رئیس دادگستری شهرستان دلفان: مقابله جدی با کشت گیاهان ممنوعه، الزامی برای جلوگیری از آثار سوء مواد مخدر بر جامعه است

پنجمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان دلفان، به ریاست فریدون کوشکی رئیس دادگستری شهرستان و با حضور دادستان، رئیس دادگاه عمومی بخش کاکاوند، فرماندار و اعضای شورای تأمین و شورای اداری در دفتر رئیس دادگستری این شهرستان برگزار شد.
فریدون کوشکی رئیس دادگستری شهرستان دلفان در این جلسه بر اهمیت همکاری تمامی دستگاههای مسئول در راستای پیشگیری از وقوع جرم و ارتقای امنیت عمومی تأکید کرد.
ضرورت برخورد قاطع با کشت گیاهان ممنوعه و ترک فعل مسئولین در این خصوص
وی ضمن بررسی ابعاد گسترش کشت گیاهان ممنوعه و پیامدهای آن، گفت: برخورد جدی و قاطع با کشت گیاهان ممنوعه، به ویژه آنهایی که منجر به تولید مواد مخدر میشوند، بهمنظور جلوگیری از آثار سوء و ویرانگر این مواد بر امنیت، سلامت و ثبات اجتماعی جامعه، یک ضرورت انکارناپذیر است و تمامی دستگاههای متولی امر و شوراهای اسلامی و دهیاران باید برابر تکلیف قانونی محوله به وظایف خود در جلوگیری، امحا و برخورد با کشت گیاهان ممنوعه عمل کنند. در صورت ترک فعل و عدم انجام وظایف محوله، با متخلفان برخورد قاطع قضایی انجام خواهد شد.
کوشکی تأکید کرد: هیچ گونه تسامحی در برابر کسانی که از انجام وظایف خود کوتاهی میکنند، پذیرفته نخواهد شد.
اقدامات پیشگیرانه در آستانه چهارشنبه سوری
وی همچنین با توجه به نزدیک شدن به چهارشنبه سوری و اهمیت حفظ جان و آرامش مردم، از دستگاههای انتظامی و امنیتی خواست تا با هماهنگی دستگاه قضایی نسبت به شناسایی و کشف مواد محترقه خطرناک اقدام و مرتکبین را به مراجع قضایی جهت برخورد قانونی معرفی کنند.
وی تأکید کرد: حفظ امنیت و آسایش مردم در این ایام نوروز ضروری است و دستگاههای مربوطه باید تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار به کار گیرند.
تشکیل گشتهای نوروزی و نظارت بر تخلفات
رئیس دادگستری دلفان همچنین بر لزوم تشکیل و فعالسازی گشتهای نوروزی و گشتهای مشترک تأکید کرد و به دهیاران، بخشداران و ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، راهداری، محیط زیست، امور منابع آب، شهرداریها و نیروی انتظامی دستور داد تا از هرگونه تعرض به اراضی ملی، تغییر کاربری غیرمجاز، ساخت و ساز یا غرس درختان در محدوده راهها و حریم شهر و روستاها، حفر چاه و بهرهبرداری غیرمجاز از منابع آب و حریم رودخانهها جلوگیری کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اقدامات قانونی فوری باید انجام و صورتجلسات مربوطه به مراجع قضایی صالح ارسال شود تا ضمن حفظ حقوق عمومی، با متخلفان بهطور جدی برخورد شود.
تأکید بر افزایش ایمنی و کنترل تخلفات در ایام نوروز
کوشکی در ادامه افزود: در ایام نوروز، هرگونه جابجایی اثاثیه منزل صرفاً با تأییدیه کلانتری یا پاسگاه محل امکانپذیر خواهد بود و فرماندهی انتظامی و نیروی مقاومت بسیج باید برای ایجاد و حفظ امنیت شهروندان و اموال آنها، بهویژه در ایام نوروز، گشتزنی مستمر و فعالی داشته باشند. این اقدامات بهمنظور جلوگیری از هرگونه ناهنجاری و تخلف در این ایام ویژه، ضروری است.
نظارت مستمر پلیس بر امنیت راهها
وی در ادامه از پلیس راهور و پلیس راه خواست که با حضور فعال در سطح شهر و راههای بینشهری، نسبت به کنترل تخلفات رانندگی اقدام کنند و با اجرای دقیق قوانین، امنیت سفرهای نوروزی را تأمین کند.
رئیس دادگستری شهرستان دلفان تصریح کرد: توجه به ایمنی راهها و رعایت قوانین رانندگی از سوی رانندگان، میتواند به کاهش تصادفات و حفظ جان مسافران کمک کند.
رشد چشمگیر شاخص امنیت/ شهرستان دلفان به رتبه برتر استان ارتقا یافت
یئنس آزادپور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دلفان در ادامه جلسه با تأکید بر اهمیت تداوم نرخ رشد شاخص امنیت، اعلام کرد که در ۱۸ ماه منتهی به سال ۱۴۰۴، شهرستان دلفان موفق شده است از رتبه ۱۵ به رتبه برتر در استان در مجموع همه شاخصها ارتقا یابد.
وی این موفقیت را نتیجه همدلی و همکاری تمامی دستاندرکاران در حوزه امنیت دانست و اظهار کرد: این دستاورد نشاندهنده تلاشهای مستمر و هماهنگ نهادهای مختلف در راستای تأمین امنیت و آرامش شهروندان است.
ضرورت توجه به جلوگیری از کشت گیاهان ممنوعه
آزادپور همچنین به گسترش کشت گیاهان ممنوعه در شهرستان اشاره و بر لزوم توجه ویژه به این معضل تأکید کرد؛ و با توجه به شرایط موجود، خطاب به ادارات متولی در این زمینه، گفت: برای برنامهریزی مؤثر در امر امحای کشتهای ممنوعه، ضروری است که آمار دقیق و جامع درباره شناسایی نقاط آلوده و سطح زیر کشت در مناطق اقلیمی گرمسیر، معتدل و سردسیر جمعآوری شود.
وی افزود: این اطلاعات به ما کمک خواهد کرد تا برنامهریزی دقیقتری برای مقابله با این پدیده شوم و خانمانسوز داشته باشیم.
تشکیل قرارگاه ویژه و فرماندهی واحد
دادستان دلفان همچنین بر لزوم تشکیل یک قرارگاه ویژه و تعیین فرماندهی واحد در میدان تأکید کرد و گفت: برای موفقیت در این امر، لازم است که تمامی لوازم و تجهیزات مورد نیاز فراهم شود و از تمامی ظرفیتهای سختافزاری و نرمافزاری شهرستان و همچنین با توجه به سطح زیر کشت و کمبود امکانات از ظرفیتهای استانی و کشوری نیز بهرهبرداری کنیم تا بتوانیم بهطور مؤثر با کشت گیاهان ممنوعه مقابله کنیم.
علل رواج کشت گیاهان ممنوعه
یونس آزادپور در ادامه به بررسی علل و زمینههای رواج کشت گیاهان ممنوعه در شهرستان پرداخت و گفت: عوامل متعددی در بروز این وضعیت مؤثر هستند که در این راستا میتوان به ضعفهای قانونی از جمله عدم بازدارندگی میزان مجازات، عدم برخورد جدی با متخلفان در ادوار گذشته، نبود صنعت پویا و اشتغالزا، بیکاری شدید در شهرستان، و همچنین درآمدزایی مضاعف ناشی از کشتهای ممنوعه اشاره کرد.
انتهای پیام/