توزیع 6 بالگرد اطفای حریق در کشور/ برخورد جدی با زمین خواری

11:00 - 24 ارديبهشت 1395
کد خبر: ۱۷۲۸۹۴
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: شش بالگرد اطفای حریق امسال در کشور توزیع می‌شود که یکی از این بالگردها به لرستان اختصاص خواهد یافت.

به گزارش گروه جامعه ، معصومه ابتکار در جلسه آمایش محیط زیست لرستان گفت: در زمینه اطفا حریق جنگل‌های کشور سال گذشته اقدامات مطلوبی انجام شد که انتظار می‌رود این روند ادامه یابد.

وی اظهار کرد: سال 94 به دلیل گرمای هوا، تعداد آتش سوزی‌ها در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل، 30 درصد افزایش یافت، اما وسعت مناطق دچار حریق، 50 درصد کاهش داشت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین با اشاره به اینکه دولت توجه ویژه‌ای به جنگل‌های بلوط دارد، بیان کرد: در این رابطه دو گزارش در دولت و شورای عالی حفاظت محیط زیست مطرح شده و رئیس جمهوری نیز دستور ویژه‌ای در این رابطه صادر کرده است.

ابتکار همچنین با بیان اینکه ارزش اقتصادی و زیست بومی تالاب ها 40 برابر زمین های کشاورزی است، اضافه کرد: چنانچه تالاب گاوخونی احیا نشود اصفهان و کشاورزی این استان متاثر از این پدیده خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه عدم احیا تالاب ها خسارات غیرقابل جبرانی ایجاد می کند اضافه کرد: تالاب گندمان چهارمحال و بختیاری که در سال 88 نابود شده بود، امسال با حمایت تشکل های مردمی به بهترین نحو احیا شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مشکلات پسماند تاکنون حل نشده و باید با توجه ویژه به این معضل، علاوه بر رفع دغدغه های زیست محیطی در راستای ایجاد اشتغال در صنایع بازیافتی اقدام کرد.

ابتکار در خصوص مناطق حفاظت شده افزود: هر تغییری در این منطقه ها باید مبتنی بر طرح های مدیریتی و بر اساس ضوابط دقیق و محدودیت های تایید شده نواحی گردشگری باشد.

وی بیان کرد: متوسط اراضی حفاظت شده در جهان 17 درصد بوده که این میزان در لرستان 6.7 درصد است.

وی مشارکت مردم در حفظ عرصه های طبیعی را بسیار موثر دانست و افزود: باید اصل فلسفه گردشگری طبیعی با حضور جوامع محلی، روستاییان و عشایر تقویت شود.

ابتکار در جلسه با دادستان های شهرستان های لرستان خواستار نا امن شدن فضا برای متخلفان زیست‌محیطی شد.

وی با اشاره به پدیده زمین خواری و جنگل خواری در کشور گفت: مبارزه با این پدیده شوم از اولویت های دولت و قوه قضائیه است.

وی اشاره کرد: برای حفاظت از منابع طبیعی، محیط زیست و حریم شهرها باید اقدامات پیشگیرانه ای در خصوص تغییر کاربری ها در نظر گرفته شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: مقابله با شکار و حفظ حیات وحش در دنیا ارزش قابل توجهی دارد.

ابتکار ادامه داد: در ایران نیز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که بخش عمده ای از آنها ریشه فرهنگی و آموزشی داشته که می توان با برنامه ریزی های خاصی که با همکاری دانشگاه ها و آموزش و پرورش صورت گیرد برخی از مشکلات را مرتفع کرد.

وی افزود: در همین راستا، 33 عنوان جدید در دروس مقاطع تحصیلی مختلف آموزش و پرورش اضافه شده است و کتاب درسی انسان و محیط زیست نیز بزودی منتشر می شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: عدالت در محیط زیست یکی از ارکان مهم حکمرانی دولت ها به شمار می رود.

ابتکار بیان کرد: در مقوله محیط زیست، موضوع عدالت زیست محیطی اهمیت خاصی دارد و از جوانب مختلف بین المللی نیز مورد توجه است.

وی با اشاره به گستردگی ابعاد حقوقی محیط زیست و عدالت زیست محیطی گفت: این مساله مهم در معادلات و مسائل اقتصادی، سیاسی و ارزیابی عملکرد دولت ها یکی از موضوعات مهم به شمار می رود به طوری که ملاک یک حکمرانی خوب در دنیا این است که چقدر توانسته در دفاع از محیط زیست موفق باشد و قوانین و مقرارت و آموزش ها و فعالیت های فرهنگی را با محیط زیست مرتبط کند.

ابتکار با تاکید بر برنامه های آموزشی و فرهنگی گفت: بخشی از رفتارهای با محیط زیست متاثر از عادت و یا سنت های محلی و منطقه ای است که در این خصوص می توان به فرهنگ شکار در منطقه لرستان اشاره کرد که می توان مانع این اقدام با ارتقای آگاهی و شناخت مردم نسبت به ضرورت حفظ گونه های محیط زیست شد.

وی اضافه کرد: امروز حفظ گونه های گیاهی و جانوری در معرض تهدید به عنوان یک میراث جهانی اهمیت دارند و چنانچه مورد آسیب و تهدیدی باشند با حس اشتراک جهانی مورد توجه قرار می گیرند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور توضیح داد: جرایم زیست محیطی از محدوده فردی و اجتماعی فراتر و دارای اثرات جهانی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *