ایالت‌های آلمان از تصمیم دولت برای اخراج "پناهندگان افغانستان" سر باز می‌زنند

22:32 - 19 بهمن 1395
کد خبر: ۲۷۶۶۹۰
بسیاری ایالات آلمان با وجود فشارهای دولت فدرال برای اخراج پناهندگان افغان، درباره شرایط امنیتی در این کشور ابراز تردید کرده و اخراج پناهندگان افغان را به حال تعلیق درآورده‌اند.
ایالت‌های آلمان از تصمیم دولت برای اخراج به گزارش سرویس بین الملل بسیاری از ایالات آلمان طرح اخراج جمعی به افغانستان را متوقف کرده و درباره شرایط امنیتی افغانستان که از طرف دولت به عنوان کشور مبدا امن ارزیابی شده است ابراز تردید کرده اند.
 
بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل در مبارزات و حملات تروریستی سال گذشته در افغانستان شمار قربانیان غیر نظامی بی سابقه بوده است.
 
در چنین شرایطی بخش ها و ایالات مختلف آلمان به صورت روزافزون درباره شرایط امنیتی در این کشور که توسط دولت فدرال آلمان به عنوان یک کشور مبدا امن نام گذاری شده است ابراز نگرانی می کنند.
 
بعد از ایالت اشلسویگ-هولشتاین و برلین ، برمن، نیدرزاکسن و راینلاند-فالتز نیز اخراج های جمعی به افغانستان که مد نظر دولت است را به حال تعلیق درآورده اند.
 
وزارت داخلی ایالت نیدرزاکسن در هانوفر آلمان در پاسخ به درخواستی  اعلام کرده است که در حال حاضر به دلیل وضعیت امنیتی افغانستان که به اندازه کافی مشخص نیست اخراج ها به افغانستان موقتا به حال تعلیق در می آید. این مسئله البته برای مجرمان موظف به ترک کشور ما صدق نمی کند.
 
ایالت  راینلاند-فالتز آلمان هم اعلام کرده است که در حال حاضر تنها مجرمان و عناصر خطر به افغانستان برگردانده می شوند. یک سخنگوی دولت ایالتی در این باره گفت: آخرین گزارش سازمان ملل درباره شرایط  بد پناهندگان این موضع ما را تقویت می کند.
 
به گزارش هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در این کشور در سال 2016 تقریبا 11.500 کشته یا مجروح غیر نظامی وجود داشته است که یک سوم آن ها کودک بوده اند. بر اساس اطلاعات این هیات، حدود 3500 کشته و 7900 مجروح در این سال در افغانستان وجود داشته که یک صعود 3 درصدی نسبت به سال 2015 را نشان می دهد. سازمان ملل مسئول اصلی این کشتارها را گروه های دشمن با دولت از جمله طالبان و تروریسم داعش عنوان کرده است.
 
مقامات ایالت برمن آلمان هم با استناد به شرایط امنیتی نامعلوم افغانستان اعلام کردند که اخراج ها به این کشور موقتا به حال تعلیق در می آِید.
 
وزارت کشور آلمان بعد از توافقی با افغانستان برای بازگرداندن پناهندگان به این کشور در اکتبر گذشته از ایالات مختلف آلمان درخواست کرد که پناهندگان افغانی که درخواست پناهندگی آن ها رد شده است را به صورت مداوم اخراج کنند. در ماه دسامبر اولین اخراج های جمعی به افغانستان آغاز شد.
 
بسیاری از سازمان های حقوق بشری در آلمان اخراج های جمعی به افغانستان را اقدامی غیر انسانی و غیر مسئوانه از طرف دولت آلمان ارزیابی کرده اند.
 
 "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان نیز اخیرا توقف اخراج پناهندگان افغان از ایالت اشلسویگ-هولشتاین را شدیدا مورد انتقاد قرار داده و گفت: ما نمی توانیم به سادگی بگوییم که هرگز کسی به افغانستان برگردانده نمی شود. تصمیم دولت ایالتی اشلسویگ-هولشتاین در این باره درست نیست.
 
وزیر داخلی ایالت اشلسویگ-هولشتاین هفته گذشته گفته بود که این ایالت در اخراج جمعی بحث برانگیز پناهندگان به افغانستان شرکت نمی کند.. وی همچنین از مقاومت این ایالت در برابر فشارهایی که در این راستا از طرف برلین وارد می شود خبر داد.
 
صدر اعظم آلمان همچنین با اشاره به اینکه سازمان فدرال مهاجرت و پناهندگی در آلمان در سال گذشته درباره بیش از ده ها هزار درخواست پناهندگی تصمیم گیری کرده است که از آن‌ها تقریبا 40 درصد رد شده است گفت: بنابراین باید شمار اخراج ها چه به صورت اختیاری و چه اجباری بیشتر شود.
 
اتحادیه احزاب متحد مسیحی در چنین شرایطی ایالت اشلسویگ-هولشتاین را تهدید به کاهش کمک های بودجه ای از طرف دولت فدرال در صورتی که در طرح اخراج جمعی پناهندگان افغان مشارکت نکند کرده است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *