لابی‌های ثروت و قدرت؛ تعیین‌کننده نتیجه انتخابات آمریکا

22:00 - 11 مهر 1399
کد خبر: ۶۶۱۳۱۶
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در انتخابات آمریکا، چون مردم به طور مستقیم در انتخاب رئیس جمهور دخالت ندارند و رئیس جمهور از طریق کارت‌های الکترال انتخاب می‌شود، لابی‌های قدرت و ثروت نقش مؤثرتری در انتخاب رئیس جمهور دارند.
علی بیگدلی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به پیامد‌های های اولین مناظره انتخاباتی ترامپ و بایدن در آمریکا، گفت: بر اساس سنت‌های جاری در انتخابات آمریکا معمولا اولین جلسه مناظره که انتظار می‌رفت در مورد مسائل داخلی آمریکا باشد، بیشتر به سمت اختلافات شخصی سوق پیدا کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: اولین مناظره با شرایط نامناسبی که نه الگو‌های سیاسی و نه الگو‌های اخلاقی در آن رعایت شد، به پایان رسید و باید توجه داشت که هر دو احزاب سیاسی آمریکا تعصب به حزبشان دارند و حزب جمهوری خواه با گرایشات مسیحیت صهیونیستی و محافظه کارانه، پایبند به ارزش‌های خود ساخته هستند و آرای ثابت تری نسبت به دموکرات‌ها دارند.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: جمهوری خواهان ایالت متحده، غالبا ثروتمندانی هستند که در شمال شرقی آمریکا زندگی می‌کنند و دموکرات‌ها بیشتر در مناطق جنوب و غرب آمریکا طرفدار دارند و بیشتر آرای دموکرات‌ها را گروه‌های میانی و پایین جامعه تشکیل می‌دهند و این آرا از ثبات کمتری نسبت به آرای جمهوری خواهان برخوردار است.

بیگدلی در ادامه تصریح کرد: در حزب جمهوری خواه لابی‌های بسیار قدرتمندی وجود دارد که باعث شد ترامپ در انتخابات قبلی به پیروزی برسد، مثل کواکرها، مورمور‌ها و کوکلوس کلان‌ها که بسیار قدرتمند و ثروتمند و مذهبی هستند و ارزش‌های آمریکای سفید پوست را مبنای پیشبرد اهدافشان قرار دادند.

وی در ادامه تاکید کرد: در انتخابات آمریکا، چون مردم به طور مستقیم در انتخاب رئیس جمهور دخالت ندارند و رئیس جمهور از طریق کارت‌های الکترال انتخاب می‌شود، لابی‌های قدرت و ثروت نقش موثرتری در انتخاب رئیس جمهور دارند.

در ادامه این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره شرایط نامطلبوب فضای آمریکا برای انتخاب مجدد ترامپ، گفت: اگر کرونا در ایالات متحده نبود، شاید راحت‌تر می‌توانستیم در مورد آینده ترامپ نظر بدهیم، چرا که اقدامات انجام شده در دوره ریاست جمهوری ترامپ باعث شده بود که نرخ بیکاری از ۹/۹ دهم درصد به ۴ دهم درصد رسیده بود و بسیاری از سرمایه‌های آمریکا را از خارج آمریکا وارد خاک این کشور کرد و مالیات صاحبان ثروت را کاهش داد؛ اما علی‌رغم تمام این‌ها، نارضایتی‌های اجتماعی زیاد چندماه اخیر در ایالت متحده و عدم مدیریت صحیح کرونا، عواملی است که مردم آمریکا را در انتخاب مجدد ترامپ با تردید مواجه می‌کند و شانس ترامپ در پیروزی مجدد در انتخابات را کم‌رنگ‌تر از گذشته خواهد کرد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *