اجرای طرح ابلاغ الکترونیکی، نظام دادرسی را متحول کرده است

14:39 - 19 آبان 1395
کد خبر: ۲۴۲۸۸۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
خطیب آرا گفت: با اجرای طرح ابلاغ الکترونیک، معضل دیرینه اطاله دادرسی ناشی از نبود ابلاغ اوراق قضایی، تاخیر در رسیدن ابلاغیه و یا مراجعه حضوری مردم به طور چشمگیری کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محسن خطیب آرا گفت:  با اجرای طرح ابلاغ الکترونیک، معضل دیرینه اطاله دادرسی ناشی از نبود ابلاغ اوراق قضایی، تاخیر در رسیدن ابلاغیه و یا مراجعه حضوری مردم به طور چشمگیری کاهش یافته است.

 
وی ادامه داد: با تصویب آیین نامه نحوه استفاده از سامانه های رایانه ای مخابراتی موضوع ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 مجلس شورای اسلامی از سوی ریاست قوه قضائیه و با اجرای طرح ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در دادگستری استان، مشکلات موجود در دایره ابلاغ به صورت سنتی رفع شد و گام موثری در راستای کاهش زمان، هزینه ها و رفع اطاله دادرسی، ارتقاء سطح امنیت و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده در این حوزه برداشته شده است.

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان مرکزی، بیان کرد: اصحاب دعوی در پرونده های قضایی نخست با مراجعه به سامانه ثنا، مراحل ثبت نام را انجام و درمراکز تعیین شده از سوی دادگستری و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مستقر در نقاط مختلف استان با ارایه کد ملی، نسبت به احراز شماره تلفن همراه و پست الکترونیکی و سایر مشخصات هویتی خود اقدام و شناسه قضایی را از طریق پیامک و یا پیام نگار(ایمیل) دریافت می کنند و با این شناسه و مراجعه به سامانه، ابلاغ همه اوراق مربوطه قابل مشاهده است.

وی اضافه کرد: با ارسال الکترونیکی اوراق قضایی، پیامک و یا پیام نگاری به هر دو طرف پرونده های قضایی ارسال می شود تا با مراجعه به حساب کاربری قضایی ، این اوراق دریافت شود و با باز کردن پرونده مذکور، از سوی هریک از کاربران این سامانه اقدام یاد شده به منزله ابلاغ واقعی محسوب شده و در صورت باز نشدن، ابلاغ قانونی متصور است و براساس قانون حضور نداشتن هریک از دو طرف پرونده مانع از گرفتن تصمیم قضایی نیست.

خطیب آرا بیان کرد: شهروندان می توانند پس از ثبت نام الکترونیک در سامانه جامع ابلاغ الکترونیک قضایی( سنا ) به نشانی اینترنتی : http://eblagh.adliran.ir بخشی از مراحل ثبت نام را انجام دهند و سپس برای احراز هویت با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نسبت به ثبت نام و دریافت حساب کاربری اقدام کنند.

وی اضافه کرد: طرح ابلاغ الکترونیکی در دستگاه قضایی استان مرکزی از 12 مهرماه سال جاری آغاز شده که تاکنون 10 هزار فقره ابلاغ از مجموع 16 درصد کل ابلاغیه های این استان به صورت الکترونیکی انجام شده است. 

معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان مرکزی، گفت: بر اساس آیین نامه طرح ابلاغ الکترونیکی، در رسیدگی به شکایات، تخلفات، دعاوی، اختلافات و امور حسبی و در تمام مراحل رسیدگی اعم از تحقیقات مقدماتی، دادرسی، اعتراض به آراء و اجرای احکام این ابلاغیه کافی و معتبر است. 

وی افزود: مرکز موظف است برای کلیه مراجعان از قبیل اصحاب دعوا، وکلا، نمایندگان قانونی، کارشناسان و دیگر اشخاص مرتبط با پرونده قضایی حساب کاربری ایجاد کند و مراجعان قوه قضاییه نیز موظف هستند برای انجام امور قضایی خود حساب کاربری دریافت کنند. 

طرح ابلاغ الکترونیکی به صورت ملی انجام می شود و ابتدا دو استان فارس و قزوین به عنوان استان های الگو از سوی قوه قضاییه برای این مهم انتخاب شدند.

شهروندان اراکی و ساوه‎ای علاوه بر دادگستری ها می توانند از دفاتر خدمات قضایی و شهروندان دیگر نقاط استان از طریف نمایندگان دادگستری عملیات ثبت نام در سامانه سنا را انجام دهند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *