رئیس کل دادگستری گیلان: باید به نوعی قضاوت کنیم که قلوب مردم را با دستگاه قضا همراه سازیم
خبرگزاری میزان - حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی با اشاره به اینکه ما امروز باید بدانیم چه نسبتی بین عاشورا و عدالت برقرار است گفت: اگر قیام و هدف حسین بن علی علیه السلام اقامه عدل و قسط بوده باید گستره و دامنه آن مشخص شود که آیا گستره فردی داشته و یا از گستره عمومی برخوردار بوده است.
وی قیام و هدف حسین بن علی را در امتداد اهداف انبیاء الهی و علی بن ابی طالب علیه السلام تفسیر و تعریف کرد و افزود: همانگونه که انبیاء الهی ماموریت داشتند تا در دو بخش خداشناسی و خداپرستی و اقامه قسط و عدل تلاش کنند و عدالت را عمومی سازند، حسین بن علی علیه السلام نیز که وارث انبیاء الهی می باشد این مسئولیت را عهده دار بود.
وی به بیان فرازهایی از زیارت مطلقه امام حسین علیه السلام اشاره کرد« السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ نُوحٍ نَبِيِّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ مُوسَى كَلِيمِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ عِيسَى رُوحِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ مُحَمَّدٍ حَبِيبِ اللَّهِ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَارِثَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عليه السلام [وَلِيِّ اللَّهِ» و گفت:این وراثت عهده دار مسئولیت و ماموریتی بزرگ و عظیم به نام عدالت است که امام برای تحقق آن بهایی چون خون خود را تقدیم کرد.
وی در ادامه افزود: عدالت امری فطری است و همه انسانها حتی کسانی که مسلمان هم نیستند علاقه و تمایل شدیدی به آن دارند و فطرت و خمیرمایه انسان در عدالت و عدالت خواهی بنا شده است لذا باید بکوشیم تا کام مردم را با عدالت شیرین کنیم.
وی با اشاره به اینکه عدالت از مقوله زیبایی است و باید عادلانه قضاوت کنیم تا زیبایی را بیافرینیم تصریح کرد: قضاوت ناعادلانه زیبایی ندارد و موجب تنفر مردم می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به نوعی قضاوت کنیم و عدالت بورزیم که قلوب مردم را با خود و دستگاه قضاء همراه سازیم که انتشار زیبایی یعنی عدالت و این وظیفه بزرگ همه ما و جامعه قضایی است.
انتهای پیام/