رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

بازتاب گسترده سفرپوتین به تهران و ديدار با رهبر معظم انقلاب فیلم

6:52 - 02 آذر 1394
کد خبر: ۱۰۱۶۱۱
خبرگزاری میزان-المیادین نوشت:اهمیت سفر رئیس جمهور روسیه به ایران در دیدار با رهبر ایران نهفته است.
به گزارش میزان،نورالدین الدغیر گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، ولادیمیر پوتین بار دیگر به ایران می آید. این دومین سفر پوتین به تهران طی هشت سال گذشته است.

گفته می شود مسائلی که در این سفر مورد گفتگو قرار می گیرد، می تواند به ترسیم دوباره محور ایرانی-روسی در منطقه بپردازد.

مسائل مطرح میان دو کشور مسائل مختلفی همچون مسائل ژئوسیاسی، نظامی و اقتصادی است.

حسین نقوی حسینی، عضو کمیته امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان ایران گفت: ما روابط مهم سیاسی، اجتماعی و اقتصادی با روسیه هستیم. طی مذاکرات هسته ای نیز مواضع روسیه بیش از دیگر کشورها به ما نزدیک بود.

ولادیمیر پوتین با حسن روحانی دیدار خواهد کرد اما همه دیدگان به دیدار پوتین با سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب ایران دوخته شده است.

پرونده سوریه و موضوع تروریسم در راس گفتگوها قرار دارد. پوتین در کنار سید علی خامنه ای خواهد نشست و بی تردید موضع ایران در قبال سوریه و مخالفت تهران با سرنگونی بشار اسد برای پوتین مخفی نخواهد بود. ایرانی ها سرنگونی سوریه را سرنگونی راهبرد مقاومت در منطقه می دانند.

موضع روسیه نیز تفاوت چندانی با موضع ایران ندارد، زیرا روس ها سقوط حکومت سوریه را به معنای کاهش نفوذ مسکو در منطقه و افزایش دامنه تسلط آمریکا تلقی می کنند.

سردار محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: روسیه از قدرت های بزرگ دنیا است که متوجه خطر تروریسم، داعش و تکفیری ها شده است. همکاری ایران و روسیه در این زمینه می تواند همه کشورهایی را که در معرض خطر تروریسم قرار دارند، تشویق کند که با یکدیگر متحد شوند.

پرونده های سیاست و ترسیم ژئوپلتیک منطقه، ای بسا نیازمند حل نقاط درگیری ایران و روسیه باشد.

در راس این نقاط درگیری نفت، گاز و روابط پس از برداشته شدن تحریم هاست.

در تهران دو کشور به جای ایجاد جبهه رقابت بر سر کشورهای مصرف کننده انرژی، ایجاد طرح های مشترک ایرانی-روسی در زمینه انرژی را مورد بررسی قرار می دهند.

بنابراین نگاه ها به سفر ولادیمیر پوتین به تهران دوخته شده است. این امکان وجود دارد که در تهران یک ائتلاف جدید پدیدار شود. و ای بسا این ائتلاف به یک ائتلاف راهبردی تبدیل شود.
سفر پوتین به ایران موجب تحریک کشورهایی خواهد شد که سیاست های تهران و مسکو خوشایندشان نیست.

راديو فرانسه نیز دراین زمینه گزارش داد:سفر پوتين به تهران کوتاه اما مهم است.

پایگاه اینترنتی رادیو بین‌المللی فرانسه ضمن اشاره به سفر بیست و چهار ساعته رئیس جمهور روسیه به ایران گزارش داد: این سفر نماد روابط نزدیک میان دو کشوری است که در سوریه متحد یکدیگرند.

قرار است ولادیمیر پوتین در تهران در نشست سران کشورهای صادرکننده گاز شرکت کنند. اما در حاشیه این نشست، وی گفتگوهایی محوری با مقامات ایران از جمله (آیت الله) علی خامنه‌ای، رهبر معظم ایران خواهد داشت.

در این گزارش آمده است: سفر پوتین به تهران کوتاه اما بسیار مهم است. قرار است وی نه تنها با حسن روحانی، همتای ایرانی‌اش بلکه با (آیت الله) علی خامنه‌ای، دارنده واقعی قدرت در این کشور نیز دیدار داشته باشد. دو طرف از سال دو هزار و هفت یکدیگر را ندیده‌اند. در آن زمان، دو کشور قراردادی درباره تحویل موشک‌های روسی اس سیصد به ایران امضاء کرده بودند. اما تحریم‌های سازمان ملل، روسیه را مجبور کرد قرارداد را متوقف کند. تهران نیز این مناقشه را به یک دادگاه داوری بین‌المللی کشاند.

در ادامه گزارش آمده است: اما این ماجراها در حال فراموشی است. با توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران، قرار است موشک‌های اس سیصد نیز به زودی به ایران تحویل داده شوند و اینگونه هرگونه مجادله ای میان دو کشور خاتمه می‌پذیرد. مسکو و تهران هرگز ارتباط خود را قطع نکردند و در واقع با توجه به بحران سوریه به یکدیگر نزدیک شده‌اند. هر دو از دولت سوریه دفاع می‌کنند، اگرچه انگیزه‌ها متفاوت است. برای تهران بحث بر سر حمایت از رژیمی متحد است. برای مسکو، بحث بر سر بازیافتن جایگاهی مهم در عرصه خاورمیانه (غرب آسیا) است.

اما محور مسکو-تهران خوشایند پایتخت‌های عربی نیست. مطمئناً ولادیمیر پوتین روز سه شنبه در سوچی، در جنوب روسیه در این باره با پادشاه اردن صحبت خواهد کرد.

بازتاب گسترده سفر پوتین به تهران + فیلم




مهراد
|
-
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۲
0
0
بسم رب الشهدا منم به نوبه خود خیر مقدم میگم به آقای پوتین و خوشحالم که دو کشور تونستن به تعامل برسن و همکاری های همه جانبه با این کشور قدرتمند داشته باشیم و در جدای این بحث نظرم اینه که باید محطاطانه با دیگر کشور ها ارتباط داشته باشیم، زمان زمانِ سیاست است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *