ورود کمیسیون کشاورزی مجلس به ساماندهی بازار میوه و کالاهای اساسی شب عید

محمدجواد عسگری در نشست علنی امروز (سهشنبه، ۲۱ اسفندماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: ریاست محترم مجلس شورای اسلامی به کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی دستور دادند تا در راستای ساماندهی بازار میوه شب عید و کالاهای اساسی گزارشی را تهیه و در صحن علنی ارائه دهیم.
نماینده مردم داراب و زریندشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: امروز در آستانه سال نو دغدغههای معیشتی مردم بیش از هر زمان دیگری نمایان شده است، افزایش بیرویه قیمت گوشت، مرغ، میوه شب عید، سیب زمینی و سایر اقلام اساسی فشار سنگینی بر اقشار مختلف جامعه به خصوص دهکهای پایین جامعه وارد کرده است و در عین حال تولیدکنندگان نیز با چالشهای جدی در تأمین نهادهها، صادرات و تنظیم بازار مواجه هستند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این نابسامانیها که طی یکی دو سال اخیر همچنان گریبانگیر حوزه مدیریت و تنظیم بازار کالای اساسی بوده نشان از ضعف ساختاری، سیاستگذاری و فضای اجرایی نظارت وزارت جهاد کشاورزی است و ضرورت دارد اقدام فوری برای مدیریت بازار کالاهای اساسی صورت گیرد و انتظار میرود وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تأمین امنیت غذایی کشور در اسرع وقت اقدامات لازم را برای رفع مشکلات و ساماندهی بازار انجام دهد.
وی افزود: گزارشات و توضیحات ارائه شده در جلسات متعدد کمیسیون توسط مسئولان امر در زمینه تأمین مایحتاج عمومی به ویژه در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان قابل توجیه نبوده و قطعاً باید تدابیر ویژهای اتخاذ کنند بنابراین انتظار میرود در این ایام مردم با کمبود کالاهای اساسی و افزایش قیمتهای غیرمنطقی اقلامی اساسی مواجه نشوند بنابراین ضرورت دارد وزارت جهاد کشاورزی بر این بازار نظارت کند و قطعاً کمیسیون کشاورزی بر اساس رسالت ذاتی خود در هفتههای آتی رصد خواهد کرد و در این راستا هرگونه سوء مدیریت احتمالی و استنکاف از قانون در راستای رفع نیازهای مردم به طور دقیق بررسی خواهد کرد و نتیجه آن را به اطلاع عموم مردم و نمایندگان خواهد رساند.
عسگری بیان کرد: جناب آقای وزیر؛ ساماندهی بازار کالاهای اساسی و تأمین امنیت غذایی مردم، وظیفه خطیر و غیر قابل چشم پوشی است، انتظار داریم وزارت جهاد کشاورزی با اتخاذ تدابیر عملیاتی و نظارت مانع از ورود هرگونه چالش در تأمین و توزیع کالاهای اساسی شود تا مردم در این ایام با دغدغههای کمتری مواجه شوند و وزارت جهاد کشاورزی به واسطه رسالتی که در خصوص تولید و تأمین مواد غذایی مردم عهده دارد به این موضوع ورود کند.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی دارای کارکردی با ابعاد اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و سیاسی است و امنیت غذا به مفهوم پرداختن به همه ابعاد به طور همزمان و متوازن است و از اهمیت و جایگاه هم تراز امنیت نظامی و دفاعی برخوردار است پس این حوزه همانند حوزههای امنیتی نیازمند وزیر آگاه و آماده برای همه شرایط کنترل، تنظیم، پایش و رصد دائمی با کمترین غفلت لحظهای است.
عسگری یادآور شد: جناب آقای وزیر، ضمن تشکر از زحمات حضرت عالی، ما در کشور تقریباً ۵.۲ میلیارد تن سیبزمینی سالانه تولید میکنیم چهار و نیم از این مقدار برای مصرف بوده، چرا فضایی ایجاد شد که قیمت سیب زمینی افزایش پیدا کرد. ظرفیتها و قابلیتها و توانمندیها در این حوزه در کسی پوشیده نیست، مگر مدیریت بشود.
وی افزود: بحث بحران سیب زمینی حاصل از غفلت و سهل انگاری مجموعه دستگاه متولی در زمینهسازی و مدیریت صادرات به واسطه کمبود ناشی از کم تولیدی فضایی است که میتوانستیم مدیریت کنیم.
عسگری بیان کرد: آقای وزیر؛ در راستای بحث صادرات اگر ما برنامهریزی میکردیم و روزانه ۳۰۰۰ تا صادرات سیب زمینی به ۲۵۰۰ تن میرساندیم سیب زمینی مازاد هم داشتیم و در کشور مشکلی نداشتیم و هم صادراتمان انجام میشد، هم تولیدکنندهها تولید میکردند و هم دست دلالان و واسطهها قطع میشد.
وی افزود: در راستای بحث برنجی که اشاره فرمودند همکاران محترم اگر بحران سیب زمینی و حبوبات به دلیل دیر تصمیمگیری و قطعیت و سهل انگاری بوده، بحران برنج به خاطر تصمیمگیری است.
عسگری گفت: جناب آقای وزیر حضرت عالی در اواخر مهرماه برای اولین بار در بخش برنج ورود کردید و یک قیمتی را به مبلغ ۹۰ هزار تومان در نظر گرفتید بعد این را به ۱۳۰ هزار تومان تبدیل کرد و فضایی که ایجاد شده در این راستا قطعاً اگر مدیریت بشود حتماً اتفاق بهتری خواهد افتاد بنابراین نگاه ما این است که در راستای بحث تنظیم بازار به بحث قیمتگذاری بر محصولات کشاورزی تدبیر بشود.
وی افزود: نیاز کشور به حبوبات یک میلیون تومان است ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن از این نیاز واردات تأمین میکند در بحث تولید اگر ظرفیتها، قابلیتها و توانمندیها محقق شود قطعاً مشکلی نخواهیم داشت، بنابراین باید در بحث تنظیم بازار و بحث قیمتگذاری بر محصولات کشاورزی تدبیر شود.
عسگری اظهار کرد: نیاز کشور به حبوبات یک میلیون تن حدوداً هست ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن از این نیاز واردات تأمین میکند در بحث تولید اگر ظرفیتها، قابلیتها و توانمندیها پای کار آید، قطعاً مشکلی نخواهیم داشت.
وی افزود: امروز بر اساس آمار ارائه شده حتی انجمنهای تولیدکننده که در این راستا فعالیت دارند پیشنهاد دادند که در این راستا باید در قالب یک نقشه راه حرکت کرد و باید برنامهریزی کنیم.
عسگری بیان کرد: امروز به واسطه پارهای از مسائل و مشکلات هم سفره مردم کمرنگ شده و هم تصمیمات خلق الساعه مشکلاتی ایجاد کرده است بنابراین تأکید ما بر این است که حتماً با یک نگاه مدبرانه تصمیم گرفته شود.
وی افزود: در بحث گوسالههای پرواری بالغ بر ۲۰۰ هزار رأس گوساله روی دست تولیدکننده مانده است که حتماً باید تدبیری کنیم، همچنین در بحث میوه طبیعی که یکی از ملزومات اصلی است مردم منتظرند و توقع دارند که اتفاقی بیفتد، هم سیب، هم پرتقال، هم خرما و هم محصولات دیگر باید با قیمت مناسب در اختیار مصرفکنندگان قرار گیرد.
عسگری گفت: نکته دیگری که حائز اهمیت است بحث کود برای محصولات کشاورزی است چرا که ما در سال گذشته در این حوزه به یک نقطه مطلوبی رسیدیم و در بحث خودکفایی در گندم هم امسال اگر به موقع به کشاورزان داده نشود، با مشکل مواجه شده و حداقل بین ۳ تا ۴ میلیون واردات گندم خواهیم داشت، همچنین در خصوص سیب یکی از میوههای اصلی است و در این راستا هم ظرفیت و قابلیت داریم و برای صادرات نیز نگاه و رویکرد ما این است که با هماهنگی و همراهی در حوزه صادرات ما مشکلی نداشته باشیم.
انتهای پیام/