توضیحات تجری درباره نامه آیت الله جنتی و تایید صلاحیت افراد مرتبط با فتنه 88

17:40 - 16 ارديبهشت 1396
کد خبر: ۳۰۶۲۲۰
سخنگوی هیئت نظارت مرکزی انتخابات شورای شهر و روستا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آقای جنتی نامه‌ای زده بودند که اقلیت‌ها در انتخابات شورا‌ها تأیید صلاحیت نشوند و آیا در این باره تعیین تکلیف شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه هنوز پرونده و اسامی تأیید صلاحیت شدگان به دست ما نرسیده و همچنین اعتراضی در این باره نداشته‌ایم و مبتلا به این مورد بسیار نادر بوده است باید منتظر بمانیم تا اگر معترضی در این باره بود به این موضوع ورود کنیم.
تجری
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، فرهاد تجری سخنگوی هیئت نظارت مرکزی انتخابات شورای شهر و روستا در نشست خبری خود که عصر امروز برگزار شد، با اشاره به ترکیب اعضای هیئت نظارت مرکزی انتخابات شورای شهر اظهار کرد: ساختار هیئت نظارت متشکل از ۵ نفر است که دو نفر از آن‌ها از نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ و ۳ نفرشان نیز از کمیسیون شوراهای مجلس انتخاب و حضورشان دراین هیئت در صحن علنی رأی گیری شد.

وی ادامه داد: اعضای هیئت‌های استانی هم که متشکل از سه نفر هستند نمایندگان هر استانی هستند که نظر اعضای هیئت مرکزی و همچنین مجمع نمایندگان استان در انتخابشان تأثیرگذار بود.

تجری به در نظر گرفتن یک روز فرجه برای اعتراض داوطلبان رد صلاحیت شده به هیئت نظارت مرکزی انتخابات شورا‌ها اشاره کرد و افزود: در جلسه‌ای که در هیئت نظارت مرکزی داشتیم بنا شد هیئت‌های نظارت استان تا ساعت 18:00 روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه اعتراضات را رسیدگی کنند و نتایج بررسی‌هایشان را به هیئت مرکزی و نیز فرمانداری‌ها ارائه کنند تا فرمانداری‌ها به صورت خصوصی نتایج بررسی‌ها را به داوطلبان اعلام نمایند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا افزود: فرجه زمانی برای اعتراض در هیئت مرکزی در نظر گرفته نشده بود، اما با توجه به اینکه سه روز فرصت تا ابلاغ نتایج به وزارت کشور داشتیم فرجه‌ای را در نظر گرفتیم تا پس از ابلاغ نتایج رد صلاحیت شدگان آن‌ها ۲۴ ساعت فرصت داشته باشند تا شکایت‌های خود را به هیئت مرکزی اعلام نمایند.

وی درباره نوع اعتراضات داوطلبان رد صلاحیت شده در هیئت‌های نظارت استان‌ها گفت: این اعتراض هم می‌تواند حضوری انجام شود و هم می‌تواند در نامه‌ای به شماره‌های فکس ۷۷۶۸۸۹۱۰، ۷۷۶۸۸۹۱۹ انجام شود لذا رد صلاحیت شدگان استانی می‌توانند از این دو طریق مراتب اعتراضشان را تا ساعت 18 روز هجدهم اردیبهشت ماه به هیئت مرکزی نظارت اعلام کنند.

تجری خاطر نشان کرد: در عرصه انتخابات شورای شهر و روستا به جدّ مصر هستیم با دو جریان برخورد کنیم. اول با افرادی که دنبال مهندسی انتخابات هستند و دوم جریانات سیاسی، صنفی و گروهی که می‌خواهند بر تصمیمات هیئت مرکزی اثر بگذارند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا گفت: ضعف قانون انتخابات برای کسی من جمله دست اندرکاران امر، صاحبنظران و نیز افراد شرکت کننده در انتخابات پوشیده نیست و همه به این موضوع اذعان دارند، ولی سعی می‌کنیم با همین قانون پیش برویم و به هیچ کسی اجازه قانون شکنی در انتخابات شورای شهر و روستا را نمی‌دهیم.

وی خاطر نشان کرد: اجرای مرّ قانون و عدم ورود به حواشی جزو دغدغه‌های ماست و قانون برای ما فصل الخطاب است و ما بر مبنای قانون و استعلامات از ۴ مرجع قانونی تمامی تصمیماتمان را گرفتیم.

تجری عنوان کرد: اگر اشتباهاتی شده باشد قابلیت رسیدگی وجود دارد و ما به تمام شکایات رسیدگی می‌کنیم تا حقی از کسی ضایع نشود.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا تصریح کرد: تأیید صلاحیت برخی افرادی که در فتنه مؤثر بوده‌اند برای ما قابل تعجب بود و ما درهیئت مرکزی با چنین مواردی برخورد کرده و رسیدگی می‌کنیم.

وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اسامی نهایی تأیید صلاحیت شدگان تا چه زمانی به وزارت کشور ابلاغ می‌شود، گفت: با فرصت استثنایی که برای رد صلاحیت شدگان قائل شدیم از روز هفدهم تا ساعت 18 روز هجدهم فرصت دارند که شکایتشان نسبت به رد صلاحیت شدنشان را به هیئت مرکزی اعلام کنند و هیئت مرکزی هم تا پایان روز نوزدهم درباره اینکه شکایت‌ها تصمیم گیری می‌کندو روز بیستم نتایج نهایی را به وزارت کشوراعلام می‌کنیم تا بتوانند ابلاغ عمومی کنند.

تجری در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه درباره مواردی که در فتنه حضور داشته و تأیید صلاحیت شده‌اند چگونه در هیئت مرکزی نظارت اقدامات لازم را انجام خواهید داد، گفت: قانون در این مورد به صراحت اشاره خاصی نداشته است، اما هیئت مرکزی نظارت در تمام مراحل می‌تواند رسیدگی و ورود داشته باشد و چنانچه در مواردی مدرک متقن و مستندات وجود داشته باشد که فردی سابقه حضور در فتنه، فساد و محکومیت داشته باشد و همچنین از مدرک تحصیلی معتبری برخوردار نباشد و از دایره نظارت هیئت‌های اجرایی و نظارت عبور کرده باشد ما در مورد این افراد اتخاذ تصمیم می‌کنیم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا ادامه داد: در بند (ج) ماده ۶۱ و ۶۳ قانون شورا‌ها هیئت مرکزی می‌تواند ورود کند و بنده به عنوان مسئول کمیته حقوقی اعلام می‌کنم با هماهنگی سایر اعضا اجازه نمی‌دهیم که افرادی که دارای سابقه فتنه و فساد هستند بتوانند وارد چرخه انتخابات شوند و به همین منظور استعلاماتی را از مراجع رسمی امنیتی و وزارت اطلاعات درباره اشخاص خواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آقای جنتی نامه‌ای زده بودند که اقلیت‌ها در انتخابات شورا‌ها تأیید صلاحیت نشوند و آیا در این باره تعیین تکلیف شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه هنوز پرونده و اسامی تأیید صلاحیت شدگان به دست ما نرسیده و همچنین اعتراضی دراین باره نداشته‌ایم و مبتلا به این مورد بسیار نادر بوده است باید منتظر بمانیم تا اگر معترضی در این باره بود به این موضوع ورود کنیم. 

تجری اظهار کرد: بخشنامه آقای جنتی مصداقش حوزه‌هایی بود که خیلی جزئی بود و در این مورد برداشت‌ها مختلف بود و آقای لاریجانی و همچنین جامعه حقوقی دراین باره نظرات مختلفی داشتند، ولی ما هنوز در این باره مرجع قضاوت قرار نگرفته‌ایم.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا پس از پاسخ به سوالات نمایندگان در اظهارات پایانی خود اظهار کرد: در عرصه انتخابات و در بررسی صلاحیت‌ها ممکن است اعمال نظر در حوزه خاصی شده باشد، اما ملاک همه ما قانون و مصلحت عمومی مردم است لذا در این مسیر هم تلاشمان این است که اعضای هیئت مرکزی و نیز اعضای هیئت‌های اجرایی و نظارت همه تلاششان را به دور از شائبه‌های سیاسی انجام دهند و دراین راه تعارفی با کسی نداریم.

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم آنچه بر اساس مرّ قانون است رعایت و نهادینه شود و فضایی را فراهم کنیم تا در حوزه مدیریت شهری، شورا‌ها و شهرداری‌ها افرادی با تخصص وارد شوند و بدون وابستگی‌های جناحی با اتکا به دانش فنی‌شان به امورات مردم رسیدگی کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *