رئیس کل دادگستری خوزستان: ۹۲ درصد شعب تجدیدنظر استان به موجودی متعارف رسیدهاند

علی دهقانی در جمع قضات محاکم تجدید نظر استان و با تاکید بر نقش این دادگاه، گفت: طی سه سال گذشته اتفاقات خوبی در این مجموعه رخ داده است و با افزایش شعب به ۳۸ شعبه، مدیریت صحیح زمان همراه با دقت در تصیمات و اتقان آرا و نیز تلاش قضات این محاکم، پروندههای مسن ۷۴ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ نیز موجودی این محاکم از ۸ هزار و ۷۲۵ به ۴ هزار و ۱۰۲ فقره پرونده کاهش یافته که معادل ۵۳ درصد است.
دهقانی گفت: بیش از ۹۲ درصد شعب تجدیدنظر استان خوزستان دارای موجودی متعارف است و با هدفگذاری انجام شده، پیشبینی میشود که این رقم در پایان امسال به ۱۰۰ درصد برسد.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود، با تبریک ایام دهه کرامت و گرامیداشت سالگرد شهادت شهدای خدمت، گفت: رعایت اخلاق یکی از اساسیترین مباحث مدیریتی است که باید در تمام رفتار و کردار قضات، کارکنان و همه عرصهها و حوزههای رفتاری، مدیریتی، سلسله مراتبی، علمی، پژوهشی و تجربی و ...، ساری و جاری باشد.
دهقانی با اشاره به ارتباط میان دو مفهوم اخلاق و عدالت، ادامه داد: در علم اخلاق، از «عدالت» به عنوان افضل فضائل و اشرف کمالات، که مستلزم جمیع صفات کمالیه است، نام برده شده، اما بدون رعایت اخلاق نیز اجرای عدالت محقق نخواهد شد.
وی تصریح کرد: رعایت حسن خلق و سعه صدر از سوی قضات سبب میشود آرای صادره، بیشتر مورد پذیرش طرفین پرونده قرار گیرد و اعتماد عمومی جامعه نسبت به دستگاه قضایی افزایش یابد.
دهقانی گفت: بی طرفی، استقلال و توصیه ناپذیری، شجاعت و قاطعیت، حلم و بردباری، تواضع و آرامش، سازگاری با حجم کاری و انجام امور به نحو مطلوب، از صفاتی است که باید ملکه رفتار قضات باشد.
رئیس کل دادگستری خوزستان همچنین با تاکید بر اهمیت آموزش مستمر قضات، اظهار کرد: امروز پروندههایی که به دستگاه قضایی وارد میشود، از تنوع بیشتری نسبت به گذشته برخوردار است و قاضی باید خود را به علم روز تجهیز و ضمن شرکت در دورههای آموزشی، با مطالعه مستمر، دانش حقوقی و قضایی خود را تقویت کند. ضمن اینکه تعیین شعب تخصصی نیز میتواند به صدرو آرای متقنتر منتج شود.
دهقانی گفت: قضات تجدید نظر از تجربه بیشتری نسبت به سایر قضات برخوردارند و میتوانند با نگاه نظارتی خود، زمینه ارتقای کیفی آرای دادگاه صلح و محاکم بدوی را فراهم کنند.
وی بیان کرد: استفاده از عبارات کلی در رد یا تایید احکام نسبت به آرای بدوی، موجب ابهام میشود، در حالیکه ارائه توضیحات لازم در رد یا تایید احکام بدوی، میتواند راهگشاتر باشد و موجب کاهش درخواست اعمال مواد ۴۲۶ و ۴۷۷ توسط اصحاب دعوی شود.
دهقانی گفت: محاکم صلح، تنها به پروندههای سازشی نمیپردازد بلکه برخی پروندههای حقوقی با مبالغ مالی قابل توجه نیز در این دادگاه رسیدگی میشود که این نشان از اهمیت این محاکم برای دستگاه قضایی است.
رئیس کل دادگستری همچنین به اهمیت استفاده از فناوریهای نوین در دادرسی اشاره کرد و افزود: استفاده از فناوریهای نوین هم در سرعت و هم در دقت رسیدگی موثر است و از بروز بسیاری از مسائل از جمله اطاله دادرسی، افزایش حجم کار و قطور شدن پرونده پیشگیری میکند.
دهقانی از قضات خواست تا در سال جاری بیش از گذشته به دادرسی الکترونیک و تشکیل پروندههای الکترونیک توجه کنند.
سرپرست دادگاههای تجدیدنظر استان خوزستان نیز در این جلسه، گفت: ارزش هر شخص به دانش، مهارت و اقدامی است که در این راستا انجام میدهد و از قضات نیز انتظار میرود که با رعایت اصول قضاوت، زمینه اجرای عدالت را ایجاد کند.
حجت الاسلام یعقوب پور افزود: کاهش پروندههای مسن و متعارف کردن شعب، از اهدافی است که همراه با رعایت دقت در رسیدگی به پروندههای قضایی در این دادگاه دنبال میشود.
در این نشست همچنین برخی از قضات تجدید نظر استان به ارائه نظرات خود در خصوص مسائل و مشکلات موجود و پیشنهاداتی در خصوص بهبود وضعیت کار پرداختند.
انتهای پیام/