اسلامی: تمرکز سازمان انرژی اتمی بر روی گسترش تمام سرفصل‌های فناوری هسته‌ای است

16:09 - 02 آبان 1401
کد خبر: ۴۴۸۶۹۵۹
مراسم کلنگ‌زنی احداث شهرک پرتودهی کوثر با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی برگزار شد.

خبرگزاری میزان - «محمد اسلامی»، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم کلنگ زنی احداث شهرک پرتودهی «کوثر»، گفت: بر اساس سند تحول جامع و به منظور پیشبرد برنامه‌های توسعه‌ای صنعت هسته‌ای، تمرکز خود را بر روی گسترش تمام سرفصل‌های فناوری هسته‌ای گذاشته‌ایم.

«اسلامی» افزود: بر اساس طرح جامعی که 20 فروردین امسال همزمان با سالروز ملی فناوری هسته‌ای از آن رونمایی شد و تا افق 1420 را به تصور کشید، توسعه کاربرد پرتوها در سطح کشور به عنوان یکی از اهداف و سرفصل‌های مهم مورد توجه قرار گرفته است؛ همچنین بر اساس مطالعات آمایش سرزمینی که انجام داده‌ایم، گسترش کاربرد پرتوها را در کانون‌ها و مراکز اصلی تولید و توزیع محصولات، متمرکز خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی، گفت: استان فارس و شهر شیراز یکی از مراکز 12گانه عرصه ملی برای پرتودهی محسوب می‌شود که در برنامه این سازمان در نظر گرفته شده است.

وی توضیح داد: بر اساس مطالعات آمایشی که انجام داده‌ایم، کانون‌های اصلی تولید را که شامل ترکیبی از محصولات کشاورزی و صنعتی می‌شود، مد نظر قرار داده‌ایم و باید توجه داشت این کانون‌ها به عنوان مراکز لجستیک قلمداد می‌شوند.

«اسلامی» تصریح کرد: استان فارس دارای پتانسیل فراوانی در این حوزه بوده و بر اساس برنامه جامع سازمان انرژی اتمی ایران قرار است یکی از مراکز در این استان احداث شود.

وی ادامه داد: امروز با لطف الهی و مشارکت و همت سازمان اوقاف کشور و با حضور استاندار فارس و مسئولان استانی، یکی از مراکز پرتودهی را در این منطقه کلنگ‌زنی کرده و عملیات آن را آغاز کردیم؛ با عنایت ویژه‌‌ای که حجت‌الاسلام و المسلمین خاموشی در سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور دارد، سازمان اوقاف وارد حوزه دانش‌بنیان شده و بخش مهمی از ساخت این مرکز را در استان فارس به عنوان نهاد آغازگر، عهده‌دار شد که امروز عملیات ساخت آن آغاز شد.

«اسلامی» گفت: با عنایت پروردگار و براساس برنامه‌ریز‌ی‌های انجام شده و همچنین مطابق طرح و نقشه در نظر گرفته شده، پس از راه‌اندازی این شهرک، در این مرکز دستگاه شتاب‌دهنده خطی نصب خواهد شد و محصولات کشاورزی با اشعه گاما پرتودهی می‌شوند.

پرتودهی؛ عامل کنترل‌کننده گسترش بیماری‌هاست

«اسلامی»، بیان کرد: طرح پیش‌بینی شده برای این مرکز، سامانه پرتودهی گاماست که برای استریل وسایل پزشکی و هم برای پرتودهی به مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: نکته بسیار مهم و حائز اهمیت این است که متاسفانه تاکنون پرتودهی در کشور مغفول مانده بوده است در حالی‌که پرتودهی عامل کنترل‌کننده گسترش بیماری‌ها خواهد بود و قادر است سموم باقی‌مانده در درون مواد و محصولات کشاورزی را از بین ببرد و در مقابل بر طول عمر و ماندگاری آن‌ها بیفزاید. 

وی درباره نحوه مشارکت با سازمان اوقاف گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور برای این طرح در زمینه تامین زمین، احداث بنا و تجهیزات سرمایه‌گذاری کرده و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، این پروژه در زمان‌بندی حداکثر یک‌ساله اجرایی خواهد شد و به محض ساخته شدن بناها از سوی این سازمان، سازمان انرژی اتمی ایران نسبت به نصب تجهیزات در این مرکز اقدام خواهد کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد: این پروژه دارای 4 سرفصل است و ساخت آن به یک‌سال زمان نیاز دارد و بر اساس برنامه‌ پیش‌بینی شده عملیات احداث انجام خواهد شد و و باید اطلاع دهم  بسیاری از تجیهزات مورد نیاز این پروژه در سازمان انرژی اتمی ایران ساخته شده و یا در دست تولید است و قادریم به زودی آن‌ها را تحویل داده و در این مرکز نصب کنیم.

اثرگذاری سازمان انرژی اتمی ایران بر تراز فناورانه فارس

معاون رئیس جمهور گفت: استان فارس دارای ظرفیت فاخر نیروی انسانی است که شامل ظرفیت بی‌نظیری در بخش‌های باغی، کشاورزی و صنعتی و همچنین دانش‌بنیان می‌شود و سازمان انرژی اتمی با حضور خود می‌تواند بر تراز فناورانه استان اثرگذار شود.

«اسلامی» ادامه داد: از دیگر اقدامات این سازمان می‌توان به آموزش نیروی انسانی اشاره کرد که در اصل اشتغال دانش‌بنیان و خدمت نوین و ماندگار برای استان فارس محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این پروژه نقطه آغاز محسوب می‌شود، زیرا ما در استان فارس کارها و طرح‌های بزرگ‌تری را در هدف‌گذاری خود پیش‌بینی کرده‌ایم.

پتانسیل فراوان استان فارس در بهره‌مندی از فناوری هسته‌ای

«اسلامی» بیان کرد: این مرکز پتانسیل خدمات‌رسانی به استان فارس و همچنین تمام استان‌های جنوب کشور را دارد و بر اساس ظرفیت ابتدایی قادر است حداقل 40 تن محصول را در روز پرتودهی کند و به محض آغاز به‌کار و یافتن جایگاه خود در میان تولید‌کنندگان و توزیع‌کنندگان محصولات کشاورزی، این ظرفیت قابل ارتقا خواهد بود؛ مسیرهای تکمیلی این مرکز نیز در دستور کار قرار دارد و در آینده دنبال خواهد شد.

وی گفت: امیدوارم استان فارس بتواند از ظرفیت فناوری‌های هسته‌ای بیش از گذشته استفاده کند و از نتایج آن بهره‌مند شود.

«اسلامی» درباره دیگر طرح‌های مرتبط به فناوری هسته‌ای در استان فارس، اظهار کرد: در زمینه طرح‌های تکمیلی در استان فارس می‌توان به توسعه سامانه گاما در سایر بخش‌ها و همچنین بهره‌گیری از پلاسما برای تمام محصولات کشاورزی، باغ‌ها و همچنین محصولات تولیدی این بخش و نیز در حوزه پزشکی و استفاده از پلاسماتراپی برای مقابله سرطان و درمان زخم‌های دیابتی اشاره کرد. 

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: امیدواریم این مرکز نقطه آغازی برای دیگر طرح‌ها و پروژه‌های ناشی از بهره‌مندی از فناوری هسته‌ای باشد و با گفت‌وگو با استاندار، اساتید و دانشگاهیان و همچنین شرکت‌های دانش بنیان بتوانیم مرکز هسته‌ای جامع را در استان فارس احداث کنیم و در نظر داریم تا هم راکتور صفر قدرت برای آموزش و پژوهش و هم راکتوری که بتواند به تولیدات دارویی کمک کند را در این استان احداث و راه‌اندازی کنیم.

وی در پایان گفت: از حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی و سازمان اوقاف و امور خیریه کل کشور برای حضور در این پروژه تشکر می‌کنم و امیدوارم این پروژه با سرعت آغاز شود و حتم بدانید آنچه همکاران ما در سازمان انرژی اتمی ایران تعهد کرده‌اند؛ بر اساس زمان‌بندی تعیین شده انجام خواهد شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *