رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

اجرای همزمان ۵ ابرپروژه انتقال آب دریا در دولت سیزدهم

16:37 - 05 آذر 1402
کد خبر: ۴۷۴۶۴۲۶
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
اجرای همزمان ۵ ابرپروژه انتقال آب دریا در دولت سیزدهم
سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به اینکه پنج ابرپروژه انتقال آب دریا در دولت سیزدهم در حال اجرا است، گفت: این طرح‌ها به صورت مشترک بین وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر بخش‌های حاکمیت و بخش‌های خصوصی کشور اجرا می‌شود.

خبرگزاری میزان- به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب با حضور در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر با تشریح اهداف برگزاری نخستین نشستی از مجموعه «گفتگو‌های آبی» اظهار داشت: افزایش جمعیت و افزایش مصرف آب، استفاده بهینه از این نعمت خدادادی را برای کشور ما به یک ضرورت تبدیل کرده است.

وی افزود: برهمین اساس و به منظور یافتن راه حل‌های بهتر و برای اینکه طرح‌های وزارت نیرو را در معرض نقد و ارزیابی و بهبود قرار دهیم، نیاز به گفتگو و تعامل با نخبگان داریم.

بزرگ‌زاده با اشاره به اینکه پنج ابرپروژه انتقال آب دریا در دولت سیزدهم در حال اجرا است، گفت: این طرح‌ها به صورت مشترک بین وزارت نیرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر بخش‌های حاکمیت و بخش‌های خصوصی کشور اجرا می‌شود که یکی از این طرح‌ها، انتقال آب از خلیج فارس است و از استان‌های کرمان، یزد و در بخشی از مسیر از استان هرمزگان نیز عبور می‌کند و اکنون در مرحله بهره‌برداری است.

سخنگوی صنعت آب کشور اضافه کرد: چهار طرح دیگر انتقال آب دریا نیز در این دولت با قدرت جلو می‌رود و شامل انتقال آب به اصفهان از منطقه سیریک، کریدور شرقی به منظور انتقال آب از چابهار به سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، خط انتقال آب به هرمزگان، کرمان و یزد و همچنین خط انتقال آب به استان فارس است.

وی با تأکید بر اینکه دولت بیش از ۸ میلیارد دلار برای این طرح‌ها تأمین مالی کرده، عنوان کرد: تأمین مالی در بخش شرب توسط دولت صورت می‌گیرد و در بخش صنایع نیز شرکت‌های غیردولتی و صنایع بزرگ، پرآب‌بر و سودده سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

بزرگ‌زاده با اشاره به ضرورت برپایی نشست «گفتگو‌های آبی» گفت: این پروژه‌ها دائم می‌توانند بهبود پیدا کرده و اصلاح شود؛ بنابراین به دنبال این هستیم که یک گفتگوی عمیق میان مؤلفان طرح، صاحب‌نظران و منتقدان برقرار کنیم و این طرح‌ها را در معرض نقد اندیشمندان قرار دهیم.

وی بیان داشت: در این نشست‌ها از مشاوران و مؤلفان طرح‌های انتقال آب دریا و از اساتید دانشگاه و سمن‌های محیط زیستی نیز دعوت شده تا در فضایی تخصصی به بحث و گفتگو بپردازیم و براساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، نتیجه آن به اطلاع مردم و نخبگان نیز خواهد رسید.

بزرگ‌زاده با اشاره به حمایت قانونگذار از اجرای طرح‌های انتقال آب از دریا اظهار داشت: قانون انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان در اسفند ۱۴۰۰ تصویب شده و مبنای کار قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین قانون بند ع تبصره ۸ که مورد تأکید برنامه هفتم نیز بوده، مربوط به بازتخصیص صنایع است که صنایع بزرگ و پرآب‌بر را ملزم کرده تا از آب‌های غیرمتعارف شامل پساب و آب دریا استفاده کنند و به این طریق کمک شود تا فشار بارگذاری آب بر روی منابع آب کم شده و این آب آزاد شده به کمک تأمین شرب و محیط زیست بیاید.

سخنگوی صنعت آب کشور در پایان خاطرنشان کرد: نتایج و نکات مثبت نخستین نشست که عصر امروز برگزار می‌شود، در فرآیند‌های بازنگری و تألیف طرح توسط مشاوران و نهاد‌های تصویب‌کننده و وزارت نیرو مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین گزارش، نخستین نشست از مجموعه «گفتگو‌های آبی» ساعت ۱۵ امروز یکشنبه ۵ آذر در شرکت مدیریت منابع آب ایران به نشانی تهران، خیابان فلسطین شمالی، پایین‌تر از تقاطع زرتشت، پلاک ۵۱۷ پذیرای اندیشمندان، صاحب‌نظران و علاقه‌مندان به موضوعات آبی است.
افرادی که امکان حضور در این نشست را ندارند نیز می‌توانند به صورت برخط از طریق نشانی https://www.aparat.com/wrm_co/live این گفتگو را دنبال کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *