مخاطرات رانندگی با چشمان خواب آلود

10:01 - 12 مهر 1400
کد خبر: ۷۶۳۲۶۷
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفت: خستگی و خواب آلودگی یکی از مهم‌ترین علل وقوع تصادفات است.
- به گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، علی همه خانی اظهار داشت: از جمله کار‌هایی که رانندگان نباید حین رانندگی آنرا انجام دهند خوابیدن است. درست است، این جمله‌ای بسیار ساده و فرمولی است که همه ما آنرا می‌دانیم و هر شخصی با شنیدن این نصیحت، آنرا تصدیق می‌کند. پس چرا وقتی خواب چشمانمان را فرا می‌گیرد باز هم اصرار بر حرکت و ادامه دادن و درست کردن شرایط تصادف را داریم؟

وی ادامه داد: شاید این جمله را بسیار از زبان کارشناسان تصادفات شنیده باشید که علت تصادف را خستگی و خواب آلودگی راننده عنوان کرده اند چرا که این موضوع دقیقا ارتباط مستقیمی با لحظه به خواب رفتن شما در رانندگی دارد و دقیقا سهم تقصیر در تصادفات از آن کسی می‌شود که خواب چشمانش را سنگین کرده باشد.

وی گفت: چرا وقتی می‌دانیم خسته و خواب آلوده ایم باز هم پشت فرمان نشسته و رانندگی می‌کنیم و با خستگی و خواب آلودگی ده‌ها کیلومتر رانندگی کرده غافل از اینکه بدانیم چه بر ما گذشته و چه خطراتی از کنارمان عبور کرده است.

همه خانی گفت: رانندگان عزیز به این نکته مهم توجه داشته باشند که درصد زنده ماندن راننده و سرنشینان خودرویی که شما مسئولیت حفظ جان آنان را بر عهده گرفته اید، بعد از خوابیدن شما در حین رانندگی، دقیقا به شانس شما و شدت تصادف، واژگونی و سرعت دیگر وسایط نقلیه مقابل شما بستگی دارد و این یک واقعیت است.
 
بیشتر بخوانید:

همه خانی افزود: کافی است در حین رانندگی لحظاتی چشمانمان روی هم برود و به خواب فرو رویم و چند صدم ثانیه از پدال و فرمان و ترمز و آیینه و خودرو‌های عبوری و مسافران و عابرین و پرتگاه و ... دست بکشیم آنگاه دیگر فرصتی برای جبران این چند دهم ثانیه نخواهیم داشت.

وی به یک مثال هم اشاره کرد و گفت: تا به حال برایتان پیش آمده لیوانی در دست داشته باشید، ولی خواب چشمانتان را در بر بگیرد و با صدای شکسته شد و یا افتادن لیوان به خود بیایید حال بیاییم این حالت را در خودرو و در لحظه رانندگی در نظر بگیریم وقتی با سماجت در حالی که چشمانمان سنگین است رانندگی می‌کنیم و ناگاه به خواب فرو می‌رویم درصد زنده ماندن بعد از خواب در رانندگی دقیقا همان ساعاتی است که شما استراحت نکرده اید.

وی به رانندگان توصیه کرد: حال قبل از حرکت حتما استراحت کافی داشته باشید و چنانچه در حین رانندگی خواب چشمانتان را در بر گرفت به یک محل ایمن رفته پس از توقف کامل استراحت نمایید و به همراهانتان، بگویید: تا رفع خستگی و برطرف شدن خواب آلودگی شما را بیدار نکنند.

همه خانی گفت: میزان استراحت بعد از ۲ ساعت و یا ۱۶۰ کیلومتر رانندگی حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می‌باشد، این فرصت را از دست ندهید.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *