پیامد‌های تغییر اقلیم در کشور

14:20 - 02 مهر 1399
کد خبر: ۶۵۸۷۰۷
مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: با تغییر در پدیده‌های اقلیمی کشور تعداد وقوع پدیده‌های حدی مثل سیل و مخاطرات آب و هوایی افزایش پیدا می‌کند.

- ایلنا نوشت: «صادق ضیائیان» در مورد وضعیت بارندگی در ماه‌های آینده و احتمال خطرسیل بیان کرد: پیش‌بینی برای سیل یک کار کوتاه مدت است و اصلاً نمی‌توان با پیش‌بینی‌های بلند مدت این موضوع را تشخیص داد، خطر سیل همواره برای هر جایی وجود دارد، اما اینکه دقیقا در چه زمانی اتفاق بیفتد را معمولا فقط تا چند روز قبل و نهایت تا ۴ روز قابل بررسی است.

 مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسیبا اشاره به اینکه پاییز امسال، نسبت به یک پاییز نرمال کم بارش‌تر است، گفت: در پیش‌بینی‌های فصلی میزان بارش احتمالی را با بارش نرمال آن مقایسه می‌کنند، در مورد پاییز امسال هم همانطور که گفتم، میزان بارش از میزانی که هر سال در منطقه مشاهده می‌شده، کمتر خواهد بود.

ضیائیان افزود: اگر در منطقه‌ای ۱۰ میلیمتر به طور معمول بارش داشتیم، ممکن است آن میزان به ۶ میلی متر رسیده باشد که حتی امکان دارد طی دو روز ببارد و موجب سیل هم شود، پس وقتی فصل کم بارشی داشته باشیم، به این معنی نیست که سیلی اتفاق نیفتد.

مدیر کل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت: از طرف دیگر کم‌بارشی مثل لبه‌ی دو تیغ عمل می‌کند، بر اساس تغییر در پدیده‌های اقلیمی می‌بینیم، تعداد وقوع پدیده‌های حدی مثل سیل و مخاطرات آب و هوایی افزایش پیدا می‌کند، همانطور که می‌بینیم طی سال‌های اخیر تعداد و شدت وقوع پدیده‌های حدی مانند سیل، طوفان و ... نیز افزایش پیدا کرده است.

ضیائیان در پایان افزود: فعلا فقط بین ۱ الی ۴ روز قبل می‌توان وقوع سیل را پیش‌بینی کرد، پیش از این نه فقط در ایران بلکه در هیچ کجای دنیا امکان پذیر نیست و این موضوع یکی از ضعف‌های دانش بشر است، که نمی‌توان زودتر از حادثه باخبر شد و جلوی بخش زیادی از خسارت‌ها را می‌گرفت، باید در نظر بگیریم که با افزایش تغییر اقلیم تعداد و شدت وقوع پدیده‌ها افزایش پیدا می‌کند.


برچسب ها: سیل بارندگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *