_ نمناک نوشت: قطعاً تمیز کردن باربیکیو با تمیز کردن وسایل مختلفی که در آشپزخانه داریم، مثل اجاق گاز متفاوت است. باربیکیو چربی و آلودگی زیادی به خود جذب میکند، مخصوصاً اینکه در محیط باز قرار گرفته باشد. برای تمیز کردن آن باید نکات مهم تری را در نظر بگیرید که در این قسمت به شما کمک خواهیم کرد.
هنگامی که مقداری گرما هنوز داخل باربیکیو وجود دارد، میتوانید یک پیاز را به چنگال بزنید و آن را در قسمتهای مختلف باربیکیو بکشید. آب پیاز به راحتی مواد غذایی را به خودش جذب میکند.
اگر از باربیکیو استفاده کردید، دقت کنید هنگامی که در حال خنک شدن بود، یک روزنامه آغشته شده به آب را بردارید و بعد از خنک شدن روی آن گذاشته و درب آن را ببندید. نیم ساعت آن را در همین حالت نگه دارید تا بخار حاصل از آب روزنامه، باعث تمیز شدن داخل باربیکیو شود.
شما میتوانید قطعات باربیکیو را داخل ماشین ظرفشویی بگذارید و آن را تمیز کنید، مگر این که باربیکیو خیلی بزرگ باشد.
قسمت داخلی باربیکیو یا لوازم باربیکیو را با قهوه پر کنید که یک ماده بسیار عالی برای کنده شدن چسبندگیهای حاصل از مواد غذایی است. اسید موجود در قهوه باعث شل شدن آلودگیهایی میشود که به باربیکیو چسبیده اند.
۵۰۰ میلی لیتر سرکه را با مقدار مساوی آب داخل بطری اسپری بریزید و سپس آن را به باربیکیو اسپری کنید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس آن را خالی کرده و دوباره با سرکه پر کنید و روی قسمت مورد نظر اسپری نمایید و بعد اسکراب کنید تا به طور کامل تمیز شود.
مقداری جوش شیرین داخل باربیکیو بریزید و کمی آن را داخل آب حل کنید. از یک اسفنج استفاده کرده و عمل اسکراب را انجام دهید تا تمام جوش شیرینها از بین بروند.
اگر هنوز هم کثیفی و آلودگی داخل باربیکیو وجود دارد، میتوانید آن را با آب داغ و صابون تمیز کنید. اگر براش مخصوص باربیکیو ندارید، از مقداری فویل استفاده کنید و روی قسمتهای کثیف بکشید.
بسیار مهم است که خاکسترها و ذغالهای قدیمی را قبل از شروع دوباره برای پخت غذا از داخل باربیکیو تمیز کنید. حتماً دستمال آشپزخانه را داخل یک سطل آب مرطوب کنید و تمام کثیفیها را بردارید و بعد از آب صابون استفاده کنید.
بعد از این که تمیز کردن داخل باربیکیو به اتمام رسید، فراموش نکنید که قسمت بیرونی را هم تمیز کنید. آب داغ و صابون به شدت برای از بین بردن چربیها موثر است.
وقتی که کارتان تمام شد، باربیکیو را حداقل به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید تا تمام بقایای مواد غذایی از بین برود و هنگامی که غذای بعدی را درست میکنید، طعم غذای قبلی داخل آن باقی نماند.