اسلامی: غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است/ بیانیه تهران برای همکاری با آژانس منافاتی با قانون مجلس ندارد

12:47 - 20 خرداد 1402
کد خبر: ۴۷۱۶۹۰۵
اسلامی: غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است/ بیانیه تهران برای همکاری با آژانس منافاتی با قانون مجلس ندارد
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت که ما غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را بر اساس تکلیفی که قانون اقدام راهبردی روی دوشمان گذاشته است و موظف به اجرای آن هستیم، انجام می‌دهیم.

خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، گفت: در ابتدای مسئولیت دولت سیزدهم با دو مسئله روبرو بودیم؛ اول اینکه بر اساس مذاکرات برجام و سند امضا شده محدودیت‌های زمانی و ظرفیتی در فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اعمال شده بود و همزمان با این مسئله با توجه به خروج آمریکا از برجام و مذاکراتی که در دولت قبل برای بازگشت آمریکا به ایفای تعهداتش در این سند صورت گرفته بود، مجلس قانون اقدام راهبردی رابرای کاهش تحریم‌ها تصویب کرد و مسلما برای ما اجرای این قانون یک محور بود تا بتوانیم دشمن را به ایفای تعهداتش مجاب کنیم. دولت سیزدهم در چنین شرایطی سازمان انرژی اتمی را تحویل گرفت.

حرکت به سمت صنعتی شدن

وی اظهار کرد: در همان ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تصمیم گرفتیم به سمت صنعتی شدن حرکت و به موازات این اقدام کاری کنیم که آثار فناوری هسته‌ای در بهبود زندگی مردم و در اقتصاد ملی دیده شود به همین دلیل سند جامع راهبردی سازمان را برای چشم انداز ۱۴۲۰ تدوین و تصویب کردیم که بیستم فروردین پارسال رونمایی شد که بر اساس آن تکمیل واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر و ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید با ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات برنامه ریزی شده است؛ به علاوه احداث نیروگاه اتمی ۳۶۰ مگاواتی تمام ایرانی به عنوان یک راهبرد اساسی در ارتقای قابلیت صنعتی کشور به تراز هسته‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان انرژی اتمی، گفت: پارسال تصمیم گرفتیم دقت رادیو دارو‌های تولیدی را برای تشخیص بیماری و همچنین اثربخشی بهتر بالا ببریم؛ به طوری که اینک بالغ بر ۲۰۰ مرکز پزشکی از سازمان انرژی اتمی رادیودارو دریافت می‌کنند و سالانه بالغ بر یک میلیون بیمار را زیر پوشش قرار می‌دهند.

اسلامی در ادامه اظهار کرد: سالانه حدود ۳۰ درصد از محصولات غذایی ایران که حجمی معادل ۴۰ میلیون تن دارند، به دلایل مختلف فاسد و دورریز می‌شوند که پرتو دهی محصولات موجب جلوگیری از فساد زود هنگام و افزایش دوره انبارسازی آن‌ها خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، ظرفیت دیگری که در کوتاه مدت در خدمت مردم قرار می‌گیرد، احداث آب شیرین‎کن با ظرفیت ۷۰ هزار متر مکعب در روز (در استان بوشهر) است که از مصوبات سفر رئیس جمهوری به این استان و توافق میان سازمان انرژی اتمی با وزارت نیروبه شمارمی رود.

غنی سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم‌ها صورت می‌گیرد

اسلامی در بخشی دیگر گفت: ما غنی سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را بر اساس تکلیفی که قانون اقدام راهبردی روی دوشمان گذاشته است و موظف به اجرای آن هستیم، انجام می‌دهیم؛ البته این سطح از غنی سازی مصارف گوناگونی از جمله تولید مواد اولیه رادیو دارو، آشکار ساز‌ها و ... دارد؛ غنی سازی‌های با خلوص بالا برای این صورت گرفته است تا تحریم‌ها لغو شوند، هدف قانونگذار هم همین بوده است که اقدام راهبردی برای لغو شتحریم‌ها صورت گیرد.

ملاک همکاری با آژانس، مفاد بیانیه تهران

معاون رئیس جمهور درباره همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ملاک همکاری ما با آژانس، مفاد بیانیه تهران است که اسفند پارسال به امضای طرفین رسید و آن هیچ منافاتی با قانون اقدام راهبردی ندارد.

پرداخت‌های صورت گرفته برای بوشهر در دولت سیزدهم نسبت به دولت‌های قبل سه برابر بود

به گفته اسلامی، زمانی که دولت سیزدهم شروع به فعالیت کرد، هم نیروگاه شماره یک ما (بوشهر) مشکلات مالی داشت و هم نیروگاه‌های شماره ۲ و ۳ که در دست احداث هستند، متوقف بودند، ولی با پرداخت‌هایی که برای نیروگاه اتمی بوشهر صورت گرفت، روند کار آغاز شده است؛ به جرات می‌توان گفت پرداخت‌های صورت گرفت برای این پروژه در دولت سیزدهم نسبت به دولت‌های قبل سه برابر بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین، گفت: دولت‌های قبل کمتر از ۱۷۰ میلیون دلار برای اجرای این پروژه پرداخته بودند، ولی ما ۳ برابر این رقم را پرداختیم؛ روزی که مسئولیت ما شروع شد حدود ۳۰۰ نفر در پروژه نیروگاه‌های ۲ و ۳ مشغول به کار بودند، ولی امروز بالغ بر ۱۸۰۰ نفر در این پروژه فعالند؛ حتی در یک سال و نیم گذشته حدود ۷ ر۱ میلیارد دلار قرارداد جدید برای تکمیل این پروژه با شرکت‌های ایرانی بسته ایم.

حرکت شتابان دنیا به سمت افزایش استفاده از انرژی اتمی

اسلامی، بیان کرد: در همسایگی ما هم امارات متحده عربی ۵۶۰۰مگاوات ظرفیت نیروگاه هسته‌ای نصب کرده که ۲۸۰۰ مگاوات آن (یعنی دو نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی) در حال آماده سازی است؛ عربستان سعودی، بنگلادش و پاکستان هم به شدت به دنبال توسعه نیروگاه‌های اتمی خود هستند؛ ترکیه هم در حال عقد قرارداد و همکاری با روسیه برای ایجاد نیروگاه‌های اتمی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان گفت: فرانسوی‌ها پارسال ۱۳ پروژه جدید هسته‌ای را کلید زدند و از آن به عنوان رنسانس هسته‌ای خود یاد کردند؛ دنیا کاملا شتابان به دنبال افزایش استفاده از این نوع انرژی است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *