مجازات‌های جایگزین حبس در دستور کار قضات / در حبس زدایی به دنبال استفاده منطقی و هدفمند از مجازات هستیم

9:47 - 22 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۶۴۶۹
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
دادستان بویین زهرا گفت: بايد موضوع مجازات‌های جایگزین زندان در دستور کار باشد تا بتوانیم شاهد کاهش محسوس جمعیت زندانیان باشیم.

سعید اقبالی دادستان بویین زهرا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، با اشاره به سیاست حبس زدایی در دستگاه قضا اظهار کرد: حبس‌زدایی از سیاست های کلان قوه قضائیه است و همه بزرگان و مسولان كشور دغدغه كاهش جمعیت زندان ها را دارند.

وی ادامه داد: بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری در اين خصوص، حجت بر همه مسئولان تمام شد و همگان متوجه شدند که حبس زدایی تنها سیاست قوه قضائیه نیست بلکه سیاست حاکمیت است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بویین زهرا اضافه کرد: حبس زدایی سیاستی علمی، منطقی و اجرا شده در بیشتر کشورهاست و با تأسی از بیانات مقام معظم رهبری تدوین شده تا امنیت جامعه در حد مطلوب باشد و همگی می خواهند افراد حاضر در زندان با حرفه آموزی و آموزش های لازم به آغوش گرم خانواده و جامعه بازگردند.

وی عنوان کرد: باید تمام توان خود را به عنوان یک مسئولیت شرعی و قانونی جهت اجرای این سیاست و تحقق منویات مقام معظم رهبری به کار گیریم.

اقبالی خاطرنشان کرد: ما در حبس زدایی به دنبال استفاده منطقی، عقلانی و هدفمند از مجازات حبس هستیم، حبس زدایی یک اندیشه خاص دستگاه قضایی نیست بلکه موضوع حبس زدایی خواست ملی، دینی،عقلانی و فرا قوه ای است.

وی اعلام کرد: بايد موضوع مجازات های جایگزین زندان در دستور کار باشد تا بتوانیم شاهد کاهش محسوس جمعیت زندانیان باشیم.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بویین زهرا توضیح داد: در حال حاضر علاوه بر روش‎هایی که برای کاهش صدور احکام مجازات حبس به کار برده می‎شود، تعلیق مجازات مجرمانی که برای نخستین بار مرتکب جرم می‎شوند از دیگر راه‎های مؤثر در کاهش جمعیت کیفری زندان ها به شمار می‎آید.

وی گفت: سیاست حبس‎زدایی و کاهش جمعیت کیفری زندان‎ها، می‎تواند از طریق بهره‎گیری از روش‎های متعدد در مسیر اجرا موفقیت‎های بیشتری کسب کند.

اقبالی اظهار داشت: مشکلات اقتصادی، بیکاری و غیره از عوامل تاثیرگذار در بروز جرایم و در نتیجه افزایش زندانیان محسوب می‎شوند.

وی عنوان کرد: بايد توجه كرد كه در بسیاری از مواقع حضور فرد در زندان به لحاظ اجتماعی و اعتباری صدمات جبران ناپذیری را به زندگی متهم وارد می‌کند، از سوی دیگر زمانی که فردی وارد زندان می شود آسیب های اجتماعی بسیاری خانواده این فرد را تهدید می کند بنابراين استفاده از مجازات های جایگزین برای کاستن از ضررها و آسیب های جدی زندان به افراد و خانواده زندانیان ضروری است.

وی اعلام کرد: مشکل دیگری هم که در میان مراجعان و ذهن مردم وجود دارد این است که نگاه عمومی جامعه در برخورد با جرائم و تخلفات حبس و زندانی شدن افراد است در حالی که زندان باید راه نهایی و آخرین برای کار قضایی باشد.

دادستان بویین زهرا در پایان خاطرنشان کرد: البته امروز با توجه به گستردگی جوامع و پیچیدگی جرایم و لزوم مقابله با شرارت‌ها و تبهکاری ها و از طرفی ضرورت حفظ امنیت اجتماعی، برای محافظت از جامعه و مقابله با اقدامات مخرب لازم است مکانی به نام زندان داشته باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *