گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور|

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: نمایندگی‌ها و دفاتر شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی و شبه دولتی در خارج از کشور بازرسی می‌شوند

17:26 - 07 خرداد 1402
کد خبر: ۴۷۱۵۰۴۲
رئیس سازمان بازرسی کل کشور: نمایندگی‌ها و دفاتر شرکت‌ها و کارخانه‌های دولتی و شبه دولتی در خارج از کشور بازرسی می‌شوند
رئیس سازمان بازرسی استفاده از نهاد‌های آمبودزمانی به منظور احقاق حق مردم در اقصی نقاط کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و همه شهروندان در داخل و خارج از کشور با استفاده از سامانه تلفنی ۱۳۶ و درگاه ۱۳۶.IR می‌توانند شکایات و گزارش‌های خود را به سازمان بازرسی ارسال کنند و مطمئن باشند رسیدگی خواهد شد.

خبرگزاری میزان - ذبیح الله خدائیان در گردهمایی روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با بیان اینکه در رشد و توسعه هر کشوری سیاست خارجی و رویکرد‌های آن در عرصه‌های بین المللی بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: تجربه جامعه جهانی به اثبات رسانده که هیچ کشوری بدون در پیش گرفتن یک سیاست توسعه گرا و کارآمد نمی‌تواند به رشد دست پیدا کند و کشور ما نیز از از این قاعده مستثنی نیست.

وی ادامه داد: در صورتی رشد و توسعه در کشوری پایدار خواهد بود که علاوه بر ساماندهی اقتصاد، از یک سیاست خارجی مدبرانه و روابط بین الملل توسعه گرا برخوردار باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: امروزه جامعه جهانی تحت عنوان دهکده جهانی و عصر ارتباطات است و لذا کشوری نمی‌تواند در انزوای بین المللی توسعه و بسط پیدا کند.

وی با طرح این سئوال که آیا جامعه جهانی فقط در آمریکا و اروپا خلاصه می‌شود یا خیر؟ با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب بیان کرد: بر اساس تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی برنامه ششم توسعه یا لایحه برنامه هفتم، وزارت امور خارجه مکلف شده است شرایط سیاسی لازم را برای تقویت همه جانبه ارتباط با کشور‌های جهان به خصوص کشور‌های منطقه و قدرت‌های نوظهور فراهم کند، بنابراین جهان در آمریکا و اروپا خلاصه نمی‌شود و باید نگاه ما در درجه اول به کشور‌های منطقه و اسلامی به خصوص نظم نوین جهانی و قدرت‌های نوظهوری که امروزه در جهان قد علم کرده‌اند، باشد.

رئیس سازمان بازرسی نامگذاری شعار‌های هرسال از سوی رهبر معظم انقلاب را حاکی از اهمیت این موضوع دانست و در همین زمینه در اولویت قرار دادن دیپلماسی اقتصادی را مورد تاکید قرار داد.

خدائیان در ادامه به تبیین الزامات دیپلماسی اقتصادی پرداخت و به عنوان اولین نکته تقویت بخش خصوصی را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: امروزه ضمن تقویت اقتدار نظامی که جزء اولویت‌های هر کشوری است، مولفه‌های دیگری از جمله مسایل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... هم در کنار آن تاثیرگذار است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: متاسفانه در کشور ما اقتصاد دولتی است و به همین منظور از زمان برنامه سوم به بعد توجه به بخش خصوصی مورد تاکید قرار گرفت که اگرچه در این حوزه تاکنون چندان موفقیتی حاصلی نشده است، ولی با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب علی الخصوص در نامگذاری شعار امسال رشد تولید و مهار تورم باید به این مقوله اهمیت بیشتری داده شود.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی در صورتی می‌تواند ظهور و بروز داشته باشد که بتواند به بازار جهانی دسترسی داشته باشد خطاب به روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تاکید کرد که شما متولیان دستگاه دیپلماسی باید ظرفیت‌های کشور‌ها را به سرمایه گذاران ایران معرفی کنید و از سوی دیگر ظرفیت‌های جمهوری اسلامی را در معرض دید کشور‌های خارجی قرار دهید.

رئیس سازمان بازرسی در عین حال توجه روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور را به تصویرسازی درست از کشورمان معطوف ساخت و با اشاره به تلاش‌های استکبار جهانی از طریق ابزار رسانه‌ای برای تصویرسازی نادرست از ایران، گفت: این تصویرسازی درست باید از طریق وزارت امور خارجه و سفرا و با فراهم نمودن زمینه حضور تجار و سرمایه گذاران خارجی با فعال کردن گردشگری در حوزه پزشکی، فرهنگی و ... ایجاد شود.

همکاری با سازمان‌های بین المللی و منطقه‌ای نکته بعدی مورد تاکید رئیس سازمان بازرسی در این سمینار بود و خدائیان در این زمینه افزود: استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین المللی باید یکی از راهبرد‌های سیاست خارجی ما باشد و همانطور که عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگ‌های تاثیر قابل توجهی در ارتقای جایگاه ایران و ثبات منطقه داشت، سفرا می‌توانند زمینه عضویت در سایر سازمان‌ها و پیمان‌ها را بر اساس موازین جمهوری اسلامی فراهم کنند.

ثبات سازی محیط پیرامونی و همکاری با کشور‌های همسایه تاکید بعدی خدائیان به عنوان یکی از سیاست‌های اصولی کشورمان و بر اساس تصریح اسناد بالادستی بود.

رئیس سازمان بازرسی گفت: باید با کشور‌های همسایه ارتباط پایدار به خصوص به منظور افزایش سهم صادرات داشته باشیم.

وی پیرامون مقوله دیپلماسی انرژی نیز خاطرنشان کرد: کشور ما از منابع عظیم نفت و گاز برخوردار است و تضمین امنیت انرژی و حضور در بازار‌های جهانی نفت و گاز یکی از مولفه‌های پیشرفت ایران اسلامی است که در صورت فعال بودن دیپلماسی انرژی و تعامل با کشور‌های مصرف کننده، تولیدکننده و سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مرتبط با انرژی ارتقا پیدا می‌کند.

خدائیان از مسئولان و مدیران دستگاه دیپلماسی فعال شدن بیشتر برای ارائه پاسخ مناسب به هجمه‌های حقوق بشری را خواستار شد و افزود: یکی از وظایف شما در دستگاه دیپلماسی کشور صیانت از وجهه کشور در مورد موضوعات حقوق بشری است و نباید منفعلانه با این موارد برخورد شود.

حمایت از حقوق ایرانیان خارج از کشور با توجه به تاکیدات ریاست معزز قوه قضاییه و رئیس جمهور نکته بعدی مورد اشاره رئیس سازمان بازرسی بود.

وی افزود: روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور باید زمینه سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور و حمایت کامل از آن‌ها را فراهم کرده و ترتیبی اتخاذ کنند که با اطمینان خاطر و در کشور سرمایه گذاری کنند.

پیگیری جهت تامین حقابه کشور در مرز‌های مختلف موضوع بعدی مورد تاکید رئیس سازمان بازرسی کل کشور بود که باید با پیگیری دستگاه دیپلماسی محقق شود.

وی همچنین نظارت بر نحوه مدیریت و فروش املاک نهاد‌های مختلف در خارج از کشور را از وظایف مهم وزارت خارجه عنوان کرد و افزود که هر سوء جریانی در این زمینه را به سازمان بازرسی اطلاع دهند.

خدائیان از بازرسی از نمایندگی‌ها و دفاتر شرکت‌ها و کارخانجات دولتی و شبه دولتی در خارج از کشور خبر داد و تصریح کرد که با کمک وزارت خارجه و بررسی اسناد و مدارک مربوطه بازرسی انجام و با سوءجریان‌ها در این زمینه برخورد خواهد شد.

وی همچنین به عنوان توصیه بعدی خاطرنشان کرد که وزارت صمت باید در کشور‌هایی که قانون مورد تاکید قرار داده رایزن بازرگانی معرفی کند که لازم است در این زمینه تسریع صورت گیرد و وزارت خارجه در صورت عدم تحقق این موضوع در کشور‌های مشمول موارد را سریع‌تر به سازمان بازرسی اعلام کند.

رئیس سازمان بازرسی استفاده از نهاد‌های آمبودزمانی به منظور احقاق حق مردم در اقصی نقاط کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: روسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و همه شهروندان در داخل و خارج از کشور با استفاده از سامانه تلفنی ۱۳۶ و درگاه ۱۳۶.IR می‌توانند شکایات و گزارش‌های خود را به سازمان بازرسی ارسال کنند و مطمئن باشند رسیدگی خواهد شد.

خداییان در پایان به تشریح وظایف سازمان بازرسی در اجرای اصل ۱۷۴ قانون اساسی پرداخت و افزود: برای تحقق این وظیفه قانونگذار اختیاراتی را به سازمان بازرسی داده است و کلیه دستگاه‌ها مکلف هستند که مدارک و اسناد درخواستی سازمان بازرسی را در اختیار آن قرار دهند و حتی اسناد سری نیز با اذن رئیس قوه قضاییه باید در اختیار بازرسان این سازمان قرار گیر و نسبت به اجرای پیشنهادات این سازمان اقدام کنند و نسبت به اجرای پیشنهادات این سازمان اقدام کنند.

رئیس سازمان بازرسی با تاکید بر اینکه نظارت این سازمان در دوره تحول و تعالی و بر اساس دستورات ریاست قوه قضاییه رویکرد پیشگیرانه دارد و پیشنهادات آن لازم الاجرا است، گفت: اگر پیشنهادی از ناحیه سازمان بازرسی ارائه، ولی اجرا نشود و خسارتی متحمل گردد مسئولیت به عهده مسئول مربوطه است و برای وی پرونده تشکیل می‌شود.

وی حمایت از مدیران پاکدست، توانمند و زحمتکش را مورد اشاره قرار داد و افزود: سامانه مدیران شایسته در سازمان بازرسی راه اندازی شده و نقاط ضعف و قوت مدیران در حین بازرسی در آن ثبت می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *