رئیس پلیس از فرهنگ‌سازی یک سریال

15:19 - 11 آبان 1400
کد خبر: ۷۷۰۸۸۹
رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ گفت: امروز مشکل جامعه ما این است که نمی‌دانیم با پدیده‌های حوزه امنیت باید چگونه مقابله بکنیم و در عین حال از هنرمندان و جامعه هنری هم توقع داریم که به ما کمک بکنند.
مرتضی طلایی رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ درخصوص اینکه سریال‌های تلویزیونی تا چه اندازه واقعیت‌ها را درباره پلیس به جامعه منعکس می‌کند به میزان گفت: از نظر بنده ما متاسفانه تا به امروز نتوانسته ایم از حوزه هنر درباره امنیت به خوبی استفاده کنیم. یعنی هم از هنر و هم از هنرمندان به خوبی در این زمینه بهره گرفته نشده است. اما درباره اینکه استفاده مطلوب از ظرفیت هنر برای حوزه امنیت جامعه امکان پذیر هست یا نه من باید یک خاطره‌ای را نقل کنم. آن زمانی که من در پلیس تهران مسوولیت داشتم در یک مقطعی با پدیده‌ای با عنوان مانتو‌های الوانِ چسبانِ بدن نما و کوتاه مواجه شده بودیم. آن کسانی که از این نوع پوشش استفاده می‌کردند نوعی شلوار که پاچه هایش به سر زانو می‌رسید هم می‌پوشیدند. قاعده جاری هم این است که پلیس با این نوع پوشش‌ها برخورد کند. من، اما دنبال راهی بودم که بدون برخورد پلیسی این مشکل را حل کنم.
 
وی ادامه داد: آن زمان سریالی به نام زیرآسمان شهر از تلویزیون درحال پخش بود. من از همکارانمان در معاونت اجتماعی پلیس خواستم تا هماهنگی‌ها را انجام بدهند که ما به محل فیلمبرداری این سریال برویم. آن زمان تولید این سریال به این شکل بود که امروز کار را تولید می‌کردند و فردای آن روز از تلویزیون پخش می‌شد. با هماهنگی‌هایی که اتفاق افتاد ما به لوکیشن این سریال رفتیم. آنجا هنرمندان و کارگردان و همه دست اندرکاران ساخت این سریال حضور داشتند. یکی از هنرمندان آن سریال هم آقای حمید لولایی بود. من همه عوامل آن سریال را جمع کردم و روی یک تخته وایت برد برای آن‌ها طرح مساله کردم و به آن‌ها گفتم که ما با چنین پدیده‌ای مواجه هستیم و پوشش نامناسبی در جامعه در حال رواج پیدا کردن است. من آنجا این نکته را یادآور شدم که ما نمی‌خواهیم برای مقابله با این نوع پوشش دست به برخورد سخت افزاری بزنیم و دنبال این هستیم که این مساله را به شکلی نرم افزاری حل کنیم.
 
بیشتر بخوانید:
 
طلایی خاطرنشان کرد: امروز مشکل جامعه ما این است که نمی‌دانیم با چنین پدیده‌هایی باید چگونه مقابله بکنیم و در عین حال از هنرمندان و جامعه هنری هم توقع داریم که به ما کمک بکنند. در هر حال آن روز در محل فیلم برداری آن سریال گفتگو‌های مختلفی شد و در نهایت به آن‌ها گفتم من وظیفه ام را به انجام رسانده ام و بقیه ماجرا با خود شماست. اگر به یاد داشته باشید آقای حمید لولایی در آن سریال نقش سرایدار یک مجتمع ساختمانی را برعهده داشت. شب بعد از آن دیدار در تازه‌ترین قسمت این سریال پاچه‌های شلوار آقای لولایی بالا زده شد. وقتی این اتفاق در این سریال رخ داد و پاچه‌های شلوار آقای لولایی بالا رفت و همه آن را در تلویزیون دیدند آن کسانی که از آن نوع پوشش نامناسب استفاده می‌کردند آن پوشش را کنار گذاشتند.
 
رئیس پلیس پیشین تهران بزرگ افزود: البته ما کار دیگری هم برای مقابله با آن پوشش نامتعارف کرده بودیم. ما چند نفر از افراد متکدی را صدا زدیم و از آن‌ها خواستیم تا این نوع لباس نامتعارف را بپوشند. یعنی ما تلاش کردیم شان آن نوع پوشش را در سطح چنین قشری قرار دهیم. با این اقدامات ما بدون هیچ نوع برخورد پلیسی آن نوع پوشش از سطح جامعه کنار گذاشته شد. البته موارد دیگری هم در رابطه با رواج پوشش‌های نامناسب بود که ما پیگیری کردیم و متوجه شدیم ریشه هایش به آن سوی آب‌ها وصل می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *