رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

نبود دایره حقوقی؛ نقص مهم سرخابی‌ها/ از قرارداد میلیاردی استراماچونی تا سرنوشت نامعلوم پول‌ها

9:01 - 14 دی 1398
کد خبر: ۵۸۲۲۷۷
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: مشخص شد در زمینه تدوین قرارداد‌های مربوط به این دو باشگاه، یک دایره حقوقی برای دفاع از منافع آن‌ها وجود ندارد. این یکی از نقایص مهم این دو باشگاه به شمار می‌رود و لطمات جبران‌ناپذیری به طرفداران آن‌ها می‌زند.
نبود دایره حقوقی؛ نقص مهم سرخابی‌ها/ از قرارداد میلیاردی استراماچونی تا سرنوشت نامعلوم پول‌هاحجت‌الاسلام سید صادق طباطبایی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ساسی ، با اشاره به نتایج تحقیق وتفحص از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در ۱۰ سال گذشته، گفت: گزارش ۱۴۰ صفحه‌ای تحقیق و تفحص از عملکرد ۱۰ ساله دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به اتمام رسیده است  و در نوبت قرائت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
 
وی تاکید کرد: این تحقیق و تفحص در دو نوبت ۶ ماهه انجام شد و یک سال به طول انجامید و  اسناد بررسی شد در این تحقیق و تفحص مواردی بود که این دو باشگاه در اختیار ما گذاشتند و ما از کارشناسان دیوان محاسبات مجلس در جریان این تحقیق و تفحص استفاده کردیم. اسناد بررسی شده درباره این دو باشگاه شامل اسناد مالی و قراردادی طی ده سال گذشته بود.
 
 
طباطبایی‌نژاد با بیان اینکه یکی از مباحث مهم این تحقیق و تفحص مربوط به قرارداد‌های این دو باشگاه بود، اظهار داشت: متاسفانه این موضوع در حال حاضر در زمینه قرارداد‌های مربیان این دو باشگاه اعم از قرارداد استراماچونی خودنمایی می‌کند که این مسئله گویای مشکلات در این بخش است.
 
خطای دایره حقوقی
این نماینده مجلس تصریح کرد: مشخص شد در زمینه تدوین قرارداد‌های مربوط به این دو باشگاه، یک دایره حقوقی برای دفاع از منافع آنها وجود ندارد. این یکی از نقایص مهم این دو باشگاه به شمار می‌رود و لطمات جبران ناپذیری به طرفداران آنها می‌زند.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: به عنوان مثال اگر بازیکنی بخواهد طی یک فصل قراردادی با باشگاهی امضا کند وکیل مدافع خود را برای اخذ این قرارداد به پای میز مذاکره می‌برد، اما متاسفانه در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دایره حقوقی مستدل و مستحکمی وجود ندارد تا از منافع این دو باشگاه در حوزه‌های حقوقی دفاع کند لذا همین امر باعث شد تا رقم قرارداد‌های برخی بازیکنان در طول فصل اضافه شود یعنی بازیکنی که برای یک فصل قرارداد بسته در اواسط فصل یکباره رقم قرارداد خود را دو و یا سه برابر می‌کند.
 
جریمه‌های بین المللی
این نماینده مجلس گفت: البته این مسئله تنها به این نکته ختم نشده و ما حتی در جریان انعقاد قرارداد‌های نامطلوب این دوباشگاه، جریمه‌های بین المللی هم می‌شویم چرا که فردی نیست که بخواهد از این دو باشگاه دفاع کند و اگر هم باشد این فرد متخصص این امر نیست.

وی با بیان اینکه مشکلات در زمینه قرارداد‌های این دو باشگاه حتما باید حل شود، اظهارداشت: بنده پیرو این موضوع با وزیر ورزش و جوانان مذاکراتی داشتم و گفتم که نتیجه این تحقیق و تحفص این بود که حتما باید این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شود البته نه از باب خصوص سازی که انجام می‌شود و نهایتا به جایی نمی‌رسیم؛ این دو باشگاه باید به نحوی به خصوصی سازی واگذار شود که هواداران این دو تیم لطمه نبینند.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تاکید کرد: دولتی اداره شدن این دو باشگاه اصلی‌ترین مشکل این دو باشگاه است البته مسئولین در تلاش هستند تا شرایط را برای این واگذاری  فراهم کنند با این حال ما به وزیر ورزش تاکید داشتیم که وزارت ورزش و جوانان دست بسته نباشد و برود و دایره حقوقی این دو باشگاه را تقویت کند.
 
خطای عزل و نصب
طباطبایی‌نژاد ادامه داد: عدم وجود ساز و کاری مناسب برای عزل و نصب افراد در این دو باشگاه از جمله سایر مشکلات است که ما این موضوع را هم مورد بررسی قرار دادیم. در حال حاضر در زمینه عزل و نصب‌های این دو باشگاه به هیچ وجه ساز و کاری وجود ندارد، ما حتی این مسئله را چندین بار از وزیر ورزش سوال کردیم و گفتیم عزل و نصب‌ها در این دو باشگاه بر چه اساسی است که یک مربی می‌رود و مربی دیگر می آید و یا یک مدیر عامل می‌رود و یک مدیر عامل جدید می‌آید؛ این مسئله هیچ ساز و کار خاصی ندارد اما در این زمینه مسئولین هیچ پاسخی به ما ندادند.
 
خطای مالی
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با اشاره به موضوعات مالی این دو باشگاه تاکید کرد: مسائل مالی یکی دیگر از مشکلات این دو باشگاه تلقی می‌شود.

وی درباره حواشی قرارداد میلیاردی استراماچونی مربی  استقلال گفت: البته این‌گونه مسائل مربوط به مسائل حقوقی است و در حوزه مسائل مالی نیست چرا که باید مشخص شود چه کسی این قرارداد را بسته است.
 
 نظارت دیوان محاسبات بر دوباشگاه استقلال و پرسپولیس
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از نحوه عملکرد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با بیان اینکه این دو باشگاه دولتی هستند، گفت: قواعد دولتی برای این دو باشگاه اجرا می‌شود؛ قواعد مالی دولتی. یعنی دیوان محاسبات باید به مسائل مالی این دو باشگاه رسیدگی کند، اما تا ۶ سال گذشته اصلا دیوان محاسبات چنین نظارتی بر این دو باشگاه نداشته است، اما حدود ۶ سال است که خوشبختانه دیوان محاسبات مجلس بر این دو باشگاه نظارت می‌کند تا پولی که از دولت به آن‌ها داده می‌شود، رصد شود.

 طباطبایی‌نژاد تاکید کرد: با این حال گزارش دیوان محاسبات در ۶ سال نظارت خود گویای این است که این دو باشگاه مفاصا حسابی برای آخر این سال نداده‌اند یعنی هیچ وقت به طور شفاف نگفته‌اند که منابع خود را چه کار کرده‌اند؟ یعنی این پول‌ها معلوم نیست کجاست! یعنی معلوم نمی‌شود این پول‌ها کجا رفته است!
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *