عضویت "هند و پاکستان" در سازمان همکاری شانگهای وارد مرحله اجرایی شد

22:00 - 15 آبان 1395
کد خبر: ۲۴۰۹۸۶
اجلاس روسای دولت های کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار و عضویت هند و پاکستان در این سازمان منطقه ای وارد مرحله اجرایی شد.
عضویت به گزارش سرویس بین الملل در پانزدهمین اجلاس نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در باره مسائل پیوستن کشورهای جدید از جمله آغاز مرحله اجرایی عضویت هند و پاکستان در این سازمان توافق شد.

به نوشته پایگاه روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو، در این اجلاس که مباحث آن روز (جمعه) پایان یافت، همچنین همکاری های اقتصادی، بازرگانی و اجتماعی کشورهای عضو سازمان شانگهای و اجرای برنامه های همکاری های چندجانبه، فعالیت شورای تجاری، عملکرد اتحادیه بانکی و بودجه این سازمان مطرح و مورد بحث قرار گرفت.

روزنامه روسی نوشت: دیمیتری مدودیف نخست وزیر روسیه با استقبال از عضویت پاکستان و هند گفت که پیوستن کشورهای جدید موجب گسترش حوزه جغرافیایی و قدرتمندتر شدن پیمان در عرصه هایی همچون سیاسی و اقتصادی می شود.

عضویت هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای چهارم تیر ماه در اجلاس سران در تاشکند پایتخت ازبکستان قطعی شده بود.

همکاری شانگهای که یک سازمان بین دولتی منطقه ای برای همکاری های چند جانبه امنیتی و اقتصادی است، سال 1385 تاسیس شد که شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان در برگیرنده معادل 30 میلیون و 189 هزار کیلومتر مربع مساحت، سه پنجم گستره آسیا و حدود یک میلیارد و 500 میلیون نفر جمعیت (نزدیک 25 درصد جمعیت کره زمین) است.

با توجه به عضویت هند و پاکستان و سپس در آینده ای نزدیک برنامه پیوستن ایران، این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار کیلومتر مربع به یکی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل می شود که منافع دوجانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شرکای اقتصادی غیر عضو دارد.
 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *