گفت‌و‌گو|
آنچه باید از تاثیر اقلیم بر انتخاب مواد غذایی بدانیم؛ بخشی از خوراکی‌های مفید در شمال یا جنوب ایران برای یک تهرانی مضر است

بر اساس آموزه‌های طب سنتی ایرانی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد توجه و پژوهش قرار می‌گیرد، اقلیم و آب‌وهوا نقش تعیین‌کننده‌ای در تغذیه سالم دارند، زیرا بدن ما با محیط زندگی خود در تعامل است و برای حفظ تندرستی، باید از مواد غذایی سازگار با شرایط اقلیمی منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم استفاده کرد.

در همین رابطه سعید محسنی، متخصص طب سنتی، در گفت‌و‌گو با میزان ضمن اشاره به نقش اقیلم در سلامتی و تغذیه گفت: اقلیم هر منطقه تعیین‌کننده نوع تغذیه مناسب ساکنان آن است و بی‌توجهی به این اصل، قطعاً مشکلات سلامتی به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: سازگاری خوراکی‌ها با شرایط آب‌وهوایی منطقه، کلید سلامتی است. از این رو طب سنتی نگاهی ویژه به اقلیم دارد و مصرف مواد غذایی را بر همین اساس تعیین می‌کند.

محسنی اظهار کرد: وجود میوه‌ای مانند خرمالو در فصل خود در تهران، نشان می‌دهد که مصرف آن برای ساکنان این شهر مفید است. اما این قاعده در مورد همه مواد غذایی صدق نمی‌کند. به عنوان مثال یک فرد در جنوب کشور ممکن است روزی ۷ تا ۸ خرما مصرف کند و مشکلی نداشته باشد، چون اقلیم آن منطقه با خرما سازگار است. اما اگر همان فرد به تهران بیاید و به همان میزان خرما بخورد، بدنش دچار اختلال می‌شود، زیرا اقلیم معتدل تهران با مصرف زیاد خرما سازگاری ندارد.

این متخصص طب سنتی به مصرف سیر اشاره کرد اظهار کرد: در شمال کشور که سردی و رطوبت هوا بالا است، مصرف سیر که طبع گرم و خشک دارد، به کاهش رطوبت بدن کمک می‌کند. اما اگر یک شمالی به تهران مهاجرت کند و به مدت یک ماه به اندازه سابق سیر مصرف کند، قطعاً دچار جوش و مشکلات پوستی می‌شود، زیرا اقلیم تهران با سیر سازگار نیست و باید به اندازه متعادل مصرف شود.

محسنی در پایان تأکید کرد: شناخت اقلیم و انتخاب خوراکی‌های سازگار با آن، نقش حیاتی در حفظ تندرستی دارد و بی‌توجهی به این اصل، افراد را دچار مشکلات سلامت خواهد کرد. آگاهی از این اصل ساده که هر آنچه در فصل و اقلیم تو می‌روید، برای تو مناسب‌تر است؛ گام مهمی در جهت پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها و ارتقای سلامت فردی است.

انتهای پیام/