رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: دادرسی ۷۵ درصد زندانیان کشور الکترونیکی برگزار می‌شود

9:40 - 08 خرداد 1401
کد خبر: ۴۲۸۸۴۳۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: در سال جاری با بهره مندی از فناوری های نوین و دانش بنیان، خدمات الکترونیک قضایی و تسهیل دسترسی مردم به عدالت سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.

خبرگزاری میزان_ همایش معاونین فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری های سراسری کشور امروز در مشهد مقدس آغاز به کار کرد. این همایش با حضور محمد کاظمی فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری خراسان رضوی و معاونین فناوری دادگستری‌های سراسر کشور با هدف اجرای سریعتر طرح تحول و تعالی و استفاده از فناوری های نوین برگزار می شود.

کاظمی فرد در ابتدای این همایش با بیان اینکه در سال گذشته ابر پروژه ارتباط الکترونیکی با کلانتری‌ها مورد بهره برداری قرار گرفت،گفت: با اجرای این ابرپروژه شاهد کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها،افزایش دقت رسیدگی ها و در نهایت افزایش رضایتمندی عمومی مراجعه کنندگان بودیم.

وی با بیان اینکه در این پروژه ارتباط کلانتری های سراسر کشور با مراجع قضایی به صورت الکترونیکی و بر خط و در راستای اجرای ماده ۳۷ آیین دادرسی کیفری فراهم شده است،تاکید کرد: اگر کسی به کلانتری مراجعه کند در همان زمان شکواییه تنظیم و به صورت خط برای مراجع قضایی ارسال می شود و نیاز به مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نیست و با یک بار مراجعه به کلانتری های سراسر کشور ثبت شکواییه صورت می گیرد.

وی در ادامه به فراهم آوردن امکاناتی برای ملاقات تصویری زندانی با خانواده اش پرداخت و گفت: در راستای پیگیری سیاست‌های کلان قوه قضاییه مبنی بر رسیدگی به خانوده زندانیان و تکریم آنان، این طرح در ۱۵ استان کشور اجرایی شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تاکید کرد: برای حفظ حریم خصوصی خانواده ها، در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اتاقک مخصوص ملاقات تدارک دیده شده است تا افراد در فضای امن و آرام با مددجو دیدار و گفتگو کنند.

کاظمی فرد در ادامه با بیان اینکه در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در بهره مندی از فناوری‌های نوین و دانش بنیان و دستیابی آسان مردم به خدمات قضایی، مرکز آمار و فناوری اطلاعات اقداماتی در سال گذشته انجام داده است، گفت: یکی از این اقدامات احراز هویت غیر حضوری جهت دریافت ثنا است. این خدمت با همکاری ۸ شرکت دانش بنیان فراهم شده و در صورتی که افراد قصد استفاده از خدمات قضایی را داشته باشند می‌توانند بدون حضور در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجع قضایی به صورت برخط و غیر حضوری اقدام به دریافت شناسه قضایی ثنا کنند.

وی ادامه داد:تا قبل از این احراز هویت به‌صورت حضوری در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی صورت می‌پذیرفت اما با اقدامات صورت گرفته تاکنون بیش از ۶۰۰هزار نفراحراز هویت خود را به صورت برخط انجام داده اند‌ از این مسیر ثنای خود را دریافت کرده اند.

کاظمی فرد در ادامه با بیان اینکه استعلام سوابق محکومیت های مالی برای عموم مردم یکی دیگر از اقداماتی است که توسط مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه اجرایی شده است،گفت:با فراهم سازی این خدمت ریسک مربوط به عدم شناخت سابقه مالی و اقتصادی طرف مقابل کاهش می یابد و در نتیجه شاهد کاهش میزان اختلافات مالی خواهیم بود.

وی با تاکید بر اینکه سوابق محکومیت های مالی برای عموم مردم در راستای خدمات ارزان و آسان و در پنجره واحد خدمات قضایی قوه قضاییه صورت می گیرد،گفت: این خدمت زمینه امکان استعلام محکومیت های مالی اشخاص حقیقی و حقوقی در صورت رضایت ثبت استعلام شونده را فراهم می سازد.

وی در ادامه از الکترونیکی کردن فرایند رسیدگی ماده ۴۷۷ در معاونت قضایی خبر داد و گفت:در راستای اجرای موثر تکالیف مندرج در دستورالعمل اجرایی ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری و به منظور ایجاد رویه واحد جهت اخذ درخواست اعمال ماده مذکور ،مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نسبت به پیاده سازی سامانه مرتبط در بستر سامانه مدیریت پرونده قضایی اقدام کرده است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر این فرایند در ۲۰ استان کشور اجرایی شده است،گفت: با این اقدام تمام فرایند رسیدگی ماده ۴۷۷ در سمپ انجام می‌شود و امکان سابق یابی و جلوگیری از درخواست های تکراری فراهم شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه دادرسی ۷۵درصد زندانیان کشور به صورت الکترونیکی برگزار می شود گفت با راه اندازی سیستم دادرسی الکترونیک دیگر نیازی به انتقال مددجو به خارج از زندان نیست و در راستای اجرای طرح تحول و هوشمند سازی قوه قضاییه و استفاده از فناوری،دادرسی ۷۵درصد زندانیان کشور به صورت الکترونیکی برگزار می شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر اینکه این اقدام در راستای حقوق شهروندی زندانیان صورت می گیرد،گفت: رفع اطاله دادرسی،رفع محدودیت های زمانی و مکانی و سرعت در رسیدگی از مزیت های دادرسی های الکترونیک است.

وی در ادامه سامانه شهود حرفه‌ای و مطلعین اشاره کرد و گفت:این سامانه به دستگاه قضایی این امکان را می دهد که به طور خودکار و هوشمند نسبت به شناسایی مجرمین و شهود حرفه ای اقدام کند و در مراحل رسیدگی این اطلاعات را در اختیار قاضی برای اتقان بیشتر آرا قرار دهد.

کاظمی فرد با بیان اینکه این سامانه در راستای اجرای سند تحول اجرایی شده است،گفت :جلوگیری از انحراف روند تحقیقات و دادرسی ها،جلوگیری از تبانی،رسیدگی دقیق تر ،دسترسی خودکار هوشمند به افرادی که اقدام به شهادت حرفه‌ای می کنند و افزایش کیفیت اخذ شهود و اظهارات مطلعین از مزایای این سامانه است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تاکید کرد: «بهره‌مندی حداکثری از فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان»، «گسترش خدمات الکترونیک قضایی» و «تسهیل دسترسی مردم به عدالت»، «اجرای سند تحول قضایی»، «شکل‌دهی به زیست بوم قوه قضاییه در بستر فناوری به همراه تعامل حداکثری با سایر نهادها»، مهمترین اولویت‌های مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در سال 1401 هستند.

وی در ادامه تاکید کرد: از سال گذشته حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را آغاز کرده ایم و در ادامه این مسیر تا انتهای سال 1401 از شرکت‌های بیشتری در قوه قضاییه استفاده خواهیم کرد.

کاظمی فرد با بیان اینکه هدفمان این است که خدمات قوه قضاییه آسان و رایگان در اختیار مردم عزیزمان قرار گیرد، تاکید کرد: در سال جاری با بهره مندی از فناوری های نوین و دانش بنیان، خدمات الکترونیک قضایی و تسهیل دسترسی مردم به عدالت سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در ادامه با تاکید بر اینکه شکل دهی به اکوسیستم قوه قضاییه در بستر فناوری و تعامل حداکثری با سایر نهادها و سازمان ها شتاب می گیرد،گفت:با همین هدف در سال جاری ایجاد مرکز تعاملات سازمانی قوه قضاییه را دردستور کار داریم.

نمونه اقدامات دستگاه قضا در زمینه دفاع از حقوق عامه حمایت دستگاه قضایی از آزادسازی سواحل کشور است

غلامعلی صادقی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نیز در این همایش با اشاره به اهمیت اجرای سند تحول قوه قضاییه گفت: متعاقب اجرای مفاد این سند شاهد ایجاد تحولات خوبی در راستای تسریع و تسهیل دسترسی شهروندان محترم به عدالت بوده ایم و در این زمینه فناوریهای نوین بسیار مؤثر بوده است.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به تأثیرات مثبت فعالیت های مجموعه فناوری اطلاعات و برنامه ریزی در پیشبرد اهداف متعالی قوه قضاییه در زمینه اجرای سند تحول قضایی افزود: برای خدمت رسانی هرچه مطلوبتر به شهروندان گرانقدر نیازمند استفاده حداکثری از این فناوری ها هستیم و در همین بخش مجموعه قضایی استان اقدامات مؤثری به انجام رسانده است.

صادقی گفت: ارائه تحلیل های آماری از وضعیت موجود و روشن کردن چشم انداز مطلوب در آینده؛ توسط این مرکز می تواند کمک شایانی به قضات و کارکنان دستگاه قضایی بکند تا مسیر کوتاهتری برای خدمت رسانی و پیشگیری از وقوع جرایم ایجاد شود.

رئیس دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اقدامات اخیر دستگاه قضایی از جمله در زمینه دفاع از حقوق عامه گفت: یکی از نمونه های موفق این گونه اقدامات در سطح ملی، حمایت دستگاه قضایی از آزادسازی سواحل کشور بود که موجب رضایتمندی مردم شد.

گفتنی است در این همایش، کارشناسان و معاونین فناوری اطلاعات و برنامه ریزی های سراسر کشور در قالب کارگاه های تخصصی به گفتگو و تبادل نظر در خصوص برنامه های تحولی با تمرکز بر هوشمند سازی فرایند ها و الکترونیکی کردن امور قضایی با هدف تسهیل و تسریع در دسترسی شهروندان گرانقدر به عدالت؛ پرداختند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *