پیشروی شورشیان «تیگرای»/ ائتلاف ۹ جناح ضد دولتی در اتیوپی

13:17 - 14 آبان 1400
کد خبر: ۷۷۱۶۲۱
همزمان با پیشروی شورشیان تیگرای به سمت پایتخت اتیوپی، ۹ جناح ضد دولتی نیز برای اعمال فشار به دولت ابی احمد، ائتلاف تشکیل دادند.

شورشیان «تیگرای» می‌گویند که در ادامه پیشروی خود، به شهر «آدیس آبابا»، پایتخت اتیوپی، نزدیک‌تر شده اند.

به گزارش «سی ان ان»، یکی از گروه‌های شورشی اتیوپی می‌گوید که خود را به ۲۵ کیلومتری پایتخت این کشور رسانده است.

در همین حال ۹ جناح ضد دولتی در اتیوپی اعلام کرده اند که روز جمعه ائتلافی را تشکیل خواهند داد.

به گزارش «رویترز»، ۲ گروه از این جناح‌های سیاسیی اعلام کرده اند که هدف از تشکیل ائتلاف، اعمال فشار برای انتقال سیاسی در اتیوپی ست.

این اعمال فشار به «ابی احمد»، نخست وزیر اتیوپی، همزمان با نزدیک شدن شورشیان به شهر آدیس آبابا صورت می‌گیرد.

برخی از این ۹ جناح سیاسی ضد دولتی در اتیوپی دارای افراد مسلح نیز هستند.

همزمان با اعلام شورشیان تیگرای مبنی بر پیشروی به سمت آدیس آبابا، بسیاری از کشور‌های آفریقایی و غربی خواستار آتش بس فوری در اتیوپی شده اند.

علاوه بر این بسیاری از گروه‌های حقوق بشری درباره وضعیت حقوق بشری این کشور ابراز نگرانی شدید کرده اند.

نزدیک به یک سال از زمانی که «ابی احمد»، نخست وزیر اتیوپی نیرو‌هایی را برای سرکوب نیرو‌های شورشی در منطقه تیگرای فرستاده، می‌گذرد.

از آن زمان جایگاه «ابی احمد» به عنوان برنده جایزه صلح نوبل برای پایان دادن به جنگ با اریتره، تضعیف شده است، زیرا همان سربازان به ارتکاب جنایات غیرقابل توصیف متهم شده‎اند.

ماه نوامبر ۲۰۲۰ نخست وزیر اتیوپی نیرو‌های ارتش این کشور را برای تصرف منطقه «تیگرای» اعزام کرد؛ وی اعلام کرد که این اقدام را در پاسخ به حملات شبه نظامیان «تیگرای» به پایگاه‌های ارتش اتیوپی انجام می‌دهد.

دولت سودان نیز که در حال حاضر تنش‌هایی با اتیوپی دارد، در واکنش به آتش بس یکجانبه ارتش «تیگرای» اعلام کرد «اعلام این آتش بس نشان می‌دهد که نیرو‌های ارتش اتیوپی در مواضع یک هفته گذشته خود نیستند.»

اختلافات از آنجا بالا گرفت که «ابی احمد»، انتخابات برنامه ریزی شده در ماه آگوست گذشته را به دلیل شیوع کرونا به سال آینده موکول کرد.
 
این امر سبب شد مخالفان، وی را به تلاش برای ماندن در قدرت متهم کنند و «جبهه آزادی خواه خلق تیگرای» دست به برگزاری انتخابات در منطقه «تیگرای» در ماه سپتامبر و اعلام خودمختاری بزند.
 
تاکنون ده ها هزار نفر از مردم اتیوپی در نتیجه جنگ اخیر به سودان گریخته‎ و نگرانی‌های زیادی در مورد پیامد‌های درگیری قومی مذکور در دومین کشور پرجمعیت آفریقا وجود دارد.
 
«تیگرا‌ها» که حدود ۶ درصد از جمعیت ۱۱۵ میلیونی اتیوپی را تشکیل می‌دهند، تا زمان قدرت گرفتن «ابی احمد»، دولت اتیوپی را در اختیار داشتند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *