اقدامات قوه قضاییه در پیشگیری از جرم|

اقدام پیشگیرانه قوه قضاییه در مقابله با سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار در سال ۱۴۰۲ و ایام عید

9:56 - 12 فروردين 1403
کد خبر: ۴۷۶۳۹۸۶
دسته بندی: قضایی ، حقوقی
اقدام پیشگیرانه قوه قضاییه در مقابله با سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار در سال ۱۴۰۲ و ایام عید
سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار برای اولین بار در سال ۱۴۰۲ تحت نظارت هوشمند قرار گرفتند.

خبرگزاری میزان - به موجب اصل ۱۵۶ قانون اساسی «اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین»، یکی از وظایف اصلی و مهم قوه قضاییه است.

دستگاه قضا همواره به موضوع پیشگیری از وقوع جرم توجه داشته است. یکی از مواردی که در بحث پیشگیری از جرم مکررا و در جلسات مختلف مورد تأکید رئیس قوه قضاییه قرار گرفته، موضوع مقابله با سارقان (اعم از حرفه‌ای و خرد) است که موجب ناامنی در جامعه می‌شود.

در پی تأکیدات و دستورات رئیس قوه قضاییه در سال ۱۴۰۲، مقرر شد با همکاری فراجا، سارقین حرفه‌ای و سابقه‌دار، به‌وسیله «پابند و دستبند الکترونیک» تحت کنترل قرار بگیرند.

تأکیدات رئیس قوه قضاییه در مقابله قاطعانه با سارقان

رئیس دستگاه قضا در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه در تاریخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۲، در رابطه با موضوع مقابله با سرقت گفت: در امر مقابله با سرقت نیز که امنیت روانی مردم را تهدید می‌کند، فراجا پیشنهادات خود را ارائه دهد تا ما در دستگاه قضایی حداکثر ظرفیت‌های قانونی را برای مقابله قاطعانه‌تر با این جرم و کمک به فراجا در تحقق این مهم بکار بگیریم؛ باید توجه داشت که در بحث سرقت، فارغ از برگرداندن مال مسروقه، توجه به جنبه عمومی این جرم، بسیار حائز اهمیت است.

رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای‌عالی قوه قضاییه ۱۷ مهرماه ۱۴۰۲ در رابطه با مقابله با سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار گفت: در مبحث مقابله با سرقت و سارقین بویژه سارقین حرفه‌ای و سابقه‌دار نیز که امری در جهت تحکیم امنیت روانی مردم می‌باشد، مقرر است که فرماندهی انتظامی طرحی مدوّن را ارائه دهد؛ ما در قوه قضاییه در چارچوب اختیارات قانونی خود، از اجرای طرح مزبور در راستای تحکیم امنیت مردم و شهروندان حمایت کامل خواهیم کرد.

همچنین رئیس دستگاه قضا در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۲ به فراجا دستور داد: در بحث مقابله با سرقت بویژه سرقت‌های خُرد که در معابر و خیابان‌ها صورت می‌گیرد و سبب بروز ناامنی و ایجاد اضطراب در شهروندان می‌شود نیز فراجا با سازوکار‌های مناسب، اتخاذ تدبیر و عمل کند و دادستان‌ها و مقامات ذی‌صلاح قضایی هم در قبال این قبیل جرایم، مطابق قانون مبادرت به صدور احکام و اعمال مجازات‌های بازدارنده کنند و به خسارت‌هایی که به مال‌باختگان تحمیل می‌شود نیز عنایت داشته باشند.

سرانجام در پی تاکیدات و دستورات رئیس قوه قضاییه، مقرر شد با همکاری فراجا، سارقینی که تعدد جرم دارند، به‌وسیله «پابند و دستبند الکترونیک» تحت کنترل قرار گیرند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین «موحدی آزاد» دادستان کل کشور، در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه مورخ ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۲ با اشاره به اقدامات دادستانی کل کشور در راستای اجرای دستورات و منویات ریاست قوه قضاییه ناظر بر پیشگیری و مقابله قاطعانه با جرم سرقت و مرتکبان این جرم، گفت: طی هماهنگی‌های به عمل آمده با فراجا، به زودی پایش هوشمند سارقین سابقه‌دار را در سراسر کشور با قاطعیت اجرا خواهیم کرد.

آغاز طرح پایش هوشمند سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار با همکاری قوه قضاییه و فراجا در اسفندماه ۱۴۰۲

سردار احمدرضا رادان، فرمانده‌کل انتظامی، در آغاز پایش هوشمند سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار با همکاری قوه قضاییه و فراجا، گفت: در این طرح سارقینی که تعدد جرم به صورت هوشمند و به‌وسیله «پابند و دستبند الکترونیک» تحت نظارت قرار می‌گیرند و اجرای این طرح به کاهش وقوع جرم کمک زیادی خواهد کرد.

وی در رابطه با شرایط مجرمان تحت نظارت گفت: مجرمان سابقه‌داری که تا ۴ فقره سرقت در پرونده خود دارند با دستبند و پابند الکترونیکی کنترل خواهند شد.

فرمانده فراجا بیان کرد: ما در سه جغرافیای تهران، غرب استان تهران و استان البرز به دنبال پایش ۵ هزار سارق هستیم.

در همین راستا در مراسمی  (۲۱ اسفند ۱۴۰۲) با حضور رئیس پلیس آگاهی فراجا، فرمانده انتطامی تهران بزرگ و فرمانده کل انتظامی کشور، طرح هوشمند کنترل سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار آغاز شد.

در همین رابطه معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی تهران در بازدید از محل طرح پایش و کنترل سارقین از طریق پابند الکترونیک، در پلیس آگاهی تهران بزرگ گفت: با توجه به صدور دستور اجرای نظارت الکترونیکی محکومان سابقه‌دار بزه سرقت، پلیس آگاهی ماموریت یافته تا تجهیزات الکترونیکی برای افراد مشمول استفاده کنند و دارندگان سوابق کیفری، محکومان سرقت‌های خشن، مسلحانه و تجاوز به عنف و سازمان یافته در اولویت اجرا قرار گرفته‌اند.

وی افزود: با توجه به فرا رسیدن ایام نوروز و در جهت پیشگیری از وقوع سرقت، پلیس نصب این تجهیزات را شروع کرده به گونه‌ای که روزانه با دعوت از این نوع محکومان نصب پابند به صورت منظم و مستمر انجام می‌گیرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *