گفت‌وگو|

جزایر سه‌گانه‎ ایرانی؛ خط قرمزی که در معرض ادعاهای بی‌اساس است

۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۳۳۴۸۳
جزایر سه‌گانه‎ ایرانی؛ خط قرمزی که در معرض ادعاهای بی‌اساس است
در حالی که ایران همواره حاکمیت و مالکیت بر جزایر سه‌گانه را مورد تاکید قرار داده و آن را خط قرمز توصیف کرده با این وجود کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای خارج از منطقه طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر ادعاهایی بی‌اساس را درباره این موضوع تکرار کردند.

خبرگزاری میزان - بیانیه‌ها و ادعاهای مداوم کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی که با بیانیه‌ها، پیام‌ها و موضع‌گیری‌های واکنشی و گاها احضار سفیر و کاردار مواجه می‌شوند، هرچند بی‌پایه و اساس و فاقد اصالت تاریخی هستند، اما همچنان ادامه دارند.

تاکید هرباره وزارت امور خارجه در واکنش به ادعاهای مربوط به جزایر سه‌گانه ایرانی تاکنون کمتر مانع بوده تا جایی‌که در برخی مواقع این ادعاها از زبان برخی از کشورهای خارج از منطقه نیز مطرح شده است.

خبرگزاری میزان برای بررسی دلایل تداوم طرح ادعاهای بی‌اساس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی با عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌خوانید.

بحث حاکمیت و تمامیت ارضی ایران بر جزایر سه‌گانه غیرقابل خدشه است

عباس گلرو با اشاره به سیاست حسن همجواری و دوستی با کشور‌های منطقه خلیج فارس، می‌گوید: این رویکرد در قبال کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه درباره امارات سبب شد در چند ماه گذشته شاهد توسعه روابط و ارتقا روابط از سطح کاردار باشیم؛ با وجود این، بحث حاکمیت و تمامیت ارضی ایران بر جزایر سه‌گانه بحثی غیرقابل خدشه است

وی با تاکید بر اینکه ما بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس را غیرحقوقی و غیرقابل قبول می‌دانیم، زیرا ادعای مطرح شده در این بیانیه با مستندات تاریخی که درباره جزایر سه‌گانه وجود دارند، مغایر است، اظهار کرد: براساس پژوهشی که درباره بررسی ابعاد حقوقی حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه انجام شده و همچنین براساس اسناد متقن، محرمانه و قدیمه موجود، مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه قطعی است؛ ضمن این که ما باید توجه داشته باشیم که به‌لحاظ تاریخی کرانه جنوبی خلیج فارس زمانی در سیطره و حاکمیت ایران بود.

اسناد تاریخی درباره جزایر سه‌گانه چه می‌گویند؟

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه براساس مستندات تاریخی کرانه جنوبی خلیج فارس مانند بحرین، بخش‌هایی از عربستان، امارات و اینها در گذشته تحت سیطره ایران بودند و این مستندات تاریخی و البته خود تاریخ غیرقابل انکار هستند، بیان کرد: بسیاری از اسناد موجود در کتابخانه کشور‌های اروپایی و حتی کشور‌های منطقه که محرمانه بودند و ما به بعضی از آنها دسترسی پیدا کردیم، تاکید می‌کنند که در آن زمان حاکمیت ایران بر قلمرو جنوبی و شمالی خلیج فارس تثبیت شده بود؛ به حکم این سیطره منطقه‌ای طبیعتا جزایر سه‌گانه در خلیج فارس هم تحت سیطره ایران بوده‌اند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تاکید کرد: اسناد موجود نشان می‌دهند که جزایر سه‌گانه جزایر ایرانی هستند و صرف تردد اعراب برای کار به این جزایر ایجاد حاکمیت برای آنها نمی‌کند.

گلرو با بیان اینکه ایران به لحاظ حقوقی و به لحاظ تاریخی بر جزایر سه‌گانه سیطره دارد و این غیرقابل خدشه است، عنوان کرد: امیدواریم شیخ‌نشین‌‌های خلیج فارس از این مسئله قدیمی عبور کنند، چرا که تکرار چنین ادعا‌هایی مفید فایده نیست.

مکاتبه با سازمان ملل درباره مالکیت ایران بر جزایر سه‌گانه

وی با اشاره به برگزاری جلسه‌هایی در کمیته روابط خارجی مجلس درباره این موضوع، بیان کرد: بخش‌های بین‌الملل و حقوقی وزارت امور خارجه اسناد حقوقی و تاریخی لازم را جمع‌آوری و به سازمان ملل و نهاد‌های بین‌المللی ارائه کرده و مکاتباتی با آنها در رابطه بر مالکیت و حاکمیت ایران بر جزایر سه‌گانه داشته است.

سفرای روسیه و چین فراخوانده شدند

این نماینده مجلس درباره موضع‌گیری‌های دستگاه دیپلماسی در قبال همصدایی برخی از کشورهای خارج از منطقه با ادعاهای مربوط به مالکیت جزایر سه‌گانه ایرانی، گفت: وزارت امور خارجه در برابر موضع‌گیری روسیه و چین برخورد قاطعی داشت، مذاکره کرد و سفیر را فراخواند؛ چینی‌ها و روس‌ها متوجه اشتباه خود شدند.

به گفته گلرو، کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه‌های روتینی که در هر دوره کپی پیست می‌کنند، از بی‌اطلاعی مهمان‌های خارجی سوءاستفاده می‌کنند؛ تا جایی که روس‌ها گفته بودند ما از این مسئله بی‌اطلاع بودیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی در بخشی دیگر تاکید کرد: اگرچه در حال حاضر ما در روابط خود با روسیه و چین مسائل مهم‌تری مدنظر داریم، اما از این موضوع صرف‌نظر نمی‌کنیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *