رشد گلخانه‌ها به ضرر کشاورزی تمام می‌شود/ لزوم صرف هزینه در سایر بخش ‌های تولید

اسماعیل شهبازی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص توسعه کشت گلخانه‌ای در کشور اظهار کرد: راه اندازی و استفاده از گلخانه‌ها در شرایط ویژه و خارج از فصل به صورت محدود و کنترل شده بسیار مناسب و مورد نیاز جامعه‌ی کشاورزی کشور است، اما بیش از این نباید برای توسعه گلخانه‌ها در کشور هزینه کرد.

وی در ادامه افزود: اقداماتی که در راستای توسعه گلخانه‌ها صورت می‌گیرد بیش از نیاز است و توجه به کشت‌های زراعی کشور کمتر شده است.

این کارشناس کشاورزی خاطر نشان کرد: ایران از کشور‌هایی است که دارای چهار فصل، تالاب، چشمه و رودخانه و زمین‌های زراعی مناسب برای کشاورزی است و طرح توسعه گلخانه‌ها در کشور‌هایی باید اجرایی شود که از این امکانات بی بهره اند.

شهبازی تصریح کرد: تولیدات گلخانه‌ای باید محدود به سبزیجات و صیفی جات در فصل زمستان باشد و نباید سطح تولیدات را در این زمینه افزایش داد چراکه هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد و از طرفی هم افراد زیادی در بخش کشاورزی بیکار می‌شوند.

وی با ذکر این مطلب که گندم، ذرت و جو از مهم‌ترین محصولات کشاورزی کشور هستند، بیان کرد: کشت این محصولات در گلخانه‌ها به هیچ عنوان صحیح نیست و نباید زمین‌های مناسب و خاک‌های حاصلخیز کشور را نادیده گرفت.

این کارشناس کشاورزی گفت: هزینه‌هایی که برای توسعه گلخانه‌ها می‌شود اگر در راستای خودکفایی کامل در تولید محصولاتی همچون، گندم، ذرت و جو شود بسیار تاثیر گذار‌تر در پیشرفت و توسعه کشاورزی کشور خواهد بود.

شهبازی در رابطه با صرفه جویی در تولیدات گلخانه‌ای اظهار کرد: نکته مثبت تولید در گلخانه نسبت به زمین‌های زراعی کاهش مصرف آب است، اما مصرف منابع مالی و انرژی در کشت‌های گلخانه‌ای بسیار بیشتر از زمین‌های زراعی است.

وی در ادامه افزود: کشاورزی ایران نباید به واردات محصولاتی همچون، ذرت، گندم، چغندر قند، جو، دانه‌های روغنی و علوفه وابسته باشد و اولیت هزینه‌ها و تسهیلات باید به توسعه این محصولات اختصاص یابد.

این کارشناس کشاورزی ادامه داد: در صورتی به تولید علوفه در کشور توجه نشود و تولید آن کاهش پیدا کند قیمت نهاده‌هایی همچون مرغ و گوشت افزایش پیدا خواهد کرد که این موضوع به هیچ عنوان مورد قبول مصرف کنندگان نیست.

شهبازی خاطر نشان کرد: طرح‌های تشویقی و تسهیلاتی که خرج گلخانه‌ها می‌شود باید کاهش یابد و آن‌ها را صرف تولید و خودکفایی در کالا‌ها و محصولات اساسی کرد.