_ نمناک نوشت: کیک براونی از خوشمزهترین انواع کیک شکلاتی است که طعم بی نظیر و بافت عالی دارد. این نوع کیک که بافتی ما بین کیک و شیرینی دارد، برای پذیرایی عصرانه از مهمان به همراه چای یا قهوه بی نظیر است. طرز تهیه کیک براونی خانگی با دستورالعملی که در این بخش از آشپزخانه نمناک آورده ایم، راحت و ساده است، اما باید دقت کنید که براونی شما سفت و خشک نشده و یا خام نماند.
آرد ۳/۴ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱ پیمانه
کره ۱۷۰ گرم
شکلات تختهای ۱۰۰ گرم
پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری
شکلات چیپسی نسوز به میزان لازم
پودر قهوه ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ۱ قاشق چای خوری
نمک نصف قاشق چای خوری
برای تهیه کیک براونی طبق مراحل زیر عمل کنید:
شکلات تختهای را همراه کره درون یک کاسه بریزید و به روش بن ماری ذوبش کنید یعنی کاسه را روی بخار آب داغ قرار دهید تا کاملا آب شوند. میتوانید ظرف را برای ۱ دقیقه در ماکروفر با قدرت ۱۰۰ درصد قرار دهید.
پس از آب شدن شکلات و کره، ظرف را از روی حرارت بردارید و زمانی که مواد ولرم شد، شکر و پودر قهوه را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا دانههای شکر کمی حل شود، در صورت مشخص بودن ذرات شکر، نگران نباشد این یک فرآیند طبیعی میباشد.
پس از خنک شدن مواد، تخم مرغها را یکی یکی به آن اضافه کنید و با افزودن هر کدام فقط کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند. زیاد هم زدن در این مرحله بافت کیک را خراب میکند.
در این مرحله و بعد از افزودن آخرین تخم مرغ وانیل را افزوده و مواد را کمی هم بزنید.
آرد، نمک، پودر کاکائو را چند بار الک کنید و طی چند مرحله به مواد شکلاتی اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد در آن گلوله گلوله نشود.
با کمی روغن یا کره یک قالب کیک مربعی یا مستطیلی را چرب کنید و کف آن را کاغذ روغنی بیندازید، طوری که کاغذ روغنی از اطراف قالب بیرون بیاد تا زمان خارج کردن کیک از قالب مانند دستگیره از آن استفاده کنیم.
مقداری شکلات چیپسی نسوز را روی مایهی کیک براونی بریزید.
فر را از قبل گرم کرده و دمای فر را روی ۱۸۰ درجهی سانتی گراد تنظیم کنید.
مایه کیک براونی را داخل قالب ریخته و به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه بگذارید تا پخته شود. با استفاده از یک خلال دندان میزان مغز پخت شدن کیک براونی خودتان را بررسی کنید. اگر مواد به خلال چسبید، کیک شما هنوز نیاز به پخت دارد. آن را دوباره درون فر قرار دهید و به آن کمی زمان دهید.
بعد از خنک شدن کیکتان آن را برش زده و سرو کنید.
شیر نصف پیمانه
شکر نصف پیمانه
پودر کاکائو ٣ قاشق غذاخوری
شیر و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر در شیر حل گردد.
١/۴ پیمانه روغن مایع و ٣ قاشق غذاخوری پودر کاکائو را ترکیب و هم بزنید و با شکر و شیر داغ مخلوط کنید.
سس داغ را روی کیک براونی در قالب بربزید و چند دقیقه زمان دهید تا سس جذب کیک شود.
این کیک را اگر در یخچال نگهداری کنید، بدلیل داشتن کره و شکلات سفت میشود پس بهتر است کیک براونی را همان روز مصرف کنید.
کیک براونی ۳ روز قابل نگهداری میباشد.
در صورت دوست نداشتن طعم کره از مارگارین استفاده کنید.
در صورت استفاده از شکلات شیرین میتوانید مقدار شکر را کمتر بریزید.
براونی به دلیل تراکم و سنگینی بافت و وجود شکلات پف زیادی ندارد.
هم زدن زیاد بافت براونی را سفت خواهد کرد.
برای پخت براونی از قالب مربع یا مستطیل استفاده شود و بهتر است از قالب شیشهای (پیرکس) استفاده نکنید.
دمای فر نباید بیش از میزان گفته شده باشد.
براونی را میتوانید به شکل ساده یا با سس شکلاتی سرو کنید.
کیک براونی جزو کیک و شیرینی - انواع کیک میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۴۵ دقیقه میباشد.
کیک براونی را میتوانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد.