رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

مسابقات کلمبیا یا تغییر رنکینگ؛ کیانوش و سهراب امیدوار به المپیک

14:19 - 07 ارديبهشت 1400
کد خبر: ۷۲۰۲۷۸
بازی‌های المپیک توکیو ۳ ماه دیگر آغاز می‌شوند این در حالی است که وضعیت سهمیه‌های المپیکی وزنه برداری ایران همچنان نامشخص است.

- راه دانا نوشت: مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی مردان و بانوان ۲۰۲۱ بزرگسالان آسیا با حضور ۱۷۶ وزنه‌بردار از ۲۶ کشور (۹۷ شرکت‌کننده مرد از ۲۴ کشور و ۷۹ ورزشکار زن از ۱۷ کشور) از شنبه ۲۸ فروردین ماه در تاشکند ازبکستان آغاز شد. در نهایت این دوره از مسابقات روز یکشنبه پنجم اردیبهشت ماه با قهرمانی تیم قزاقستان در بخش مردان و تیم چین در بخش بانوان به پایان رسید.

همچنین تیم وزنه‌برداری مردان ایران با کسب ۶۰۰ امتیاز در جایگاه چهارم ایستاد و تیم بانوان با ۲۵۵ امتیاز در رده نهم آسیا قرار گرفت.

تیم‌های ملی وزنه‌برداری بانوان و مردان کشورمان با ۱۴ ورزشکار متشکل از ۵ وزنه‌بردار زن (پوپک بسامی ملی‌پوش در دسته ۵۵ کیلوگرم، فروغ یونسى در دسته ۷۶ کیلوگرم، الناز باجلانى و سیده الهام حسینى در دسته ۸۱ کیلوگرم و فاطمه یوسفی دسته ۸۷+کیلوگرم) و ۹ وزنه‌بردار مرد (میرمصطفی جوادی در دسته ۷۳ کیلوگرم، حسین سلطانی در دسته ۸۱ کیلوگرم، علی میری و کیانوش رستمی در دسته ۸۹ کیلوگرم، سهراب مرادی در دسته ۹۶ کیلوگرم، رضا دهدار و رسول معتمدی در دسته ۱۰۲ کیلوگرم، کیا قدمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم و علی داودی در دسته ۱۰۹+کیلوگرم) در این مسابقات شرکت کرد.

تیم وزنه برداری مردان ایران نیز با کسب ۷ مدال طلا، ۴ نشان نقره و ۴ گردن‌آویز برنز در بخش مدالی در جایگاه دوم قرار گرفت.

تیم ایران در این رقابت‌ها توسط علی داودی (۳ طلا)، سیدرسول معتمدی (۲ طلا و یک برنز)، کیانوش رستمی (یک طلا و ۲ نقره)، رضا دهدار (یک مدال طلا)، سهراب مرادی (۲ نقره و یک برنز)، کیا قدمی و میر مصطفی جوادی (برنز) صاحب مدال شد.

نکته کلیدی و مهم در این رقابتها، بحث گزینشی المپیک بود. مسابقات قهرمانی آسیا سطح گلد رقابت‌های گزینشی محسوب می‌شد و از همین رو اهمیتی دوچندان داشت و تقریبا تمامی وزنه برداران مطرح و دارای شانس برای قطعی کردن سهمیه خود در بازی‌های المپیک در این رقابت‌ها قطعی کنند.

تیم وزنه برداری ایران نیز با توجه به ۲ سهمیه المپیکی که دارد، برای قطعی کردن سهمیه‌های خود در این رقابت‌ها شرکت کرد. کیانوش رستمی در ۸۹ کیلوگرم، سهراب مرادی در ۹۶ کیلوگرم و علی داوودی در ۱۰۹+ کیلوگرم سه وزنه برداری بودند که برای قطعی کردن سهمیه خود روی تخته رفتند.

مسابقات کلمبیا یا تغییر رنکینگ؛ کیانوش و سهراب امیدوار به المپیک

*تاشکند، سرزمین دفن سهمیه ها!

کیانوش رستمی نخستین نفری از جمع سه نفره وزنه برداران دارای شانس ایران بود که روی تخته رفت. کیانوش که به یک دسته پایین آمده بود، امیدوار بود با حضور در یک دسته پایین‌تر و دریافت امتیاز بالا بتواند کسری امتیاز خود جبران کرده و شانس خود را برای کسب سهمیه بالا ببرد و با کسب امتیازات لازم سهمیه المپیک خود را از مسیر وزن ۸۹ کیلوگرم نهایی کند، ناکام ماند.

در رقابت‌های دسته ۸۹ کیلوگرم رستمی که برای کسب امتیاز جهت گرفتن سهمیه المپیک تلاش می‌کرد، رکورد ۱۶۷ یک ضرب، ۲۰۶ دوضرب و مجموع ۳۷۳ کیلوگرم را ثبت کرد و قهرمان آسیا شد و مدال نقره یک ضرب و دوضرب را هم گرفت، اما نتوانست حداکثر امتیاز لازم را برای المپیک بدست آورد و با ۹۷۳ امتیاز این رقابتها، شانس کسب سهمیه را به حداقل رساند و یا بهتر است بگوییم از دست رفت. رستمی با وجود رسیدن به طلای مجموع، اما به دلیل اینکه وزنه‌های مورد نظر را مهار نکرد، امتیازات لازم را کسب نکرد و نتوانست جواز حضور در المپیک را بدست آورد.

سهراب مرادی در دسته ۹۶ کیلوگرم بعد از قریب به دو سال دوری در یک میدان رسمی روی تخته رفت و وزنه زد تا شانس خود را برای کسب سهمیه المپیک امتحان کند، اما بازگشت دوباره سهراب به تخته خوش یمن نبود و او در نهایت موفق به کسب امتیازات لازم نشد.

مرادی در پایان رقابت‌های دسته ۹۶ کیلوگرم رکورد مجموع ۳۸۴ کیلوگرم را به ثبت رساند و ۹۵۲.۵۶۹ امتیاز کسب کرد. سهراب رکورد ۱۷۴ یک ضرب، ۲۱۰ دوضرب و مجموع ۳۸۴ کیلوگرم را به ثبت رساند و در آسیا صاحب برنز یک ضرب، نقره دوضرب و نقره شد. او مجموع امتیازات خود را به عدد ۳۰۸۹ رساند. او توانست از کیانوش رستمی و وزنه بردار چین تایپه پیش بیفتد، اما همچنان در رقابت با رسولبکف وزنه بردار قرقیز عقب است. در حال حاضر امتیاز وزنه بردار قرقیز ۳۲۱۸، چین تایپه ۳۰۶۶ و کیانوش رستمی ۳۰۱۴ است.

علی داوودی تنها وزنه بردار ایران بود که در این رقابت‌ها موفق عمل کرد و در روز پایانی این رقابت‌ها با ۱۹۶ یک ضرب، ۲۳۹ دوضرب و مجموع ۴۳۵ کیلوگرم، ۳ مدال طلا به گردن آویخت و با توجه به امتیازاتی که کسب کرد، سهمیه خود را قطعی نمود.

حالا و در پایان این رقابت‌ها مهمترین دغدغه وزنه برداری ایران کسب سهمیه المپیک است. آنچه با شرایط فعلی سهراب مرادی و کیانوش رستمی دور از دسترس می‌نماید.

مسابقات کلمبیا یا تغییر رنکینگ؛ کیانوش و سهراب امیدوار به المپیک

*رستم و سهراب، خیلی دور، خیلی نزدیک

شرایط سهراب مرادی و کیانوش رستمی در دسته ۹۶ کیلوگرم عجیب و پیچیده است. این دو همان اندازه که از وزنه بردار قرقیز عقب افتاده و فعلا شانسی برای کسب سهمیه ندارند، حتی بدون مسابقه دادن در کلمبیا نیز شاید بتوانند به طرز عجیبی سهمیه بگیرند.

نه سهراب مرادی و نه کیانوش رستمی نتوانستند در مسابقات قهرمانی آسیا به رکورد‌هایی که برای کسب سهمیه مدنظر بود برسند و نشان دادند که از روز‌های اوج فاصله دارند. این دو وزنه بردار که برای کسب سهمیه در دسته ۹۶ کیلوگرم می‌جنگند، تقریبا هیچ شانسی برای رسیدن به ۸ نفر برتر وزن خود ندارند و باید از طریق قرار گرفتن در صدر وزنه برداران آسیایی به این سهمیه برسند. در مسابقات آسیایی آن‌ها دو رقیب داشتند که یکی وزنه بردار چین تایپه‌ای بود و در این رقابت‌ها اوت کرد تا پرونده اش بسته شود. وزنه بردار دیگر رسولبیکف از قرقیزستان بود که در یک وزن بالا وزنه زد و ششم شد. او با همین امتیاز هم توانست بالاتر از سهراب و کیانوش قرار بگیرد و حالا به عنوان صدرنشین رنکینگ آسیایی‌ها بعد از ۸ نفر برتر، می‌تواند به المپیک برود. اما رسولبیکف با برخی اتفاقات عجیب و غریب ممکن است در لیست ۸ نفر برتر رنکینگ المپیکی‌ها جای بگیرد تا جا برای سهراب و کیانوش باز شود.

از آنجایی که یک کشور در یک وزن نمی‌تواند دو وزنه بردار داشته باشند، یک وزنه بردار از ارمنستان، چین و کلمبیا در میان نفرات برتر دسته ۹۶ کیلوگرم حذف می‌شوند. یک وزنه بردار از شیلی هم به یک وزن پایین‌تر کوچ کرده تا سهمیه اش در ۹۶ کیلو خالی شود. چند وزنه بردار دیگر از کره جنوبی، روسیه و ونزوئلا و حتی ایران (ایوب موسوی و رضا بیرانوند به دلیل پر نکردن ۶ مسابقه گزینشی) هم احتمالا از این لیست کنار می‌روند. در صورتی که تیان تائو با نظر سرمربی چینی‌ها به المپیک نرود و این کشور تصمیم بگیرد در اوزان پایین نفرات خودش را اعزام کند، رسولبیکف است که جزو ۸ نفر برتر قرار می‌گیرد و سهراب یا کیانوش می‌توانند سهمیه کسب کنند.

در صورتی که سهراب مرادی و کیانوش رستمی در مسابقات کلمبیا نتوانند اختلاف امتیاز با وزنه بردار قرقیز را جبران کنند، شاید باید امیدوار باشند که تغییرات رنکینگ به نفع آن‌ها باشد که البته این رنکینگ هم پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. در صورتی که رنکینگ ریزش داشته باشد و وزنه بردار قرقیز بتواند جزو ۸ نفر رنکینگ باشد، یکی از دو وزنه بردار ایران می‌تواند سهمیه بهترین وزنه بردار قاره را بگیرد؛ بنابراین با این شرایط فعلا سه نفر باید از رنکینگ خارج شوند تا وزنه بردار قرقیزستان وارد رنکینگ هشت نفره شود تا در صورت نتیجه نگرفتن در کلمبیا، باز هم عنوان بهترین وزنه بردار قاره به ایران برسد.

مسابقات کلمبیا یا تغییر رنکینگ؛ کیانوش و سهراب امیدوار به المپیک

*کلمبیا، آخرین شانس

رقابت‌های گزینشی المپیک کلمبیا تنها راه باقی مانده وزنه برداری ایران برای کسب سهمیه المپیک است. تورنمنتی که سطح سیلور دارد و مرادی و رستمی برای کسب سهمیه چاره‌ای جز سفر طول و دراز به این کشور و انجام مسابقه ندارند.

اگر قرار به اعزام سهراب و کیانوش به کلمبیا باشد، وضعیت مرادی از رستمی بهتر است. هم اکنون سهراب مرادی ۳۰۸۹، کیانوش رستمی ۳۰۱۴ و رسول بیکف ۳۲۲۶ امتیاز دارند. از آنجا که وزنه بردار قرقیزستان امتیاز بالاتری نسبت به سهراب و کیانوش دارد و فعلا شانس اصلی کسب عنوان بهترین وزنه بردار قاره آسیا است، بنابراین یکی از قطعی‌ترین راه‌ها برای کسب سهمیه این است که سهراب مرادی یا کیانوش رستمی در مسابقات گزینشی المپیک کلمبیا بتوانند مجموع امتیازات خود را به امتیازی بالاتر از وزنه بردار قرقیزستان برسانند. مجموع امتیازات وزنه بردار قرقیزستان پس از قهرمانی آسیا ۳۲۲۶ امتیاز است.

سهراب مرادی در صورتی که در کلمبیا مجموع ۳۸۸ کیلوگرم را ثبت کند، ۹۴۱.۱۱۷ امتیاز می‌گیرد و می‌تواند مجموع امتیازات خود را به ۳۲۲۷ برساند و بالاتر از وزنه بردار قرقیز قرار بگیرد. کار کیانوش رستمی، اما بسیار سخت‌تر است. او برای پیش افتادن از وزنه بردار قرقیزستان باید حدود ۱۲۰۰ امتیاز بگیرد و در واقع در کلمبیا باید ۴۰۲ کیلوگرم وزنه بزند که کار بسیار بسیار مشکل و با وضعیت فعلی کیانوش شاید غیرممکن باشد. البته در صورتی که سهراب مرادی به هر دلیلی به کلمبیا نرود یا در کلمبیا نتواند وزنه بزند، کیانوش رستمی با مجموع ۳۷۸ کیلوگرم و کسب ۱۰۵۰ امتیاز بالاتر از سهراب مرادی می‌گیرد و می‌تواند به تغییرات رنکینگ چشم داشته باشد.

مسابقات کلمبیا یا تغییر رنکینگ؛ کیانوش و سهراب امیدوار به المپیک

*علی هاشمی، غایب پرشانس

نکته جالب در وضعیت رنکینگ و شانس‌های المپیکی وزنه برداری ایران، شرایط بسیار ایده آل علی هاشمی است. قهرمان جهان در رقابت‌های جهانی آنهایم که از همه به کسب سهمیه نزدیکتر است، اما در رقابت‌های قهرمانی آسیا حضور نداشت و وزنه نزد تا آسان‌ترین مسیر برای کسب سهمیه توکیو را از دست بدهد.

تا پیش از برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا در تاشکند، علی داودی و علی هاشمی از بیشترین شانس برای کسب سهمیه المپیک برخوردار بودند. علی هاشمی امتیاز لازم را کسب کرده بود و احتیاج داشت که در یک مسابقه گزینشی دیگر صرفا حضور داشته باشد و حتی نیازی به وزنه زدن نداشت، اما به دلیلی که هنوز روشن نیست او به مسابقات تاشکند اعزام نشد. در واقع علی هاشمی با اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا می‌توانست کار حضورش در المپیک را قطعی کند و اصلا نیازی به ثبت رکورد در این رقابت‌ها را هم نداشت، با این وجود او در اردوی تاشکند حضور پیدا نکرد و به قهرمانی آسیا نرفت تا امروز برای کسب سهمیه دوم با، اما و اگر‌های زیادی مواجه باشیم.

علی هاشمی تنها یک مسابقه دیگر می‌خواهد تا بتواند سهمیه المپیک را بگیرد و با توجه به ۳۵۶۰ امتیازی که دارد از لحاظ امتیازی مشکلی ندارد و فقط باید تعداد مسابقات گزینشی المپیکی خود را به ۶ مسابقه برساند.

بحثی که در مورد علی هاشمی مطرح شده این است که اگر او به مسابقات کلمبیا برود و وزن کشی کند، سهمیه را به دست می‌آورد و اگر سهراب مرادی یا کیانوش رستمی هر کدام بتوانند در دسته ۹۶ به سهمیه برسند، چون علی هاشمی امتیاز مجموع بالاتری دارد، اتوماتیک وار او انتخاب می‌شود؛ بنابراین علی هاشمی می‌تواند در مسابقات کلمبیا شرکت و ۶ مسابقه گزینشی خود را کامل کند.

*کلمبیا آخرین فرصت

آخرین مسابقه گزینشی، مسابقات کلمبیاست، مسابقه‌ای که دو هفته دیگر برگزار می‌شود و مشخصا تیم ملی کشورمان با توجه به وضعیت کرونا و سختی‌های دریافت ویزای این کشور، با مصائب زیادی برای حضور در این رقابت‌ها مواجه است، اما تحت هر شرایطی نباید این رقابت‌ها را از دست بدهد. این رقابت‌ها قبلا به خاطر شیوع کرونا با تعویق مواجه شده. مسابقات کلمبیا از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود و ایران نباید آن را از دست بدهد، چون تمام تغییر و تحولات در رنکینگ ۹۶ و ریزش‌های احتمالی بعد از پایان مسابقات گزینشی المپیک در کلمبیا اتفاق می‌افتد.

با این حال گرفتن ویزای کشور کلمبیا کار راحتی نیست و از طرفی مسافت زیاد بین ایران و کلمبیا، خستگی راه، عدم استراحت کافی و مواردی اینچنینی ممکن است کار را تا جایی پیش ببرد که سهمیه دوم المپیک ایران از بین برود.

آخرین مسابقه گزینشی المپیک نیز جوانان جهان است که اوایل خرداد برگزار می‌شود و پس از آن فدراسیون جهانی به کشور‌ها اعلام می‌کند که حداکثر چند ورزشکار واجد شرایط برای کسب سهمیه المپیک دارند و سپس کشور‌ها باید اسم و دسته وزنی ورزشکار خود را تایید کنند.

*جلسه کمیته فنی برای کلمبیا؛ هاشمی المپیکی می‌شود؟

با نتایجی که در رقابت‌های تاشکند به دست آمد کسب سهمیه دوم برای حضور یک وزنه بردار دیگر در المپیک به، اما و اگر‌های زیادی کشیده شده و فدراسیون قصد دارد با بررسی دقیق همه جوانب هیچ چیزی را به قضا و قدر نسپارد و سهمیه دوم ایران را تحت هر شرایطی قطعی کند. در همین رابطه روز دوشنبه هفته آینده جلسه کمیته فنی برای بررسی شرایط و همچنین معرفی نفرات اعزامی به کلمبیا تشکیل خواهد شد تا محمدحسین برخواه در محل فدراسیون آخرین تصمیماتش در این باره را اعلام کند.

این در حالیست که از راهرو‌های فدراسیون وزنه برداری خبر می‌رسد که اعضای کادر فنی تصمیم خودشان را گرفته اند و می‌خواهند علی هاشمی را راهی این مسابقات کنند. علی امتیاز‌های خوبی را تا اینجا کسب کرده و اگر در این مسابقات حتی یک وزن کشی هم بکند می‌تواند سهمیه المپیک را در جیب خودش بگذارد. به همین دلیل مسئولان فدراسیون و اعضای کادر فنی هم بدشان نمی‌آید که با دو سهمیه (حتی در صورت شانس پایین برای کسب مدال) راهی توکیو شوند تا اینکه ریسک کنند و فقط با یک سهمیه علی داوودی راهی این رقابت مهم شوند. هنوز این خبر رسانه‌ای نشده، اما خبر‌ها گویای این است که علی هاشمی چند روزی است به کمپ تیم‌های ملی رفته و دارد تمریناتش را با جدیت بیشتری دنبال می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *