رئیس کل دادگستری خوزستان: ۳ هزار و ۲۱ هکتار از اراضی ملی استان رفع تصرف شد

14:50 - 10 فروردين 1403
کد خبر: ۴۷۶۴۲۶۰
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری خوزستان: ۳ هزار و ۲۱ هکتار از اراضی ملی استان رفع تصرف شد
رئیس کل دادگستری خوزستان از رفع تصرف ۳ هزار و ۷۲۱ هکتار اراضی ملی و بازگرداندن آن‌ها به بیت‌المال به ارزش تقریبی ۳۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

خبرگزاری میزان- علی دهقانی، رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: در سال ۱۴۰۲، ۴۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی تغییر کاربری شده، در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی زارعی و باغ، به وضع سابق بازگشت و با اقدامات پیشگیرانه نیز از تغییر کاربری ۴ هزار و ۳۳۳ هکتار از این اراضی جلوگیری شد.

وی ضمن قدردانی از تلاش اعضای این شورا در حفظ اراضی ملی و منابع طبیعی، گفت: اجرای طرح حدنگاری (کاداستر) مهم‌ترین اقدام در صیانت از اراضی و پیشگیری از تصرفات غیرقانونی است.

دهقانی خواستار معرفی مزایای صدور اسناد رسمی توسط دهیاران و بخشداران به مردم شد و افزود: منازل برخی روستا‌های استان از جمله روستای بنواز اندیمشک پس از ۶۰ سال تثبیت مالکیت و صاحب سند شد و ۶۰۰ واحد در روستای دونه شهرستان امیدیه نیز درد ست اقدام است که این امر به ارتقای هویت روستاها، جذب سرمایه‌گذار و توسعه آن‌ها نیز کمک می‌کند.

رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: تاکنون ۹۴۷ هزار هکتار از اراضی زراعی معادل ۶۴ درصد کل اراضی هدف که مستعد تغییر کاربری بودند، تثبیت مالکیت شده است.  

دهقانی با بیان این که یکی از تکالیف این شورا حفظ کاربری اراضی و به حداقل رسانده پرونده‌های مرتبط با تغییر کاربری است، تصریح کرد: پایش تصویری ماهواره‌ای اراضی، افزایش گشت‌زنی، نظارت‌ها و بازرسی‌های میدانی به ویژه در زمین‌هایی که احتمال تصرف و یا تغییر کاربری وجود دارد، ضروری است و باید قبل از تشکیل پرونده‌های قضایی از وقوع جرائم و تخلفات پیشگیری کرد.

رئیس کل دادگستری خوزستان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به راه‌اندازی شعب ویژه تجدیدنظر در رسیدگی به پرونده‌های حقوق بیت‌المال به ویژه در ایام تعطیلات نوروز، گفت: دستگاه قضایی اجازه نخواهد داد افرادی سودجو با سندسازی و یا استفاده از راه‌های غیرقانونی به بیت المال تعرض کنند.

دهقانی افزود: نظارت مستمر مدیران و نمایندگان حقوقی دستگاه‌های اجرایی بر اموال و نیز پرونده‌های قضایی خود در مراجع اداری و قضایی، بسیار اهمیت دارد و به تسریع مطالبات قانونی آن‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *