رئیس کل دادگستری استان یزد: عمق اعتقاد به مبانی دینی حافظ نظام خانواده است

حجتالاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در جمع زوجهای جوان کارمند دادگستری، اظهار کرد: اعقتاد به مبانی دینی، یک مبنا را برای رسیدن به اشتراک ایجاد میکند و هرچه این عتقادات در یک خانواده عمیقتر باشد امکان تزلزل در آن خانواده کمتر است.
وی با استناد به آیات قرآن، نهاد خانواده را یکی از نشانههای خدا در زمین دانست و بیان کرد: طبق آیات ۱۲ تا ۲۱ سوره روم خانواده از نشانههای خداست که البته خانواده به چهار نوع سالم، مضطرب، متزلزل و متلاشی تقسیم میشود.
رئیس کل دادگستری استان یزد خانواده مطلوب شرع را خانواده سالم ذکر کرد و گفت: خانواده سالم، خانوادهای است که در روابط بین اعضای آن هیچ اضطراب یا تنشی وجود ندارند و در کنار هم آرام هستند.
وی افزود: در خانواده سالم نه تنها از کنار هم بودن احساس آرامش ایجاد میشود بلکه از شوق حرکت به سوی هم نیز احساس آرامش در اعضای آن ایجاد میشود و حتی در فراق از یکدیگر نیز خاطره با هم بودن برای اعضا آرامشبخش است.
وی از خانواده مضطرب به عنوان یکی دیگر از انواع خانوادهها یاد کرد و گفت: نسبت به خانواده مضطرب نیز چندان جای نگرانی وجود ندارد چراکه این خانواده که با اندکی تنش روبروست میتواند با سعه صدر، وضعیت خود را سامان داده به خانواده سالم تبدیل شود.
حجتالاسلام والمسلمین طهماسبی در خصوص خانواده متزلزل، بیان کرد: خانواده متزلزل خانوادهای است که روابط اعضای آن با یکدیگر و با سایرین با چالش روبروست و در معرض متلاشی شدن قرار دارد، معمولا تنش در این نوع خانوادهها بالاست و وضعیت بسیار شکنندهای را تحمل میکنند.
وی با بیان اینکه بیشتر جداییها در زوجین در ۵ سال اول زندگی اتفاق میافتد، گفت: عدم شناخت از روحیات و تفاوتها از جنس مخالف، نداشتن سعه صدر و کمی گذشت در زندگی مشترک، میتواند خانواده را متلاشی کند.
رئیس کل دادگستری استان یزد با تشبیه پیوند زن و مرد به بدن و عضو پیوندی،تاکید کرد: همانطور که عضو پیوندی اگر بهترین هم باشد باید داروی نگهدارنده مصرف کرد و الا بدن آن را پس میزند، زن و شوهر هم دائماً نیازمند داروی پیوند هستند که همان سعه صدر و بردباری توأم با عشق و به تعبیر قرآن «مودت و رحمت» است.
وی تصریح کرد: اسلام مدیریت خانواده را به مرد و مدیریت خانه را به زن سپرده است و برای آن اهدافی را مشخص کرده است که مهمترین آن حفظ قوام و دوام زندگی مشترک است.
حجتالاسلام والمسلمین با اشاره به اینکه مدیریت داشتن در برخی از امور به معنای داشتن امتیاز نیست بلکه یک مسئولیت است، گفت: مدیریت خانواده در زندگی مشترک بر عهده مرد نهاده شده است؛ لذا باید با داشتن سعه سدر بیشتر اوضاع را کنترل و قوام و دوام زندگی را صورت دهد.
انتهای پیام/