جشنواره مد و لباس ۲ بار برگزار میشود

نشست خبری سیزدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر پیش از ظهر امروز ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۴ با حضور محسن گرجی دبیر این دوره از جشنواره و زهرا گلپایگانی دبیر کارگروه مد و لباس در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست رسانهای دبیر جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: جشنواره سیزدهم به واسطه شرایط ویژهای که در سال گذشته رخ داد (شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه) و به این جهت که این رویداد مهم تحت تاثیر سایر جشنوارهها قرار نگیرد، تصمیم بر آن شد که در خرداد ۱۴۰۴ برگزار شود.
وی افزود: فرآیند و داوری آثار در دوره سیزدهم جشنواره مد و لباس فجر در دو مرحله انجام شده است و تقریبا ۳ هزار و دویست اثر به جشنواره از سوی هزار و سیصد نفر ارسال شده است که در مرحله نخست بیش از ۲۰۰ طرح مورد پذیرش قرار گرفت. تلاش کردیم امسال کانونهای منتورینگ را فراهم کنیم و این اتفاق در سایر استانها هم رخ داد. امروز آثار فیزیکی به دبیرخانه ارسال شده و در این بخش نیز دو مرحله داریم و هفته بعد با حضور نخبگان صنعت و دانشگاه مرحله نهایی داوری را انجام خواهیم داد.
همچنین در ادامه این نشست رسانهای دبیر کارگروه مد و لباس، توضیح داد: این جشنواره جوان هست و ما چند حرکت همزمان انجام دادیم، هم زحمات فعالان قبلی را سمت و سو دادیم که خروجیاش دوازده موشن رسانهای شد، یکی از خلاهای جدی دورههای قبل مستندات بود که تلاش کردیم این را رفع کنیم.
گلپایگانی در ادامه با اشاره به تمرکز جشنواره بر طراحان و خروجیهای این دست رویدادها در جامعه، گفت: تلاش داریم این جشنواره اثربخش شود. به همین جهت با طراحان و استعدادهای نوآور تلاش داریم عدالت فرهنگی و جغرافیایی را فراهم کنیم تا استعدادهای روستاهای دورافتاده هم چون دیگر شهرها و استانها و پایتخت کشف شود.
همچنین گرجی در پاسخ به پرسشی درباره تبدیل فرآیند نمایش(شو لباس) آثار به تولید انبوه، توضیح داد: رسیدن اثر به بازار مقوله فنی و پیچیده است روزی اثار به بازار میرسد که برندهای ما خود را درگیر جشنواره کنند و این فرآیند میان مدت است و افت و خیزهایی این دورهها داشته است. پیش نیاز این اتفاق این است که رویداد به سمت بخش خصوصی حرکت کند، ما این نگاه را سعی کردیم جاری کنیم.
دبیر جشنواره مد و لباس ایرانی با اشاره به این مهم که تمرکز ما روی همکاری با بخش خصوصی معطوف شده، اعلام کرد: در سیزدهمین دوره جشنواره مد و لباس فجر بخش پژوهشی را به طور کامل برون سپاری کردیم. در خلل کار متوجه شدیم یک تیم خصوصی مستقر در دانشگاه الزهرا روی مقوله مد و لباس ایرانی کار ویژه انجام میدهد، پس ما این جایگاه را به آنها دادیم و تنها با سیاستگذاری و نظارت در این زمینه هم تلاش ما این است که ما نشستهای تخصصی و ویژهای برگزار کنیم. پایگاههای منتورینگ را نیز به بخش خصوصی واگذار کرده و تنها از سوی نماینده خود نظارت داریم. سوم از روز اختتامیه یک پایگاه و مرکز توان افزایی غیرمتمرکز داشته باشیم که شبکهسازی کرده و خود را به بازار برساند. پس ما تلاشمان این است که مسئولیت بخش خصوصی زیاد شود.
گرجی درباره زمان برگزاری جشنواره مد و لباس فجر، گفت: ما سال گذشته شرایط خاصی داشتیم که جشنواره را به تاریخ فعلی موکول کرد و سبب شد در سال ۱۴۰۴ دوبار جشنواره مد و لباس را برگزار کنیم که یکی الان و دیگری مصادف با ایام دهه فجر است.
درباره بخش بینالملل جشنواره، نیز توضیح داد: شبکه خوبی با فدراسیون روسیه، رایزن فرهنگی ایران در یونان و… تشکیل دادیم و ارتباط خوبی هم با ترکیه و محور مقاوت گرفتیم اما احساس کردیم اگر بخواهیم در این دوره از آثار آنها استفاده کنیم، کار ضعیف پیش میرود؛ بنابراین تصمیم گرفتیم این بخش نظاممندتر پیش برود تا در جشنواره چهاردهم از این ظرفیت استفاده کنیم.
انتهای پیام/