رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

گفت‌وگوی چهره به چهره قاضی القضات با متهمان در بند امنیتی اوین

11:00 - 17 مرداد 1400
کد خبر: ۷۴۷۶۴۴
روزنامه جوان به بررسی ابعاد و تاثیرات بازدید حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای از بند امنیتی اوین پرداخته است.

_ روزنامه جوان نوشت: حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای تا اینجای کار نشان داده است قصد مأیوس‌کردن شماتت‌کنندگان خود و دستگاه قضایی و امیدوار کردن مردم و شاکیان و متشاکیان قضایی را دارد. این چیزی بود که رهبری معظم در ابلاغیه حکم رئیس قضا از او خواسته بود و حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای نشان داد «حکم آقا» را تشریفاتی و قابل چشم‌پوشی فرض نکرده و بندبند آن را به دقت در دستورکار دارد.

رفتن به اوین و چشم در چشم شدن با محکومان امنیتی چیزی نبود که عادتاً آن را دیده باشیم و اگر قاضی‌القضاتی چنین کرد یعنی که در آن رفتن‌ها و بازدیدکردن‌ها فایده‌ای خدایی می‌بیند و خدا را هم ناظر بر اعمال خود می‌داند. اینکه برخی محکومان امنیتی از حجت الاسلام و المسلمین اژه‌ای خواسته‌اند تا با او در خلوت صحبت کنند نشانه آن است که به این آمدوشد‌ها امید بسته و به سخن گفتن با او اعتماد کرده‌اند. حالا اگر دشمن عنود در رسانه‌هایش چیز دیگری بگوید، چه باک؟ ملاک باید همان زندانی‌ای باشد که خواسته تا حرفی را که دارد با رئیس دستگاه قضا بی‌پرده و واسطه بازگو کند.

فایده دیگر این دیدار‌ها آن است که رئیس‌قضا آن حسی را که یک زندانی دارد برای لحظاتی احساس خواهد کرد و این در تصمیمات بعدی او تأثیرگذار خواهد بود. چنانکه برنامه حجت الاسلام والمسلمین اژه‌ای تا اینجای کار زندان‌زدایی و پرهیز از بازداشت‌های موقت بی‌مورد و بی‌فایده و هزینه‌زاست.

فایده سومی را هم بر دیدار‌های عالی‌ترین مسئول قضایی از پایین‌ترین مکان تعریف‌شده در دستگاه قضا یعنی زندان می‌توان مفروض دانست: اشراف بر زیرمجموعه و هشدار به مأموران و قضات که در برخورد با متهمان و مجرمان و محکومان نباید به سلیقه رفتار کنند و معیار همگان باید قانون و پرهیز از سلایق شخصی باشد و این را فقط می‌توان با نظارت مستمر و دائمی از زیرمجموعه احراز کرد.

حجت الاسلام والمسلمین اژه‌ای باید در تمامی سال‌هایی که در این وظیفه خطیر مسئولیت دارد که ممکن است مانند رؤسای قبلی تا ۱۰ سال به طول انجامد، این رفتار حسنه حضور در میدان و بازدید‌ها را مانند همین یک ماه اول زنده نگه‌دارد و ادامه دهد و این را تبدیل به سنتی برای آیندگان کند که بدانند مدیر اگر در دفتر خود بماند، از تجربه محروم و متکی به انتزاعات خویش می‌شود و این یعنی فاجعه در عرصه مدیریت.

‌رئیس قوه قضائیه عصر جمعه در بازدید سرزده از زندان اوین از بخش‌های مختلف این زندان به ویژه هر سه بند امنیتی آن (بند‌های دو الف - ۲۰۹ - ۲۴۱) بازدید کرد و با برخی از متهمان بازداشت موقت به صورت چهره به چهره به گفتگو پرداخت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با حضور در زندان اوین به مدت چند ساعت از بند‌های امنیتی و بازداشت موقت این زندان بازدید کرد. رئیس قوه قضائیه در مدت حضور خود در زندان اوین، عمدتاً با «متهمین بازداشت شده تحت قرار تأمین» به صورت چهره به چهره دیدار و گفتگو کرد. حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به هنگام حضور در بند‌های امنیتی زندان اوین، تعداد روز‌های بازداشتی متهمان را از آن‌ها جویا و در همین زمینه خواستار ارائه توضیحات لازم از سوی مقامات قضایی و ضابطین شد. حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در گفت‌وگوی چهره به چهره با متهمان از نوع اتهام، مدت بازداشت موقت و شرایط بهداشتی و غذایی زندان سؤال کرد. در جریان این بازدید تعدادی از متهمان تقاضا کردند به تنهایی با رئیس قوه قضائیه گفتگو کنند که قاضی القضات در خلوت با آن‌ها به گفتگو نشست.

رئیس قوه قضائیه در ادامه در مورد یکی از پرونده‌های مهمی که اخیراً تشکیل شده و شش نفر بازداشتی دارد، با قاضی و کارشناسان پرونده که به فوریت به زندان دعوت شده بودند، به صورت تفصیلی به گفتگو پرداخت.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در پایان حضور در زندان به زندانبانان و نگهبانان توصیه کرد پیوسته خدا را ناظر و حاضر بر اعمال خود ببینند و مواظب باشند که حق کسی ضایع نگردد و به کسی ظلم نشود.

بازدید سرزده از اوین سومین بازدید رئیس قوه قضائیه از زندان در سی و پنجمین روز خدمت در کسوت قاضی القضاتی بود. حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی یک ماه شروع به کار در کسوت رئیس دستگاه قضا بار‌ها در جمع‌های مختلف مسئولان قضایی کشور به موضوع قرار بازداشت موقت اشاره کرده است. رئیس قوه قضائیه در همین خصوص در جمع اعضای شورای عالی قضایی یا با حضور در دادگستری شهر قدس دستور داد: قرار بازداشت موقت تا آنجایی که ضرورت دارد صادر نشود و آن‌هایی هم که ضروری است با ملاحظه دقیق قانون باشد. در این‌گونه موارد بازداشت موقت هم پرونده‌ها باید زودتر و سریع‌تر رسیدگی شود تا زمان بازداشت کمتر شود.

همه این اقدامات را باید در ادامه تلاش رئیس قوه قضائیه برای زندان زدایی در دوران تحول و تعالی قوه قضائیه ارزیابی کرد. چنانکه آیت‌الله رئیسی، هفته پیش در جلسه مسئولان عالی قضایی در خصوص تسریع در تعیین تکلیف پرونده‌های مفاسد اقتصادی، پرونده‌هایی که در آن متهم زندانی حضور دارد و پرونده‌های کثیرالشاکی مأموریت ویژه‌ای به این مقامات قضایی داد و از دادستان کل کشور خواست که به روند رسیدگی و صدور هرچه سریع‌تر تصمیم نهایی نظارت کند. پروند‌ه‌هایی که زندانی دارد باید هرچه زودتر به تصمیم نهایی برسد و اگر احیاناً به هر دلیلی رسیدگی به پرونده طول می‌کشد لازم است تکلیف زندانی روشن شود. او همچنین ۲۸ تیرماه در نشست هم اندیشی با مدیران رسانه‌ها تأکید کرده بود: «اگر بخواهیم برای مسائل در اتاق‌های دربسته تصمیم‌گیری و دستورالعمل صادر کنیم اثری نخواهد داشت.»‌و اکنون حضور میدانی رئیس قوه قضائیه نوید چشم انداز مثبتی از تحول و تعالی در آینده قوه قضائیه در دوران جدید می‌دهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *