عراق و موضوع توافق امنیتی با ایران

14:00 - 01 بهمن 1402
کد خبر: ۴۷۵۵۶۶۵
عراق و موضوع توافق امنیتی با ایران
مقام‎های نظامی و امنیتی عراق بهتر از هرکس دیگری به این مسئله اشراف دارند که اجرای موفقیت‎آمیز توافقنامه امنیتی با ایران مزایای زیادی را برای آنها به همراه دارد.

خبرگزاری میزان - محمد مهدی ملکی، کارشناس مسائل بین‎الملل در یادداشتی نوشت: وزیر دفاع عراق و دیگر مقامات نظامی و امنیتی آن کشور بهتر از هر کس دیگری به این مسئله اشراف دارند که «اجرای موفقیت‎آمیز توافقنامه امنیتی با ایران» مزایای زیادی را برای آنها به همراه دارد و موجبات تقویت امنیت و ثبات عراق را به همراه دارد. 

اینکه وزیر دفاع عراق در اظهاراتی اخیرا از احتمال لغو توافقنامه امنیتی با تهران به بهانه اقدام نظامی ایران علیه مرکز امنیتی اسرائیل در خاک اقلیم شمال عراق سخن گفته است، می‌تواند نکاتی را به همراه داشته باشد.

اول این که مقامات عراقی چه در دولت مرکزی بغداد و چه در اربیل به خوبی از حضور و فعالیت مرکز امنیتی اسرائیل در خاک خود اطلاع دارند و در جلسات امنیتی میان طرف عراقی با هیئت ایرانی نیز مستنداتی در این خصوص به آن‌ها ارائه شده است.

دوم آن‎که، وزیر دفاع عراق و دیگر مقامات نظامی و امنیتی آن کشور بهتر از هرکس دیگری به این مسئله اشراف دارند که «اجرای موفقیت‎آمیز توافقنامه امنیتی با ایران» مزایای زیادی را برای آن‌ها به همراه دارد و موجبات تقویت امنیت و ثبات عراق را به همراه دارد.  

سوم این‎که، با توجه به اینکه ارتش ترکیه حملات هوایی مکرری را به منطقه اقلیم شمال عراق دارد، در صورت موفقیت‎آمیز بودن توافقنامه مزبور میان تهران و بغداد، در ادامه عراق می‌تواند مشابه آن توافقنامه را نیز با ترکیه داشته باشد.

مطمئنا این خواست و مطالبه جدی مردم سراسر عراق از مسئولین خودشان است که نسبت به حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی توجه جدی‎تری را داشته باشند و این مهم می‌تواند دلایل و بهانه‌های اقدامات نظامی ترکیه (به صورت مکرر و مستمر) را از آن‌ها بگیرد.

ایران و ترکیه در جهت دفاع از امنیت ملی خود و به منظور دفع تهدیدات امنیتی علیه کشور خود از جانب خاک عراق (شمال آن کشور) و البته به موجب ماده ۵۱ منشور ملل متحد که حق دفاع مشروع را برای دولت‌ها محفوظ داشته است، اقداماتی را در این سال‌ها در عراق انجام داده‌اند.

در این میان اما، توجه به خواست مردم عراق به منظور حفظ ثبات و امنیت منوط و محدود به از بین بردن علل و منابع ایجاد ناامنی برای ایران و ترکیه هم نیست، چرا که آمریکا نیز با حملاتی مکرر به پایگاه‌ها و مراکز حشدالشعبی که بخشی از نیرو‌های مسلح رسمی عراق به حساب می‌آیند، در حال نقض مستمر حاکمیت ملی و تمامیت‌ارضی عراق است. 

بهتر است که برخی مقامات عراقی بجای دامن زدن به فضاسازی‌ها علیه ایران، نسبت به پایان دادن حضور نیرو‌های آمریکایی و مداخلات گسترده آن‌ها در امور مختلف آن کشور و البته اخراج و خلع سلاح جریانات‌ ضد ایرانی اقداماتی جدی را در دستور کار خود قرار دهند و نسبت به بیان برخی اظهارنظرات هیجانی درباره کشور دوست و همسایه‌ای که در سخت‌ترین شرایط حامی آن‌ها بوده، تجدیدنظر کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *