آلمان در چهارراه افراطگرایی؛ جولان تاریخی ناامنی و نژادپرستی

آلمان در حال تجربه یک تغییر سیاسی است که شهروندان این کشور را بهشدت نگران کرده است؛ ظهور و بروز و رشد حزبها و گروههای افراطی آلمان را در چهارراه تاریخی تجربهشدهای قرار داده است.
راهاندازی کارزارهای اطلاعات نادرست و سیاستهای سختگیرانه ضدمهاجرتی نقطه کانونی ادعاها و وعدههای همه گروهها و حزبهای راست افراطی آلمانی است که مدعی در اختیار گرفتن قدرت در این کشور هستند.
ادعاها و وعدههای یادشده با حمایت نظریههای توطئه و راستگرایانه افراطی در شبکههای اجتماعی، پیامدهای مخاطرهآمیزی ازجمله نژادپرستی، تهدید، ناامنی و ناآرامی دارند.
حمایت از گروهها و حزبهای راست افراطی در آلمان در حالی تشدید میشود که مناطق از نظر زیرساختی و اقتصادی ضعیف در آلمان از جهت تاریخی ظرفیت سوق یافتن به این سمت و سو را دارند؛ موضوعی که مشابهتهای تاریخی و خشونتهای دورهای در آلمان را یادآوری میکند.
عادیسازی خشونتهای راست افراطی
آلمان از زمان پایان جنگ جهانی دوم سابقه طولانی خشونت راستگرایان افراطی را در کارنامه دارد؛ خشونتهایی که به حملههای مرگباری منجر شدند.
جوانان آلمانی حامی راستگرایی افراطی به شکل فزایندهای خشونتطلب میشوند؛ براساس گزارشها، آنها نه فقط در فضای آنلاین ایدهها و افکار خود را تبلیغ میکنند، بلکه گروههای خشونتطلب را تشکیل میدهند.
گروههای یادشده نیز اقلیتهای قومی، نژادی و مذهبی، مخالفان راستگرایی افراطی و خبرنگاران را براساس آموزشهای خشونتبار خود در اردوگاههای بهاصطلاح دفاع شخصی، هدف قرار داده و از اقدامهای تروریستی اسلاف خود تجلیل میکنند.
کارشناسان هشدار میدهند که این فرهنگ روبهرشد خشونت میتواند منجر به افزایش بیشتر حملهها با انگیزه سیاسی شود و تهدید افراطگرایی راست افراطی را فوری و ملموستر از همیشه کند.
در عین حال لفاظیهای راست افراطی در آلمان از اقلیتهای مختلف در این کشور انسانیتزدایی میکند و گفتمان انتخابات را تحت سلطه موضوعهای مهاجرت، کنترل مرزها و اخراج مهاجران با به حاشیه بردن موضوعهای مهمتر قرار میدهد.
بی دلیل نیست که تعداد جرمهای جنایی راستگرایان افراطی در آلمان در سال ۲۰۲۴ به رکورد بالایی رسید.
آلمان بهعنوان کشوری که زمانی به اصل «دیگر هرگز» متعهد بود، اکنون به شکل مخاطرهآمیزی در حال مشاهده تکرار تاریخ است.
- بیشتر بخوانید:
- بیگانههراسی در غرب؛ نژادپرستی چگونه آسیبپذیرترین افراد را هدف قرار میدهد؟
- دومینوی سقوط سیاستهای مهاجرتی اروپا در گردش به راست دولتها
افزایش نژادپرستی در آلمان؛ یک بحران جدی
این در حالی است که براساس گزارشها، مهاجران به عنوان قربانیان حملههای نژادپرستانه در بیشتر موارد از حمایت پلیس یا سیاستمداران برخوردار نمیشوند.
یک مهاجر در این باره گفت: افسران پلیس گاهی اوقات قربانیان را بهعنوان مجرم در نظر میگیرند و آنها را بازرسی و بازجویی میکنند.
هشدار گروههای حقوق بشری
یک استاد جامعهشناسی سیاسی در آلمان در توضیح پیامدهای اقتصادی رویکردهای ضدمهاجرتی در آلمان، تاکید کرد: لفاظیهای ضدمهاجرتی بخشهای مختلف اقتصاد آلمان ازجمله در زمینههای ساختمانی و بهداشتی را هدف قرار میدهد؛ از منظر صرفا اقتصادی، واضح است که آلمان، مانند هر کشور غربی دیگر، بسیار به مهاجرت وابسته است.
گروهها و سازمانهای حقوق بشری میگویند که مهاجران و پناهجویان در آلمان در فضایی آمیخته با ترس از ظهور دوباره راست افراطی زندگی میکنند.
آنها با اشاره به همکاری آلمان با رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه، اعلام کردند که ایستادن برلین بهعنوان یکی از اصلیترین تامینکنندگان تسلیحات رژیم صهیونیستی در کنار این رژیم در جریان جنگ علیه غزه، بر ابعاد لفاظیهای نژادپرستانه افزوده است.
براساس گزارشها، پلیس آلمان به شکل فعالانه اعتراضهای هفتگی در حمایت از فلسطین را در برلین و دیگر شهرهای آلمان سرکوب کرد؛ ضمن اینکه تجمعهای اعتراضی را جرمانگاری کرده و برای آن تا ۲ سال حبس و جریمه نقدی در نظر گرفت.
سازمان عفو بینالملل در واکنش به تعریف سختگیرانه بوندستاگ آلمان (پارلمان آلمان) درباره آنچه یهودستیزی خوانده شد، اعلام کرد که چنین قانونی نقض قوانین و حقوق بینالملل است.
گروه نظارت بر حقوق بشر نیز اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تاکنون اسلامهراسی در آلمان بهشدت افزایش یافته است؛ براساس گزارش این گروه، حادثههایی مانند حملههای لفظی به مسلمانان یا حمله به مسجدها بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، ۱۱۴ درصد افزایش داشته است.
مدیر دیدهبان حقوق بشر مستقر در برلین نیز تصریح کرد که لفاظیهای منفی در آلمان بسیار نگرانکننده است و اتخاذ سیاستهای راستگرایانه افراطی به وخامت بیشتر اوضاع منجر میشود.
انتهای پیام/