_ آنا به نقل از تک اورگ نوشت: ما تقریباً به این واقعیت عادت کردیم که در همهچیز پلاستیک و یا میکروپلاستیک وجود دارد، اما بااینحال شنیدن اینکه ممکن است مقدار زیادی پلاستیک در غذای وجود داشته باشد، ناراحتکننده است. در حقیقت، مطالعه جدید محققان دانشگاه کوئینزلند نشان میدهد در هر ۱۰۰ گرم برنج حدود ۳ الی ۴ میلیگرم پلاستیک وجود دارد. این میزان برای برنجهای نیمه آماده بسیار بیشتر است.
برنج یکی از پرمصرفترین مواد غذایی در جهان است. قبلاً برنج غذای مخصوص آسیاییها بود، اما اکنون در همه جای دنیا استفاده میشود؛ بنابراین برنج باید ایمن و بدون آلودگی باشد، زیرا در غیر این صورت میلیونها نفر ممکن است از این آلودگی نگرانکننده رنج ببرند، که میتواند برای سلامتی افراد بسیار مضر باشد.
محققان در استرالیا از یک تکنیک جدید برای اندازهگیری میزان پلاستیک در برنج استفاده کردند. آنها به دنبال هفت نوع پلاستیک مختلف بودند - از پلیاتیلن گرفته تا پلی استایرن و اکریلیک. مطمئناً مصرف هر نوع میکروپلاستیک میتواند برای شما مضر باشد؛ بنابراین محققان سه تا چهار میلیگرم پلاستیک را در یک وعده غذایی یا ۱۰۰ گرم برنج پیدا کردند. از این گذشته محققان تشخیص دادند که در ۱۰۰ گرم برنج نیمهآماده ۱۳ میلیگرم پلاستیک وجود دارد. برنج نیمهآماده غالباً در کیسههایی بستهبندی میشود که میتوان آن را جوشاند و در عرض نهایت ۵ دقیقه آماده میشود.
محققان تخمین میزنند که یک استرالیایی متوسط ممکن است سالانه حدود ۱ گرم پلاستیک با برنج خود مصرف کند. این میزان بالایی است و مردم باید نگران آن باشند. این پلاستیک در مراحل ساخت و بستهبندی وارد آن میشود. البته تنها برنج حاوی پلاستیک نیست، ما قطعاً میکروپلاستیک را با غذاهای دیگر نیز مصرف میکنیم. بهعنوانمثال، این یک واقعیت شناختهشده است که غذاهای دریایی اغلب حاوی میکروپلاستیک هستند.
محققان دریافتند که شستن برنج قبل از پخت ۲۰ تا ۴۰ درصد از آلودگی پلاستیکها میکاهد.