آمریکا ۴ قاضی دیوان لاهه را تحریم کرد

آمریکا تحریمهایی را علیه ۴ قاضی دیوان کیفری بینالمللی (ICC) ازجمله ۲ نفری که در صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بهدلیل جنایتهای جنگی مرتکب شده در غزه نقش داشتند، اعمال کرد.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا جزئیات این اقدامها را اعلام کرد و گفت که این تحریمها قاضیهای یادشده را از ورود به آمریکا منع کرده و هرگونه دارایی تحت صلاحیت آمریکا را مسدود میکند.
براساس گزارشها، اینها تحریمهایی هستند که آمریکا بهطور معمول علیه دشمنان خود اعمال میکند، نه حقوقدانها.
روبیو مدعی شد: از حاکمیت خود، اسرائیل و هر متحد دیگر آمریکا در برابر اقدامهای نامشروع دیوان کیفری بینالمللی دفاع میکنیم.
این اظهارات نشاندهنده تشدید تلاش واشنگتن برای محافظت از سران رژیم صهیونیستی در برابر پاسخگویی در موضوع جنایتهایی است که در جریان جنگ غزه مرتکب شدهاند.
نتانیاهو از این تصمیم تمجید کرد و از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، و روبیو بهخاطر آنچه ایستادگی برای دفاع از حق این رژیم خواند تشکر کرد.
این درحالی است که اجماع فزاینده بینالمللی وجود دارد که میگوید رفتار رژیم صهیونیستی در غزه به منزله جنایتهای جنگی و جنایتهای علیه بشریت است.
در همین حال، دیوان کیفری بینالمللی این تحریمها را محکوم کرد و آنها را تلاشی آشکار برای تضعیف استقلال یک نهاد قضایی بینالمللی خواند. این دیوان که در لاهه مستقر است، تحت مجوزی فعالیت میکند که ۱۲۵ کشور عضو، از جمله بسیاری از متحدان کلیدی آمریکا آن را تصویب کردند.
بتی هولر (شهروند اسلوونی)، رین آلاپینی-گانسو (شهروند بنین)، لوز دل کارمن ایبانیز کارانزا (شهروند پرو) و سولومی بالونگی بوسا (شهروند اوگاندا) کسانی هستند که در صدور حکم بازداشت نتانیاهو نقش داشتند. آنها در دادرسیهای مربوط به جنگ غزه و جنایتهای جنگی آمریکا در افغانستان شرکت داشتند.
نهادهای حقوق بشری این تحریمها را بهویژه با توجه به افزایش جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه، با حمایت مستقیم آمریکا، بهعنوان تلاشی برای منصرف کردن دادگاه بینالمللی کیفری از پیگیری مسئولیت در بحبوحه جنایتهای سنگین مرتکبشده رژیم صهیونیستی محکوم کردند.
انتهای پیام/