بخش چهارم| پرونده ویژه توییتر و سانسورینگ

افشای پروپاگاندای ضدایرانی پنتاگون در توییتر/ سرپوش‌گذاری کاخ سفید بر ماجرای رسوایی لپ‌تاپ پسر بایدن

7:45 - 20 آبان 1402
کد خبر: ۴۷۴۲۳۶۵
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
افشای پروپاگاندای ضدایرانی پنتاگون در توییتر/ سرپوش‌گذاری کاخ سفید بر ماجرای رسوایی لپ‌تاپ پسر بایدن
دولت آمریکا با به‌کارگیری بازوی نهادهای امنیتی از طرفی به ایران‌ستیزی می‌پرداخت و از طرفی دیگر جلوی پخش اطلاعات درباره فساد در دولت بایدن را می‌گرفت.

خبرگزاری میزان - در «پرونده ویژه توییتر و سانسورینگ»، به موضوع سانسورینگ توسط حاکمیت آمریکا و اروپا و آزادی بیان محدود شده مردم در مهدهای آزادی بیان، پرداخته می‌شود.

در بخش اول توضیحی درباره ایلان ماسک داده و به ماجرای پرحاشیه فروش توییتر به این میلیاردر اشاره شد.

در بخش دوم به واکنش‌های غیرمنتظره سیاست‌مداران و قانون‌گذاران به فروش توییر اشاره داشتیم. به پرسش‌هایی درباره اینکه چرا لیبرال‌ها به این میزان از فروش توییتر نگران بودند؟ و چرا جمهوری‌خواهان از فروش توییتر خوشحال بودند؟ پاسخ دادیم.

در بخش سوم نیز به فایل‌های توییتر پرداخته شد. فایل‌های توییتر به سانسورینگ و سلب حق آزادی بیان مردم در آمریکا مربوط می‌شود. سازمان اف‌بی‌آی و کاخ سفید با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، مانع پخش مطالب و اخباری را که نمی‌خواهند مردم بدانند، می‌شوند.

در بخش چهارم به توطئه سازمان‌های امنیتی برای سرپوش گذاشتن روی ماجرای معاملات پشت پرده پسر بایدن پرداخته می‌شود.

در اینجا خواهیم دید که پلیس فدرال آمریکا لزوما، امین مردم نبوده و منافع گروهی خاص را دنبال می‌کند.

تنها لیبرالی که نظری متفاوت با مابقی دموکرات‌ها دارد

۹ دسامبر ۲۰۲۲

در دورانی که بیشتر سیاست‌مداران دموکرات در قبال افشاگری‌های توییتر یا سکوت کردند و یا ایلان ماسک را فردی خائن تلقی می‌کردند، یکی از رنگین‌پوستان این حزب، موضع متفاوتی گرفت.

رو خانا، نماینده مجلس دموکرات از کالیفرنیا در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز در واکنش به فایل‌های توییتر، گفت: «کار آنها مشکل ساز بوده است. آنها از منظر تکنیکی، بخش خصوصی هستند اما شبکه‌های اجتماعی در واقع نمونه امروزی میدان شهر 1 بوده و نباید دست در سانسورینگ داشته باشند. اما سانسور کردن نیویورک پست، خلاف آزادی بیان بود. این را هم بگویم اگرچه نیویورک‌پست در شش سال اخیر هیچ مطلبی مثبتی درباره من ننوشته، اما هیچ وقت انتظار ندارم که حق آزادی بیان آنها گرفته شود.»

خانا، افزود: «مسئله‌ای که من را نگران کرده، سانسورینگ بر اساس عقاید است. بخش دوم فایل‌های توییتر نشان می‌دهد که آنها افراد را بر اساس عقاید سیاسی سانسور می‌کردند.»

این نماینده در مصاحبه‌ای دیگر اشاره کرد: «نیمی از کشور اطلاعی از فایل‌های توییتر ندارند و نمی‌دانند نظر حزب دیگر چیست. شبکه سی‌ان‌ان دفعات زیادی مرا دعوت به مصاحبه کرده است، ولی در این چند روز هیچ خبری از آنها نیست. بحران کشور در این است که نیمی از کشور درگیر فایل‌های توییتر و درباره نداشتن حق آزادی بیان بحث می‌کنند و نیمه دیگر کشور اصلا نمی‌داند بحث سر چیست.»

مکاتبات نهادهای امنیتی آمریکا با مدیران توییتر

۱۰ دسامبر ۲۰۲۲

بیش از ۵۰ کارشناس مسائل امنیتی، افشاگری از پشت پرده معاملات بایدن را جنگ روانی و دخالت روس‌ها در انتخابات کشور دانستند.

در بخش سوم پرونده فایل‌های توییتر نشان داده شد که یول راث، مسئول بخش حفاظت و امنیت در توییتر، در تابستان ۲۰۲۰ ملاقات هفتگی با سران سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا داشته است.

آنها به توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی، هشدار دادند که عوامل روس درصدد پخش مدارک هک شده، پیش از انتخابات هستند.

این مدارک، ایمیل‌های استخراج شده از لپ‌تاپ پسر بایدن بود و هیچ هکر اهل روسیه وسط نبود.

سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکایی به نوعی می‌خواستند تا چتر حمایتی روی بایدن گرفته و جلوی پخش اخبار کوبنده علیه نماینده دموکرات‌ها را بگیرند.

 

فایل

 

اسنادی از نامه‌نگاری‌های سازمان اف‌بی‌آی با توییتر نشان می‌دهد که آنها گزارش چند توییت به اصطلاح نگران کننده را به یول راث می‌دادند.

 

بنیانگذار توییتر، نوش‌دارو را پس از مرگ سهراب داد

۱۴ دسامبر ۲۰۲۲

جک دورسی، بنیانگذار توییتر در واکنش به فایل‌های توییتر، گفت: «بحث‌های زیادی درباره فایل‌های توییتر مطرح شده است‌. به نظر من باید از ۳ ارزش برای برطرف کردن ایرادات استفاده کرد. من با توجه به سابقه مدیریت و تاسیس این پلتفرم، به این نتایج رسیده‌ام.»

۱.  نباید شبکه‌های اجتماعی با فشارهای دولت و کمپانی‌ها کنترل شوند.

۲.  فقط فرد نویسنده توییت، باید توییت خود را پاک کند.

۳.  نظارت باید بر اساس الگوریتم انجام شود.

دورسی، افزود: «توییتر نه در زمان ریاست من و نه امروز، به هیچ یک ارزش‌هایی که ذکر کردم پایبند نیست. همه تقصیرها بر گردن خودم بوده و من بودم که اجازه ورود فعالان سیاسی را در سال ۲۰۲۰ دادم. لذا دیگر امیدی برای رسیدن به این ارزش‌ها نداشته و پس از مدتی از ریاست کناره‌گیری کردم.»

 

فایل

 

بخش جدیدی از فایل‌های توییتر

۱۷ دسامبر ۲۰۲۲

مت تیبی (ژورنالیست مستقل و نویسنده کتب سیاسی) در بخش ششم فایل‌های توییتر بیشتر به دخالت مستقیم اف‌بی‌آی و دیگر سازمان‌های اطلاعاتی در سازوکار شبکه‌های اجتماعی پرداخت.

از ژانویه سال ۲۰۲۰ تا نوامبر سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۵۰ ایمیل بین اف‌بی‌آی و یول راث مسئول بخش امنیت توییتر، رد و بدل شده بود. یکسری از این ایمیل‌ها نکته خاصی ندارند و برخی دیگر حاکی از درخواست اف‌بی‌آی برای دریافت اطلاعات شخصی کاربران است. اما تعداد زیادی به درخواست‌های اف‌بی‌آی برای مقابله با اطلاعات غلط درباره انتخابات مربوط می‌شود‌. 

 

فایل

 

مت تیبی در ادامه اشاره کرد که اف‌بی‌آی، توییتر را به مثال سگ خود می‌دید. رابطه ارباب و حیوان. برای نمونه اف‌بی‌آی در ایمیلی به کارمندان توییتر دستور داد تا جلوی ۴ حساب کاربری را بگیرند. در نتیجه هر ۴ حساب مسدود شد.

آنها در ایمیلی دیگر نام ۲۵ حساب کاربری را برای رسیدگی به توییتر دادند. بیشتر این حساب‌های کاربری در زمینه شوخی با مسائل سیاسی فعالیت داشتند.

فایل

داستان لپ‌تاپ پسر بایدن

۱۹ دسامبر ۲۰۲۲

بخش هفتم فایل‌های توییتر به اقدامات پیشگیرانه سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی آمریکا برای جلوگیری از پخش شدن داستان لپ‌تاپ پسر بایدن می‌پردازد.

مایکل شلنبرگر (ژورنالیست مستقل و نویسنده کتب پرفروش سیاسی) این بخش را در توییتر منتشر کرد.

 

فایل

 

داستان لپ‌تاپ پسر بایدن به دسامبر ۲۰۱۹ بازمی‌گردد. مالک یک خدمات رایانه‌ای در ایالت دلاوِر با اف‌بی‌آی تماس گرفته و گزارش جا ماندن لپ‌تاپ پسر بایدن در مغازه را می‌دهد. اف‌بی‌آی روز نهم این ماه، لپ‌تاپ را می‌گیرد. مالک مغازه در این لپ‌تاپ اسناد جرایم پسر بایدن را دیده بود و وقتی تا ماه آگوست خبری از اف‌بی‌آی نشد، به رودی جولیانی ایمیل می‌زند. سپس جولیانی این اطلاعات را در اختیار نشریه نیویورک‌پست قرار می‌دهد. 

نیویورک‌پست در روز ۱۳ اکتبر ۲۰۲۰ به وکیل بایدن اطلاع می‌دهد که آنها قصد انتشار گزارشی درباره لپ‌تاپ را دارند.

 

فایل

 

دو ساعت پس از این اتفاق، سازمان اف‌بی‌آی به یول راث در توییتر ایمیل زده و از او می‌خواهد تا تعدادی فایل‌ را بارگیری کند.

 

فایل

فردای  ان روز، ۱۴ اکتبر ۲۰۲۰ نیویورک‌پست گزارشی درباره معاملات پشت پرده پسر بایدن منتشر می‌کند. تمامی مطالب این گزارش، واقعیت داشت.

چند ساعت بعد، توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی، این گزارش را سانسور کرده و جلوی پخش آن را گرفتند. با این اقدام، صحت گزارش را نیز زیر سوال بردند.

 

فایل

 

سانسور کردن خبر لپ‌تاپ، یکماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ رخ داد و به عقیده نیمی از مردم آمریکا تاثیر بزرگی در نتیجه انتخابات داشت.

در تمام این مدت، سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی، لپ‌تاپ بایدن را یک عملیات هک و تخریب از سوی روسیه می‌خواندند. اگرچه فعالیت خیلی کمی از سوی روسیه را مدیران توییتر گزارش می‌دادند. 

فشارهای اف‌بی‌آی در سال ۲۰۲۰ روی شبکه‌های اجتماعی بسیار زیاد شده بود. آنها به صورت مداوم درخواست اطلاعات شخصی حساب‌های کاربری را می‌کردند.

توییتر به اف‌بی‌آی چند دفعه‌ای هم گفته بود که بدون حکم قضایی، هر اطلاعاتی را هم در اختیار آنها نمی‌گذارد.

اف‌بی‌آی برای اینکه به مقصود خود برسد، به چند تن از مدیران توییتر، اجازه دیدن و خواندن محتوای محرمانه security clearance  را داد‌. آنها با این اقدام، در توییتر نفوذ کرده و به اصطلاح آنها را نمک‌گیر کردند. حتی اف‌بی‌آی بابت همکاری مدیران توییتر، به آنها حقوق نیز می‌داد.

فایل

ماجرای لپ‌تاپ را اف‌بی‌آی از ابتدای کار می‌دانست که واقعیت داشته و اقدام هکرهای روسیه در کار نیست. فاکتور تعمیر این لپ‌تاپ نزد مغازه‌دار وجود داشته و پسر بایدن زیر آن را امضا کرده بود. وقتی اف‌بی‌آی لپ‌تاپ را از مغازه‌دار گرفت، زیر سند تحویل را هم امضا کرد.

حتی روزنامه واشنگتن‌پست، روز ۱۵ اکتبر گزارشی منتشر کرد که اقدام افشاگرانه رودی جولیانی، زیر سر روس‌ها است. لیبرال‌ها از زمان انتخاب ترامپ در ۲۰۱۶، هر روز در رسانه‌ها فریاد دخالت روسیه در این انتخابات را سر می‌دادند. لذا هرجایی که صحبت از دخالت روسیه می‌شد، همه با احتیاط جلو می‌رفتند.

مدیران توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز برای اینکه خشم لیبرال‌ها و مافیای پشت پرده را برنیفروزند، تسلیم خواسته‌های آنان می‌شدند. 

 

فایل

 

درباره اطلاعات استخراج شده از لپ‌تاپ باید گفت که پسر بایدن با استفاده از رانت پدر در زمان معاونت ریاست جمهوری دولت اوباما، ده‌ها میلیون دلار درآمد داشته است. نام او در بین هیئت مدیره چند شرکت خارجی به چشم می‌خورد. او حتی یک تجارت هم با یک شرکت چینی داشت که عملاً لازم نبود هیچ کاری را انجام دهد. گویا پسر بایدن بودن، کافی است.

پسر بایدن معاملات در ظاهر سالم و در باطن فاسد متعددی نیز با شرکت‌های صوری در اوکراین داشته است. حتی چند ماه پیش، در بازه حضور هانتر بایدن در کاخ سفید، کوکائین کشف شد که مسئولان امنیتی کاخ سفید روی این مسئله نیز سرپوش گذاشتند. پسر بایدن در ملاعام گفته که از کوکائین استفاده کرده است.

 

نقش شبکه‌های اجتماعی در نتایج انتخابات آمریکا

 

سفارش وزارت دفاع آمریکا برای گس‌لایتینگ (تحمیق) کاربران خاورمیانه‌ای

۲۰ دسامبر ۲۰۲۲

بخش هشتم فایل‌های توییتر به دخالت نیروهای امنیتی آمریکایی در مسائل داخلی دیگر کشورها مربوط می‌شود. این قسمت لی فنگ (ژورنالیست مستقل) منتشر کرد. 

توییتر برای سال‌ها در مجلس شهادت داده است که جلوی دخالت‌های مخرب دولت‌ها را در این پلتفرم می‌گیرد. اما در پشت پرده، آنها به عاملان پنتاگون چراغ سبز نشان دادند. پنتاگون برای اعمال جنگ روانی، اقداماتی در توییتر انجام داد که خلاف سیاست عمومی توییتر است.

یکی از سازمان‌های زیرمجموعه پنتاگون در سال ۲۰۱۷ نامه‌ای به توییتر زد که در آن گفته شد: «ما با استفاده از ۵۲ حساب کاربری عرب‌زبان قصد بزرگ‌کردن کردن یکسری از پیام‌ها را داریم.» آنها درخواست گرفتن تیک آبی برای شش حساب کاربری و اجازه فعالیت بدون محدودیت را داشتند.

 

فایل

 

این حساب‌های کاربری در راستای پیشبرد اهداف نظامی آمریکا در خاورمیانه بوده و پیام‌های ضدایرانی را تبلیغ می‌کردند. آنها طرفداری از جنگ عربستان با یمن کرده و ادعا می‌کردند که حملات پهپادهای آمریکایی، فقط تروریست‌ها را می‌کُشد.

 

فایل

 

پنتاگون سپس تاکتیک خود را تغییر داد و فعالیت این حساب‌های کاربری ظاهری اورگانیک به خود گرفت.

وزارت دفاع آمریکا نگران شباهت این حساب‌های کاربری و مرتبط شدن آنها به این سازمان بود. در ایمیلی دیگر به توییتر، درباره فعالیت‌های ۱۵۷ حساب کاربری مشابه برای پیشبرد اهداف نظامی آمریکا در خاورمیانه صحبت شده بود. 

بسیاری از این حساب‌های کاربری پروپاگاندایی پنتاگون، تا ماه می ۲۰۲۲ به فعالیت خود ادامه دادند. در آگوست این سال، یک سازمان نظارت بر فعالیت‌های اینترنتی در استفورد، فعالیت‌های پروپاگاندایی نیروی‌های نظامی آمریکا را افشا کرد. این اقدامات با ارائه اخبار غلط در توییتر، تلگرام، فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گرفت.

واکنش نخبگان آمریکایی به افشاگری‌های توییتری

۲۸ دسامبر ۲۰۲۲

اگرچه بیشتر استادان دانشگاه‌های آمریکایی لیبرال هستند، اما نفراتی نیز هنوز جرات شنا کردن در جهت خلاف جریان اصلی را دارند.

مارتی ماکاری، پرفسور دانشگاه جانز هاپکینز موضوعات ذکر شده در فایل‌های توییتر را به فضای رسانه‌های کشورهای دیگر تشبیه کرد و گفت: «این رفتارهای دولت در قبال رسانه، شبیه رسانه‌های دولتی در کشورهای دیگر است. این رسانه‌ها هر حرفی را که مخالف روایت حزب سیاسی روی کار است، سانسور می‌کنند؛ متاسفانه مسئله‌ای مشابه را در جامعه امروز خود می‌بینیم.

سانسور کردن مردم جهت آرام کردن چپ‌های تندرو

۳ ژانویه ۲۰۲۳

بخش جدیدی از فایل‌های توییتر به اقدامات توییتر برای آرام کردن دموکرات‌ها اشاره دارد.

توییتر در سال ۲۰۱۷ سعی داشت تا از کانون توجه فاصله بگیرد. حتی سیاست داخلی بر این شد که به صورت رسمی صحبتی درباره دخالت عاملان روسیه در انتخابات نکنند‌.

مارک وارنر، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، وقتی دید که توییتر مدارکی دال بر دخالت روسیه ارائه نمی‌دهد، آنها را تحت فشار قرار داد‌. در نتیجه توییتر تصمیم به تشکیل یک «گروه ضربتی روسیه» گرفت تا دخالت روسیه را به صورت مفصل بررسی کند.

 

فایل

 

اما این گروه ضربتی پس از بررسی ۲۵۰۰ حساب کاربری، هیچ حضور پر رنگ روسیه را در فضای انتخابات ندید. فقط ۳۲ حساب کاربری مشکوک بوده که ۱۷ عدد از آنان به روسیه مربوط بودند‌. در انتها فقط ۲ حساب کاربری حضور پر رنگ در فضای توییتر داشتند که یکی از آنها رسانه راشاتودی بود. هیچ یک از این حساب‌های کاربری رابطه‌ای با سرویس‌های اطلاعاتی روسیه نداشتند. 

در سال ۲۰۱۷ فشار لیبرال‌ها و رسانه‌های جریان اصلی به قدری روی توییتر زیاد شده بود که آنها را مجبور کرد تا به دروغ، دخالت روسیه در انتخابات را اغراق کنند. یکی از پرفسورهای دانشگاه جانز هاپکینز به توییتر اتهام زد که آنها عنصر دولت روسیه بوده و مدارک دخالت این کشور را در انتخابات پاک کرده‌اند. 

 

فایل

 

شاید این سوال پیش بیاید که چرا رسانه‌های جریان اصلی اهمیتی به فسادهای مالی پسر بایدن و پدرش ندادند؟

به قول سم هریس یکی از فیلسوفان معروف لیبرال: «اصلا مهم نیست که بایدن و پسرش چه کرده‌اند؛ حتی اگر یک جنازه هم در زیرزمین آنها پیدا می‌شد، مهم نبود. مهم این بود که نماینده جمهوری‌خواهان در انتخابات پیروز نشود.»

بیشتر دموکرات‌ها نیز عقیده‌ای مشابه دارند. مهم زیر پا گذاشتن قوانین کشور نیست، بلکه چه کسی این قوانین را زیر پا می‌گذارد، اهمیت دارد. وقتی یک خودی خاطی باشند، طوری رفتار می‌کنند که یا محق بوده و یا ایراد از قانون است.

در بخش پایانی به تعدادی از مسائلی که پس از افشاگری‌ها رخ داد می‌پردازیم.

1 . میدان شهر: محلی که در دوران قدیم، مردم گرد هم آمده و درباره مسائل پیرامون خود به گفت‌وگو و بحث می‌نشستند.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *