«سرزمین ما» سراغ یک موضوع جنجالی رفت

14:20 - 11 شهريور 1394
کد خبر: ۷۲۸۶۱
دسته بندی: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان - در برنامه «سرزمین ما» که روز پنج شنبه ۱۲ شهریور از شبکه یک روی آنتن می رود آثار زیانبار تخلیه پساب های پالایشگاهی در برخی رودخانه های کشور مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.
به، دفع مواد و پساب های باقی مانده و مواد خطرناك خروجی از پالایشگاه ها و صنایع تولیدی، یكی از معضلات مهم جامعه امروزی است. این پساب ها حاوی مواد سمی و مقادیر بالایی از فلزات سنگین است كه با تخلیه آن در رودخانه ها و روان آب های سطحی و كشاورزی این مواد خطرناک به راحتی وارد چرخه محیط زیست می شوند.

آلودگی محیط با این سموم از طرفی مردم ساکن در این نقاط را در معرض ابتلا به بدترین بیماری های عفونی، انگلی و امراض ناشی از عناصر سمی قرار داده و از سویی دیگر این کار موجب تخریب اراضی كشاورزی می شود. این اتفاق در حالی رخ می دهد كه كشور در تلاش برای افزودن اراضی زیركشت جهت رسیدن به خود كفایی زراعی است. یکی از این اتفاقات، تخلیه پساب پالایشگاه کرمانشاه در رودخانه «قره سو» این استان است.

در برنامه «سرزمین ما» ضمن پخش فیلمی مستند از تخلیه پساب این پالایشگاه به رودخانه «قره سو»، افشین عبدالهی نژاد عضو انجمن «یاران سبز ژینگه» روی خط ارتباط برنامه می آید و در اعتراض به ریختن پسماندهای صنعتی و نیمه صنعتی از پالایشگاه نفت کرمانشاه به این رودخانه، خواستار پاسخگویی مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به این اتفاق است. همچنین کاظم علیزاده معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ارتباط زنده تلفنی با برنامه «سرزمین ما» درباره علت صدور مجوز دفع این پسماندها به رودخانه «قره سو» جوابگو خواهد بود.

 با توجه به افزایش روزافزون تولید زباله در روستاهای کشور، جواد رزمی مسئول موسسه غیردولتی هرمد به برنامه می آید تا درباره پروژه جامعه محور زیست محیطی کم کردن حجم زباله های خانگی و کمک به اقتصاد خانواده از طریق جداسازی زباله های تر و خشک توسط زنان روستایی توضیحاتی را برای علاقه مندان به محیط زیست ارائه کند. آمارهای رسمی نشان می دهد روزانه ۱۰ هزار تن زباله عادی در بیش از ۳۲ هزار روستای کشور تولید می شود که نیمی از آن قابلیت بازیافت و تبدیل شدن به کمپوست دارد.

همچنین با توجه به روز ملی حفاظت از یوزپلنگ ایرانی نهم شهریور، محمد گایینی عضو انجمن یوزپلنگ ایرانی درباره تدابیر این انجمن برای حفظ و بقای یوزپلنگ ایرانی از دام شکارچیان و افزایش نسل این شکارچی زیبا بصورت تلفنی گفتگو می کند. او همچنین درباره نهمین جشنواره روز ملی یوزپلنگ ایرانی که در روزهای پنجم و ششم شهریور در تهران برگزار شد، صحبت خواهد کرد.

ایران تنها کشوری است که توانسته نسل یوزپلنگ آسیایی را زنده نگه دارد از این رو به آن یوزپلنگ ایرانی گفته می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *