چند کرسی شهرداری در کشور خالی مانده است؟ / جزییاتی از آخرین وضعیت انتخاب شهرداران در ۳۱ مرکز استان

16:17 - 22 شهريور 1400
کد خبر: ۷۵۷۵۵۲
بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود گذشت ۴۰ روز از زمان ادای سوگند اعضای شورا‌های شهر تکلیف ۸ کرسی شهرداری در مراکز استان‌ها تا کنون روشن نشده است.

_ فارس نوشت: انتخابات ششمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا در ۲۸ خرداد ماه برگزار شد و مردم به مدت چهار سال نماینده‌های خود را به ساختمان پارلمان شهری راهی کردند.

اولین و مهمترین برنامه اعضای شورای شهر انتخاب شهردار است، در شهر‌های مراکز استان‌ها نیز به همین روال است و اعضای شورا‌های شهر باید در روز‌های آغازین شورای شهر هر چه سریعتر وضعیت سکاندار شهرداری شهر را تعیین تکلیف کنند.

بعد از گذشت حدود یک ماه از نشستن اعضای شورای شهر بر صندلی نمایندگی شان، به سراغ شهر‌های مراکز استان‌ها رفتیم تا ببینیم وضعیت انتخاب شهردار توسط اعضای شورا در این شهر‌ها در چه مرحله‌ای است.

۲۵ شهر با سرپرست اداره می‌شوند/ ۸ شهر بلاتکلیف، ۱۷ شهر رفع تکلیف

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بعد از سپری شدن ۴۰ روز از زمان ادای سوگند اعضای شورا‌های شهر، همچنان سکانداری ۲۵ شهر مرکز استان همچنان برعهده سرپرستان شهرداری است با آنکه وضعیت شهردار در ۱۷ شهر مشخص شده است، اما هنوز اعضای شورا‌های ۸ شهر تصمیمی برای انتخاب شهردار نگرفته اند.

این شهر‌ها عبارتند از: بیرجند، زنجان، زاهدان، قزوین، کرمانشاه، یاسوج، رشت و اراک.

از سوی دیگر تعدادی از اعضای شورای شهر که انتخاب شهردار را جزو اولویت‌های اولیه و مهمشان قرار داده بودند، بلافاصله بعد از ورود به ساختمان شورای شهر، در همان مرداد ماه تکلیف صندلی شهرداری شهرشان را مشخص کردند و فردی که معتقد بودند دارای توانمندی بیشتر و رزومه قوی نسبت به دیگر کاندیدا‌ها دارد را به وزارت کشور معرفی کردند.

این شهر‌ها عبارتند از: تهران، اردبیل، مشهد، بجنورد، قم، سنندج، خرم آباد، ساری و بندرعباس.

تعدادی دیگر اعضای شورا‌های شهر‌ها نیز در شهریور ماه پس از بررسی سوابق مدیریتی و توانمندی‌ها و برنامه‌های نامزدی تصدی مسئولیت شهرداری، سکانداری مدیریت شهرداری را به مدت چهار سال به شخص موردنظرشان واگذار کردند. این شهر‌ها عبارتند از:

این شهر‌ها عبارتند از: تبریز، ارومیه، اصفهان، کرج، ایلام، شهرکرد، اهواز، سمنان، شیراز، کرمان، گرگان، همدان و یزد.

۱۷ شهردار در انتظار حکم وزیر کشور

بر طبق تبصره (۳) ماده (۸۰) قانون "تشکیلات، وظایف و انتخاب شورا‌های اسلامی کشور و انتخاب شهرداران"، انتصاب شهرداران در شهر‌های با جمعیت بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر و مراکز استان بنا به پیشنهاد شورای شهر و حکم وزیر کشور صورت می‌گیرد.

شهرداران بعد از انتخاب شدن توسط شورای شهر مستقیما به ساختمان شهرداری نمی‌روند و باید منتظر بمانند تا حکم شان توسط وزیر کشور صادر شود که در بعضی موارد این روند ممکن است چند هفته طول بکشد؛ در حال حاضر فقط حکم ۶ شهردار توسط احمد وحیدی وزیر کشور صادر شده است و ۱۷ شهردار دیگر منتظر صدور حکم شان هستند.

این ۶ شهر عبارتند از: تهران، ارومیه، اردبیل، مشهد، قم و ساری

در این خصوص هفته گذشته محمدنورصالحی رئیس شورای شهر اصفهان در واکنش به طولانی شدن صدور حکم شهردار اصفهان گفته بود: همانطور که استحضار دارید چهارم شهریورماه انتخاب شهردار اصفهان انجام شد و علی قاسم‌زاده با مدارکی که باید تهیه می‌شد در تاریخ ششم شهریورماه به استانداری و وزارت کشور معرفی شد؛ استاندار در نامه‌ای در تاریخ ۸ شهریورماه اسم وی را به وزیر کشور ارسال کرد، انتظار ما از وزارت کشور این است که در صدور حکم وی تسریع کند.

مابقی اعضای شورا‌های شهر مراکز استان‌ها نیز در جلسات رسمی شورای شهر به روند طولانی شدن صدور حکم شهردارشان معترض شده بودند، به طور مثال شورای شهر خرم آباد در ۱۴ مردادماه، شورای شهر سنندج در ۱۶ مرداد ماه، شورای شهر بندرعباس در ۱۸ مردادماه و شورای شهر بجنورد در ۲۴ مرداد ماه، شهردار مدنظرشان را انتخاب کردند، اما حالا و بعد از گذشت حدود یک ماه همچنان احکام این شهرداران توسط وزیر کشور صادر نشده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *