طرز تهیه «حمص» با نخود

_ نمناک نوشت: هوموس (به عربی:حُمُّص) یک پیش غذای مدیترانه‌ای – عربی عالی می‌باشد که طرفداران زیادی به خصوص بین افراد گیاهخوار دارد. این غذا که در لبنان بسیار معروف بوده و جزو پیش غذا‌های اصلی محسوب می‌شود با مواد غذایی در دسترسی مانند نخود، سیر، ارده و... تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه هوموس یا حمص

نخود ۱ لیوان

سیر ۴ حبه

ارده ۴ قاشق غذاخوری

روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

جعفری دلخواه برای تزیین

طرز تهیه حمص (هوموس)

نخود را پاک کرده و بشویید و در ظرفی بزرگ ۱۲ ساعت خیس بدهید و چند بار آب آن را تعویض کنید.

نخود خیس شده را با حبه‌های سیر داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا بپزد و نرم شود.

پوست نخود پخته شده را جدا کنید.

نخود پخته پوست کنده و سیر‌های نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید تا یکدست شود.

ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب ونمک و فلفل به مواد داخل غذاساز اضافه کرده و دوباره غذاساز را روشن کنید تا نهایتا یک مخلوط کاملا یکدست و نرم داشته باشید.

اگر هوموس غلیظ‌تر از چیزی است که در نظر دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید.

هوموس را به ظرف سرو منتقل کنید و روی آن روغن زیتون بریزید.

چند نکته کاربردی برای پخت هوموس

به جای نخود خام می‌توانید از کنسرو نخود استفاده کنید.

برای پخت زودتر نخود از زودپز استفاده نمایید.

برای خوشمزه‌تر و متفاوت ترشدن هوموس می‌توانید به آن انواع مختلف ادویه‌ها مثل پاپریکای دودی، انواع مختلف سبزی‌ها مثل گشنیز و جعفری خرد شده، سیرکبابی و یا انواع مغز‌های تست شده یا زیتون هم اضافه کنید.

برای تزئین هوموس میتوانید از مقداری پنیر فتا و دانه‌های کاج بو داده هم استفاده کنید.

میتوانید میزان نخود، ارده و آبلیمو را نسبت به ذائقه خود تغییر دهید.

در کنار هوموس خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه‌ای استفاده کنید.

هوموس را می‌توانید به مدت یک هفته در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

نکات تکمیلی در مورد هوموس

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت میباشد.

هوموس را می‌توانید در وعده پیش غذا - سرو کنید.

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب می‌باشد.