هشدار گروه همفکر در شورای حکام: صدور قطعنامه علیه ایران نتیجه معکوس دارد

19:44 - 16 خرداد 1403
کد خبر: ۴۷۷۶۷۴۲
هشدار گروه همفکر در شورای حکام: صدور قطعنامه علیه ایران نتیجه معکوس دارد
کشورهای گروه همفکر با صدور بیانیه‌ای مشترک، تصویب قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را در سایه تعاملات ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده، اشتباه محاسباتی خوانده و هشدار دادند که چنین اقدامی نتیجه معکوس خواهد داشت.

خبرگزاری میزان - جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیه‌ای مشترک در مورد بند ج ۶ دستور کار: «موافقت‌نامه پادمان NPT با جمهوری اسلامی ایران» اعلام کردند:

آقای رئیس،

اجازه می‌خواهم که بیانیه مشترک را از طرف جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا ارائه کنم.

مایلیم مراتب تسلیت عمیق خود را نسبت به درگذشت رئیس‌جمهور ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در سانحه غم‌انگیز بالگرد و همدردی عمیق خود را با دولت و ملت ایران اعلام کنیم.

مایلیم با اغتنام از این فرصت نظرات خود را در مورد پیش‌نویس قطعنامه «موافقت‌نامه پادمان NPT با جمهوری اسلامی ایران» که توسط فرانسه، آلمان و انگلیس ارائه شده است، به اشتراک بگذاریم.

ارائه قطعنامه علیه کشوری که اخیراً به دلیل درگذشت غم‌انگیز رئیس جمهور و وزیر امور خارجه از عزای رسمی خارج شده است، فراتر از هنجار‌های احتمالی رویه و آداب دیپلماتیک است.

برانگیختن رویارویی سیاسی در چنین بستر ویژه و حسّاسی برای تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به موضوع هسته‌ای ایران به وضوح سازنده نیست.

ما تعهد دیرینه ایران به منع‌گسترش هسته‌ای به عنوان کشور طرف معاهده NPT را به یاد می‌آوریم. ما از ادامه تعامل ایران با آژانس در مورد موضوعات باقیمانده پادمانی استقبال نموده و از سفر مدیرکل گروسی به ایران در ماه گذشته و همچنین انگیزه‌های مثبت برای گفتگو‌ها و همکاری‌های بیشتر قدردانی می‌کنیم. در جریان سفر اخیر مدیرکل به ایران در ماه گذشته، دو طرف توافق کردند که ارتباط خود در مورد ادامه اجرای بیانیه مشترک مارس ۲۰۲۳ را حفظ کنند ضمن اینکه در حال گفتگو در مورد همکاری‌های بیشتر هستند. در چنین زمانی، فرانسه، آلمان و انگلستان به دنبال پیشبرد پیش‌نویس قطعنامه‌ای هستند که نتیجه معکوس خواهد داشت.

نگارندگان مشترک پیش‌نویس از هر بهانه‌ای علیه ایران استفاده کرده‌اند تا بتوانند مسائلی را که قرار است در همکاری‌های متقابل معمول بین دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران حل و فصل شود، مدیریت کنند. این پیش‌نویس قطعنامه با هدف سوء‌استفاده از وقفه موقت در همکاری بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بدون توجه به تعاملات اخیر بین مدیرکل و مقامات ایرانی است. همچنین این پیش‌نویس قطعنامه یک سابقه بسیار بد برای نظام پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد می‌کند.

ما می‌خواهیم تاکید کنیم که اولویت کنونی برای شورای حکام، تشویق و حمایت قوی آژانس و ایران در تعامل و بازگرداندن موضوع هسته‌ای ایران به مسیر درست از طریق گفتگو و همکاری سازنده است. واقعیت بار‌ها و بار‌ها ثابت کرده‌اند که رویارویی و فشار برای حل اختلافات سازنده نیست. بالعکس این اقدامات همکاری بین آژانس و ایران را به مخاطره انداخته و موضوع را پیچیده‌تر می‌نماید. رویکرد غیرسازنده و تقابلی منتخب از سوی نگارندگان مشترک قطعنامه، علامت روشنی را به جامعه بین‌المللی می‌فرستد که داشتن اکثریت ساده برای تحمیل و سوء‌استفاده از فرآیند تصمیم‌گیری در شورای حکام کفایت می‌کند. این پیش‌نویس قطعنامه در صورت تصویب، اشتباهی دیگر و اشتباه در محاسبات که ناگزیر به تقابل می‌انجامد خواهد بود.

ما از طرف‌های مربوطه می‌خواهیم که حرکت سیاسی خود را کنار بگذارند و آینده موضوع هسته‌ای ایران را به‌طور منطقی و مسئولانه بررسی کنند. حل موضوع هسته‌ای ایران مستلزم فراهم کردن زمان و فضای لازم برای دبیرخانه و ایران برای انجام تلاش‌های سازنده بیشتر است و از این طریق فضای مثبتی برای گفت‌وگو‌های سیاسی و همکاری‌های اساسی ایجاد می‌شود. ما از همه کشور‌های عضو می‌خواهیم که نقش سازنده‌ای ایفا کنند و در برابر هرگونه تلاش برای سیاسی کردن موضوعات پادمانی مقاومت کنند. ما باید به جای تقابل از همکاری حمایت کنیم. در این راستا، ما از کشور‌های عضو می‌خواهیم که از این قطعنامه حمایت نکنند.

متشکرم آقای رئیس.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *