خبرچینی و فضولی کودکان را چگونه مدیریت کنیم؟

3:50 - 24 تير 1400
کد خبر: ۷۴۱۴۹۷
خبرچینی و فضولی کودکان رفتاری است که به دلیل عدم تربیت صحیح فرزندان توسط والدین صورت می‌گیرد. بهتر است برای حل این مشکل با فرزندان با احترام و جدی رفتار کرد.

_ آنا نوشت: خبرچینی و فضولی کودکان رفتاری است که به دلیل عدم تربیت صحیح فرزندان ایجاد می‌شود. داشتن چنین کودکی در خانواده مانند ضبط صوتی است که تمام مکالمات روزمره و اسرار خانواده را ضبط کرده و در اولین فرصت در اختیار دیگران خواهد گذاشت.

مهمترین دلیل خبرچین شدن کودکان، رفتار خود والدین است. هنگامی که والدین در حضور برخی افراد از مسائل مهم خانوادگی خود صحبت می‌کنند، کودکان یاد می‌گیرند مسائل درونی خانواده را به دیگران انتقال دهند، زیرا درک حریم خصوصی و اهمیت حفظ آن برای کودکان تعریف نشده است و از محیط الگوبرداری می‌کند.

برخورد مناسب با کودک خبرچین و فضول

هنگامی‌که کودک چنین رفتاری انجام می‌دهد، تنبیه کردن و فریاد کشیدن آن هم در حضور دیگران بی‌فایده است و حتی منجر به لجبازی کودک و تکرار رفتار غلط می‌شود.

قدرت درک کودکان بالای ۷ سال بیشتر است از این‌رو می‌توان در یک گفتگوی دوستانه به او توضیح داد که اطلاع رسانی با خبرچینی متفاوت است. خبرچینی باعث از بین رفتن احترام و حتی مشکلات بزرگتر می‌شود.

با کودک خبرچین جدی برخورد کنید

هنگامی‌که خبرچینی کودک را مشاهده می‌کنید نباید به او بخندید و یا تشویقش کنید. مثلا در صورت مشاهده چنین رفتاری به کودک تذکر دهید نباید راز دوستت را برای من تعریف کنی در حقیقت با رفتار عادی شما به تدریج این رفتار در کودک کمتر خواهد شد.

اگر فرزند شما خبرچین است می‌توانید از اطرافیان مورد اعتماد خود بخواهید که در حضور فرزند شما درباره موضوعات مهم صحبت نکنند و یا در صورت خبرچینی کودک، به رفتار او بی اعتنا بوده و با او همکلام نشوند.

سعی کنید در مورد مطالب بی اهمیتی که کودک در مورد آن‌ها صحبت می‌کند واکنش نشان ندهید.

رازدار کودک باشید

مطالبی که کودک تحت عنوان راز با شما درمیان می‌گذارد اگرچه ممکن است بی‌اهمیت باشد، اما به هیچ وجه آن مطلب را به دیگران انتقال ندهید ت کودک رازداری را از شما یاد بگیرد.

اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهید تا کودک برای جلب توجه خبرچینی نکند.

با احترام با کودک برخورد کنید

هنگامی که کودک در جمع خبرچینی و فضولی می‌کند با احترام او را از جمع خارج کرده و به او بگویید از این‌که در مورد مسائل شخصی خانواده در جمع صحبت می‌کنی ناراحت می‌شوم.

تفاوت خبرچینی با گفتن صحبت‌های عادی را به کودک آموزش دهید. مثلا از مسائلی که در مدرسه رخ می‌دهد می‌تواند برای شما بگوید، اما نباید مسائل خانوادگی را در مدرسه مطرح کند.

فهرستی از خبرچینی کودک تهیه کنید و در موقعیت مناسب در مورد آن‌ها با یکدیگر صحبت کنید تا در مورد رفتار اشتباه خود آگاه شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *