_ نمناک نوشت: هوموس (به عربی:حُمُّص) یک پیش غذای مدیترانهای – عربی عالی میباشد که طرفداران زیادی به خصوص بین افراد گیاهخوار دارد. این غذا که در لبنان بسیار معروف بوده و جزو پیش غذاهای اصلی محسوب میشود با مواد غذایی در دسترسی مانند نخود، سیر، ارده و... تهیه میشود.
نخود ۱ لیوان
سیر ۴ حبه
ارده ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
جعفری دلخواه برای تزیین
نخود را پاک کرده و بشویید و در ظرفی بزرگ ۱۲ ساعت خیس بدهید و چند بار آب آن را تعویض کنید.
نخود خیس شده را با حبههای سیر داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود.
پوست نخود پخته شده را جدا کنید.
نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا یکدست شود.
ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب ونمک و فلفل به مواد داخل غذاساز اضافه کرده و دوباره غذاساز را روشن کنید تا نهایتا یک مخلوط کاملا یکدست و نرم داشته باشید.
اگر هوموس غلیظتر از چیزی است که در نظر دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید.
هوموس را به ظرف سرو منتقل کنید و روی آن روغن زیتون بریزید.
به جای نخود خام میتوانید از کنسرو نخود استفاده کنید.
برای پخت زودتر نخود از زودپز استفاده نمایید.
برای خوشمزهتر و متفاوت ترشدن هوموس میتوانید به آن انواع مختلف ادویهها مثل پاپریکای دودی، انواع مختلف سبزیها مثل گشنیز و جعفری خرد شده، سیرکبابی و یا انواع مغزهای تست شده یا زیتون هم اضافه کنید.
برای تزئین هوموس میتوانید از مقداری پنیر فتا و دانههای کاج بو داده هم استفاده کنید.
میتوانید میزان نخود، ارده و آبلیمو را نسبت به ذائقه خود تغییر دهید.
در کنار هوموس خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمهای استفاده کنید.
هوموس را میتوانید به مدت یک هفته در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.
هوموس را میتوانید در وعده پیش غذا - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد.