کمک به معیشت خانواده زندانیان با حرفه آموزی به مددجویان/ افزایش 52 درصدی آمار اشتغال زندانیان استان کردستان

8:00 - 10 مهر 1401
کد خبر: ۴۴۵۹۷۱۸
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان کردستان گفت: مجموع آمار ثبت شده اشتغال در سامانه بنیاد تعاون نسبت به سال گذشته 52.8 درصد افزایش داشته است.

خبرگزاری میزان – رئیس قوه قضاییه همواره توجه به زندانیان و رسیدگی به وضعیت آنان را مورد تأکید قرار داده‌ این در حالی است که کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها بر اساس سند تحول قضایی از برنامه‌های دستگاه قضا بوده که همواره مورد تأکید است که برای دستیابی به این مهم اشتغال زندانیان مورد توجه بوده بنابراین باید از تمام ظرفیت های قانونی و اجرایی استفاده کنیم.

گفتنی است که زندان محلی برای اصلاح و تربیت بوده و حرفه آموزی و اشتغال زندانیان یکی از مولفه‌های اصلی اصلاح و تربیت مددجویان است به طوری که توجه به اشتغال آنان برای حفظ آرامش درون زندان اهمیت ویژه‌ای دارد بنابراین باید از ظرفیت‌های زندان‌ها برای تولید و کسب درآمد به منظورحمایت از خانواده زندانی بهره گرفت.

به همین منظوراشتغال و حرفه آموزی یکی از مهمترین آموزه های جلوگیری از جرم است در همین راستا زندان باید بستری برای اصلاح مجرم باشد که یکی از لوازم آن حرفه‌آموزی و توانمندسازی زندانی است بنابراین آموزش یک حرفه و اشتغال در طول مدت حبس، علاوه بر آنکه می‌تواند برای زندانی زمینه‌‌ی یک حرفه در روزهای پس از زندان را داشته باشد و همچنین معیشت خانواده او را نیز تا حد زیادی تأمین می کند همچنین حرفه آموزی در زندان باعث می‌ شود زندانی‌ها پس از آزادی، برای شروع یک زندگی سالم مشکل نداشته باشند زیرا با حرفه و تخصصی که کسب کرده اند می‌توانند پس از دوره محکومیت مشغول به کار شوند.

در همین راستا مددجویان در زندان به اشتغال مولّد و اشتغال نشسته مشغولند و رشته هایی که در آن فعالیت دارند شامل صنایع دستی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی است و باید در دوره محکومیت هم شرایط اصلاحی و تربیتی آنان فراهم شود و هم با درآمدزایی بخشی از مشکلات خانواده آنان رفع شود.

گفتنی است که خانواده زندانیان از جمله اقشار آسیب‌پذیر جامعه به شمار می‌روند زیرا نبود چتر حمایتی از سوی جامعه، آسیب‌های متعدد اجتماعی، فرهنگی، روان‌شناختی و اقتصادی برای آنها رقم می زند بنابراین توجه به مسائل و مشکلات متعدد خانواده زندانیان که سرپرست خود را از دست داده‌اند، برای بازگشت به وضع تعادل و حفظ سلامت و امنیت جامعه امری ضروری است.

در همه کشورها، اقدامات و تمهیدات قانونی و اجرایی در حمایت از خانواده زندانیان از سوی دولت، خیران و مردم درنظر گرفته می‌شودکه در کشور ما نیز از گذشته به این موضوع توجه شده و نهادهایی از سوی مسئولان و خیران عهده‌دار این امر شده اند.

افزایش 52.8 آمار ثبت شده اشتغال در سامانه بنیاد تعاون نسبت به سال گذشته

حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسین حسینی درگفت‌وگو با میزان، درخصوص فعالیت های انجام شده و توسعه یافته جهت اشتغال مددجویان در 6 ماهه اول سال 1401 اظهار کرد: مجموع آمار ثبت شده اشتغال در سامانه بنیاد تعاون نسبت به سال گذشته 52.8 درصد افزایش داشته همچنین حقوق و دستمزد مددجویان نسبت به مدت مشابه سال قبل 137.5 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در شهرستان سنندج تعداد 8 نفراز مددجویان در کارگاه خیاطی تولید مانتو و البسه مردانه و زنانه در مرکز اشتغال شماره 2 ، تعداد 13 نفر از مددجویان در کارگاه خیاطی تولید البسه بیمارستانی در مرکز اشتغال شماره 2، تعداد 10 نفر از مددجویان درکارگاه تولید کاور کفپوش خودرو در مرکز اشتغال شماره 2 ، تعداد 7 نفر از مددجویان در کارگاه خیاطی تریکو در مرکز اشتغال شماره 2 که راه اندازی شده است مشغول به کارند.

رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان کرد: در شهرستان سنندج تعداد 2 نفر از مددجویان در سوله پرورش قارچ دکمه ای به مساحت 200 مترمربع در مجتمع کشاورزی حامی، تعداد 9 نفر از مددجویان در کارگاه گلیم بافی در زندان مرکزی سنندج، تعداد 15 نفر از مددجویان درکارگاه خراطی تخته نرد، تعداد 1 نفر از مددجویان در پرورش گل محمدی به مقدار 5 هزار اصله در مجتمع کشاورزی حامی، تعداد 2 نفر از مددجویان در کشت کدو آجیلی به مساحت 5 هزار متر در مجتمع کشاورزی حامی، تعداد 2 نفر از مددجویان در پرورش ماهی قزل آلا 2هزار قطعه در مجتمع کشاورزی حامی اشتغال دارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی اظهارکرد: در شهرستان سنندج تعداد 5 نفر از مددجویان در دو کارگاه بلوک زنی در مرکز اشتغال شماره 1 و مجتمع اشتغال ساحلی، تعداد 10 نفر از مددجویان در کارگاه مونتاژ مهره شطرنچ در بند جوانان کانون اصلاح و تربیت، تعداد 11 نفر از مددجویان در کارگاه خیاطی تولید مانتو در بند نسوان کانون اصلاح و تربیت، تعداد 10 نفر از مددجویان در کارگاه قالیبافی در بند نسوان کانون اصلاح و تربیت که راه اندازی شده است مشغول به کارند.

افزایش اشتغال زندانیان در خیاطی زندان مرکزی از 10 نفر به 18 نفر

وی در ادامه گفت : اشتغال زندانیان در خیاطی زندان مرکزی از 10 نفر به 18 نفر افزایش پیدا کرده است همچنین کارگاه قالیبافی زندان مرکزی با استفاده از رایزنی با کارآفرین برتر در این حوزه توسعه یافته است.

رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان کرد: در خصوص ایجاد و راه اندازی کارگاه خط تولید ظروف یکبارمصرف تصمیم گیری هایی شده است.

وی افزود: در شهرستان قروه تعداد 8 نفر از مددجویان در کارگاه کیف دوزی داخل بند، تعداد 16 نفر از مددجویان در کارگاه آموزشی سرویس نگهداری خودرو اشتغال دارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی اظهارکرد: در شهرستان بیجار در زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع برای اشتغال مددجویان کدو آجیلی کشت می‌شود همچنین تعداد 2 نفر از مددجویان در کشت گلرنگ به مساحت 3 هکتارمشغول به کارند.

رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان کرد: در شهرستان کامیاران تعداد 15 نفر از مددجویان در کارگاه چرم دوزی داخل مجتمع، تعداد 5 نفر از مددجویان در کارگاه عروسک دوزی، تعداد 4 نفر از مددجویان در کارگاه تعمیر لامپ اشتغال دارند.

توسعه کارگاه‌های موجود در داخل زندان شهرستان بانه

وی در ادامه گفت : در شهرستان بانه کارگاه های موجود در داخل زندان شامل خیاطی، معرق کاری، مونتاژ لامپ و … در حال توسعه است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی اظهارکرد: در شهرستان مریوان تعداد 4 نفر از مددجویان درکارگاه تولید مصنوعات چوبی ( قندان)، تعداد 6 نفر از مددجویان در کارگاه تابلو فرش، تعداد 4 نفر از مددجویان در کارگاه چرم دوزی، تعداد 4 نفر از مددجویان در کارگاه خیاطی تولید شلوار مردانه که راه اندازی شده است مشغول به کارند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *