همه ما دروغ می‌گوییم!

17:23 - 29 تير 1395
کد خبر: ۱۹۹۶۰۱
حقیقت این است که ما گاهی فقط انتظار داریم دروغ بشنویم و گاهی اوقات دروغگوها دقیقا همین کار را می‌کنند. اما چرا؟ در این نوشتار علت آن آمده‌ است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از فرادبد، ما همان‌قدر که اذعان می‌کنیم از دروغ‌ گفتن آدم‌ها بیزار هستیم، بیشترمان در طول ۱۰ دقیقه مکالمه به‌طور متوسط ۳ بار حقیقت را شاخ و برگ می‌دهیم.

رابرت فلدمن، دکتری روان‌شناسی، و استاد روان‌شناسی دانشگاه امهرست ماساچوست، کسی که این سطح بالای دروغ‌های بی‌اهمیت در مکالمات کشف راکرده‌است، می‌گوید: "علت این‌که بیش‌تر آدم‌ها دروغ‌های کوچک و بی‌ضرر را می‌بخشند این است که این کار مودبانه است، اگر حقیقت ناگوار و دردناک باشد، خودشان هم همیشه نمی‌خواهند آن را بشنوند.”

بنابراین، چه‌وقت دروغ‌ آزار دهنده است و چه‌وقت ما حقیقتاً واقعیتِ کمی متفاوت را  ترجیح می‌دهیم؟

۱. با دروغ‌ عاشق می‌شویم

آدم‌ها نه‌تنها معمولاً در قرارهای آشنایی به یکدیگر دروغ‌ می‌گویند، بلکه به‌طور شگفت‌انگیزی فریب را به عنوان یک بخش عادی آداب معاشرت می‌پذیرند. دیپلو از ۱۴۷ فرد ۱۸ تا ۷۱ ساله نظرسنجی کرد و پی‌برد ۱۰۰ درصد زوج‌هایی که قرار آشنایی می‌گذارند، اعتراف کرده‌اند حداقل یک‌ سوم مواقع به عشق‌شان دروغ‌ گفته‌اند. فلدمن، که درباره‌ فریب بین جنس‌های مخالف نیز مطالعه کرده‌، پی‌ برده‌ است زنان بیشتر از مردان دروغ‌های بی‌اهمیت می‌گویند چون نمی‌خواهند احساسات طرف مقابل را جریحه‌دار کنند، در حالی که مردان بیشتر احتمال دارد حقیقت را شاخ و برگ بدهند تا خودشان را بهتر جلوه دهند.

۲. حقیقت می‌تواند اشتهای‌تان را کور کند

اخیراً در یک نظرسنجی در وب‌گاه زاگات سروِی از کسانی که به رستوران می‌روند پرسیده‌ شد آیا دوست دارند اطلاعات ارزش غذایی را در منوها ببینند یا خیر، و بیش از ۶۸ درصد گفتند: ”نه ممنون!” همان‌طور که تیم زاگات، مدیرعامل شرکت زاگات، توضیح می‌دهد، "بسیاری از آدم‌ها برای تفریح و لذت بیرون غذا می‌خورند؛ برای همین کمتر تمایل دارند میزان کالری را محاسبه کنند یا فکرشان را درگیر اطلاعات ارزش غذایی کنند. مشتریانی که به سلامت خود توجه می‌کنند از قبل می‌دانند کدام غذاها با رژیم غذایی‌شان هم‌خوانی دارند.”

۳. اگر عاشق من باشی، به من دروغ‌ می‌گویی

بلا دیپلو، دکترای روان‌شناسی، رهبر پژوهشی بود که در دانشگاه ویرجینیا درباره‌ دروغ‌گوها انجام شد. در آن پژوهش دانشجویان گزارش کردند حداقل ۵۰ درصد اوقات به والدین‌شان دروغ ‌می‌گویند. او می‌گوید: ”کودکان در جامعه پیام‌ها دوگانه‌ای دریافت می‌کنند. ما آنها را به خاطر دروغ‌ گفتن تنبیه می‌کنیم، اما به آنها می‌گوییم بی‌ادبی است که بگویند هدیه‌ کریسمس را دوست ندارند. نتیجه‌اش این است که وقتی بزرگ می‌شوند به ما دروغ‌ می‌گویند، و اذعان می‌کنند برای ناراحت نکردن ما دروغ‌ گفته‌اند.”

۴. اثر پینوکیو

پژوهشگران دانشگاه ویسکانسین اخیراً پی بردند سیاست‌مدارانی که دروغ می‌گویند، در مقایسه با آنها که گفته‌های‌شان موجز و راست است، به‌طور خسته‌کننده‌ای پرحرفی می‌کنند. در این مطالعه‌ "اثر پینوکیو” از نرم‌افزار زبان‌شناسی برای تحلیل بیش از ۵۰۰ گفته استفاده شده‌است که قبلاً درستی یا نادرستی آن بررسی شده‌ بود. نیویورک تایمز اخیراً ۷۰ گفته‌ دونالد ترامپ، کاندیدای ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه و دیگر کاندیداهای ۲۰۱۶ را واقعیت‌سنجی کرد، و سه‌چهارم گفته‌های ترامپ را به عنوان "خیلی نادرست، نادرست، یا دروغ شاخ‌دار دسته‌بندی کرد (دسته آخر برای ادعایی در نظر گرفته شده‌است که نه‌تنها نادرست، بلکه مضحک است).”

بر اساس یک پژوهش اخیر، خبر خوب این است که بسیاری از ما از این‌که دروغ‌گوها را دوست داریم خجالت می‌کشیم: بسیاری از رای‌دهندگان اگر در یک نظرسنجی برخط شرکت کنند، بیشتر از زمانی که در یک مصاحبه‌ تلفنی زنده حضور دارند، احتمال دارد از ترامپ حمایت کنند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *